Michael Caine első thrillere novemberben jelenik meg

Michael Caine első thrillere novemberben jelenik meg

A színész Deadly Game (Halálos játék) című regényében egy Harry nevű ex-SAS-rendőr szerepel, akinek neonácikkal, gazdag oroszokkal és kolumbiai drogkartellekkel is meg kell küzdenie.

ko | 2023. június 08. |

A 90 éves Caine régóta vágyott arra, hogy thrillert írjon, és végül egy hír volt az, ami megihlette – mondja brit kiadója, a Hodder munkatársa, Rowena Webb. A hír az volt, hogy „a londoni East Enden egy szemétlerakó munkásai uránt fedeztek fel.” A regény főszereplője Harry Taylor, akit „akkor hívnak be, amikor éppen egy ilyen titokzatos csomagot találnak Stepneyben, és ellopják, mielőtt a rendőrség visszakövetelhetné. Miközben a biztonsági ügynökségek szerte a világon vörös riasztást kapnak, a SAS egykori emberének, Harrynek és kis csapatának versenyt kell futnia az idővel, hogy megtudja, kinél van a nukleáris anyag, és mihez akarnak kezdeni vele.”

Az ügy fő gyanúsítottjai közé tartozik „az arisztokrata angol műkereskedő, Julian Smythe” és a „megagazdag orosz Vlagyimir Voldrev”. A cselekményben „brit neonácik és kolumbiai drogkartellek” is szerepelnek, így Harry „csak az az ember, aki felgöngyölítve a szálakat egy rendkívüli bűnözői vállalkozás lényegéhez jut el”.

Nick Sayers, a Hodder szerkesztője a következőt meséli: „Amikor Rowena és én tavaly találkoztunk Sir Michaellel, rájöttem, hogy ő nemcsak a thrillerek megszállott olvasója, hanem író is, aki tele van saját ötletekkel. A Deadly Game egy remek thriller egyéni hanggal és szuper csavarral a végén.” Caine 2021-ben a The Guardiannek adott interjújában beszélt a regényről, amelyet a koraonavírus miatti lezárások alatt írt, amikor a címe még az volt, hogy If you Don't Want to Die (Ha nem akarsz meghalni). „Csak thrillereket olvasok” – mondta Xan Brooksnak a színész.

Én a kaland embere vagyok, nem az irodalomé, ezért nem Shakespeare-t próbálom itt helyettesíteni.

A könyvem alapja, hogy egyszer olvastam két portásról, két szemétgyűjtőről az East Enden, akik uránt találtak a szemétben.” 

Az elmúlt 60 év egyik legismertebb és legkedveltebb brit filmsztárja, Caine több mint 130 filmben szerepelt, köztük a Zuluban, az Alfie-ban és az Olasz melóban. A Hannah és nővérei és az Árvák hercege című filmekben nyújtott alakításáért mellékszereplői Oscar-díjat nyert, a közelmúltban pedig Christopher Nolan rendezővel dolgozott együtt. Hamarosan Glenda Jackson mellett játszik majd a The Great Escaper című filmben, amely egy második világháborús veterán valós történetén alapul, aki elszökött otthonából, hogy részt vegyen a D-Day évfordulóján Normandiában 2014-ben. 

Hamarosan megjelenő regényével most már Michael Caine is egyike azoknak a színészeknek (Ethan Hawke, David Duchovny, Hugh Laurie, Sean Penn és Tom Hanks) akik az irodalomban is kipróbálták magukat.

Forrás: The Guardian

 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Michael Caine mégsem lesz főállású író

Michael Caine a múlt héten belengette, hogy felhagy a színészettel, ám a jelek szerint az elmúlt napokban meggondolta magát.

...
Hírek

Tom Hanks szerint regényt írni nem nehéz

Alig néhány hete jelent meg Amerikában Tom Hanks első regénye (The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece), egy nyilvános beszélgetésen pedig az írásról, a Forrest Gumpról és az elhivatottságról is mesélt.

...
Szórakozás

Tom Hanks új regénye egy szuperhősfilm kulisszái mögé visz

A filmgyártásról, egy sztárszereposztással készülő szuperhősös akciófilmről írt regényt Tom Hanks, akinek néhány éve már megjelent egy novelláskötete.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

Hírek
...
Zöld

Karikó Katalin és Drew Weissman kapta az orvosi-élettani Nobel-díjat!

...
Hírek

A pestis éjszakáitól Budapest történelmi titkaiig [Könyvesblokk]

...
Hírek

Murakami egy japán kísértettörténettel melegített a Nobel-bejelentésre

...
Gyerekirodalom

Könyv vagy Fortnite – kell-e egyáltalán a „vagy”?

...
Beleolvasó

Luiz Schwarcznak a bipoláris depresszióval és a családja történetével is meg kellett küzdenie

...
Hírek

Steinbeck kutyarágta kézirata is kalapács alá kerül

...
Beleolvasó

És te mit tennél, ha éjszaka beállítana hozzád a bátyád egy zsák pénzzel és egy hullával?

...
Beleolvasó

Szöllősi Mátyás szerint Roderik Six világa lágy, nedves, szürke purgatórium

...
Nagy

John Scalzi alázatával és a jövőbe mutató hüvelykujjal nyitott az idei Könyvfesztivál

Még több olvasnivaló
...
Nagy

John Scalzi: Miért akarna bármi az emberhez hasonlóvá válni?

Miért vesz valaki templomot magának? Segít-e az alkotói válságban a zenélés? Hogyan reagálnának az emberek, ha tényleg megjelenne az igazi mesterséges intelligencia? John Scalzival, a Könyvfesztivál díszvendégével beszélgettünk. Interjú.

...
Nagy

Bognár Péter: Nyílt sisakkal

Bognár Péter Minél kevesebb karácsonyt címmel ír tárcasorozatot a Könyvesen, ez a záró rész.

...
Kritika

Andrei Dósa megírta a Dekameron spangliparázstól izzó spinoffját

A Füveskert merész vágásokkal élő, lírai hangú, látomásos prózakötet. Andrei Dósa ágbogas pop- és magaskulturális hivatkozáshálózattal dolgozik, és utat vesztett szereplőinek beállástörténetein keresztül voltaképp a művészi indulást meséli el. Ez a hét könyve.

...
Nagy

John Scalzi alázatával és a jövőbe mutató hüvelykujjal nyitott az idei Könyvfesztivál

Mi köze lehet a hüvelykujjunknak a sci-fihez és a fiatal generációhoz, milyen a rém kellemetlen laudáció, és mit jelent spekulatív irodalmi nagykövetnek lenni? A Könyvfesztivál megnyitóján jártunk.

...
Kritika

Miért gyilkolnak a gazdagok, ha a pénz és a hatalom már nem elég motiváció?

Jeneva Rose thrillerjében a város leggazdagabb feleségei olyan döntésre szánják el magukat, ami örökre összeköti őket.

...
Nagy

Ludmán Katalin: „A ködlovag alakja egyszerre megfoghatatlan és jelenvaló”

Kik, mikor, kikre és miért mondták azt, hogy ködlovag? Ludmán Katalinnal, „A rejtelem volt az írósága…” szerkesztőjével beszélgettünk. Szóba kerültek Schöpflin, Márai vagy Mészöly Miklós „ködlovagozásai”, Hazai Attila prózája és Hajnóczy szöveguniverzuma, továbbá kiderült, hogy hungarikum-e a ködlovagság.

...
Kritika

A háborúból nincs visszatérés, ez az élet

A Mindenki másképp gyászol a hét könyve, amiben a háború nem esemény, hanem a létezés egyfajta állapota. A haditudósítás nem munka, hanem szembenézés a Gonosszal. Jászberényi Sándor a kegyetlenségben a sebezhetőséget, a kiszolgáltatottságban az ellenállást ábrázolja. 

Szerzőink

...
Sándor Anna

John Scalzi: Miért akarna bármi az emberhez hasonlóvá válni?

...
Litkai Gergely

Ürge-Vorsatz Diána: Tévút, ahogy a nagy cégek áttolják a felelősséget a fogyasztókra / Mi van, ha megmentjük a világot?

...
Valuska László

Benedek Ágota felboncolt teste és az irodalmi striciskedés