Michael Caine első thrillere novemberben jelenik meg

Michael Caine első thrillere novemberben jelenik meg

A színész Deadly Game (Halálos játék) című regényében egy Harry nevű ex-SAS-rendőr szerepel, akinek neonácikkal, gazdag oroszokkal és kolumbiai drogkartellekkel is meg kell küzdenie.

ko | 2023. június 08. |

A 90 éves Caine régóta vágyott arra, hogy thrillert írjon, és végül egy hír volt az, ami megihlette – mondja brit kiadója, a Hodder munkatársa, Rowena Webb. A hír az volt, hogy „a londoni East Enden egy szemétlerakó munkásai uránt fedeztek fel.” A regény főszereplője Harry Taylor, akit „akkor hívnak be, amikor éppen egy ilyen titokzatos csomagot találnak Stepneyben, és ellopják, mielőtt a rendőrség visszakövetelhetné. Miközben a biztonsági ügynökségek szerte a világon vörös riasztást kapnak, a SAS egykori emberének, Harrynek és kis csapatának versenyt kell futnia az idővel, hogy megtudja, kinél van a nukleáris anyag, és mihez akarnak kezdeni vele.”

Az ügy fő gyanúsítottjai közé tartozik „az arisztokrata angol műkereskedő, Julian Smythe” és a „megagazdag orosz Vlagyimir Voldrev”. A cselekményben „brit neonácik és kolumbiai drogkartellek” is szerepelnek, így Harry „csak az az ember, aki felgöngyölítve a szálakat egy rendkívüli bűnözői vállalkozás lényegéhez jut el”.

Nick Sayers, a Hodder szerkesztője a következőt meséli: „Amikor Rowena és én tavaly találkoztunk Sir Michaellel, rájöttem, hogy ő nemcsak a thrillerek megszállott olvasója, hanem író is, aki tele van saját ötletekkel. A Deadly Game egy remek thriller egyéni hanggal és szuper csavarral a végén.” Caine 2021-ben a The Guardiannek adott interjújában beszélt a regényről, amelyet a koraonavírus miatti lezárások alatt írt, amikor a címe még az volt, hogy If you Don't Want to Die (Ha nem akarsz meghalni). „Csak thrillereket olvasok” – mondta Xan Brooksnak a színész.

Én a kaland embere vagyok, nem az irodalomé, ezért nem Shakespeare-t próbálom itt helyettesíteni.

A könyvem alapja, hogy egyszer olvastam két portásról, két szemétgyűjtőről az East Enden, akik uránt találtak a szemétben.” 

Az elmúlt 60 év egyik legismertebb és legkedveltebb brit filmsztárja, Caine több mint 130 filmben szerepelt, köztük a Zuluban, az Alfie-ban és az Olasz melóban. A Hannah és nővérei és az Árvák hercege című filmekben nyújtott alakításáért mellékszereplői Oscar-díjat nyert, a közelmúltban pedig Christopher Nolan rendezővel dolgozott együtt. Hamarosan Glenda Jackson mellett játszik majd a The Great Escaper című filmben, amely egy második világháborús veterán valós történetén alapul, aki elszökött otthonából, hogy részt vegyen a D-Day évfordulóján Normandiában 2014-ben. 

Hamarosan megjelenő regényével most már Michael Caine is egyike azoknak a színészeknek (Ethan Hawke, David Duchovny, Hugh Laurie, Sean Penn és Tom Hanks) akik az irodalomban is kipróbálták magukat.

Forrás: The Guardian

 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Michael Caine mégsem lesz főállású író

Michael Caine a múlt héten belengette, hogy felhagy a színészettel, ám a jelek szerint az elmúlt napokban meggondolta magát.

...
Hírek

Tom Hanks szerint regényt írni nem nehéz

Alig néhány hete jelent meg Amerikában Tom Hanks első regénye (The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece), egy nyilvános beszélgetésen pedig az írásról, a Forrest Gumpról és az elhivatottságról is mesélt.

...
Szórakozás

Tom Hanks új regénye egy szuperhősfilm kulisszái mögé visz

A filmgyártásról, egy sztárszereposztással készülő szuperhősös akciófilmről írt regényt Tom Hanks, akinek néhány éve már megjelent egy novelláskötete.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.

Hírek
...
Nagy

Megmutatjuk a világ 10 leggyönyörűbb könyvtárát – nézz be te is!

...
Beleolvasó

Ebben az új fantasyben a tündérek közül kerül ki a leggonoszabb ellenfél – Olvass bele!

...
Nagy

5 áprilisban megjelent regény, amit érdemes elolvasni

...
Alkotótárs

Kiderült, ki lett a Mastercard® – Alkotótárs ösztöndíj 10 döntőse

...
Hírek

Introvertált vagy? Mutatjuk a neked való könyvklubot

...
Így döntöttek ők

Nyáry Luca: Adèle Párizsba készül

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

...
Szórakozás

Kik a szenvedő költők Taylor Swift új albumán?

...
Hírek

Videó: Kigyulladt Stephen King és Stanley Kubrick horrorhotelje A ragyogásból

Még több olvasnivaló
...
Kritika

A Bálnahullás letehetetlen thriller arról, mi van, ha véletlenül lenyel egy ámbráscet

Daniel Kraus Bálnahullás című thrillerében az óceán és egy ámbráscet gyomrának hátborzongató mélyén egy kamaszfiú küzd az életben maradásért, miközben végiggondolja apjához fűződő kapcsolatát is. Lélegzetelállítóan izgalmas könyv, melyben nemcsak az óceán, de a lélek mélységei is feltárulnak.

...
Podcast

Anyaság, apaság, az érzések kavalkádja – Ott Anna könyvajánlója [Ezt senki nem mondta!]

Ezt senki nem mondta! című podcastunk hatodik adásában Szabó T. Anna és Dragomán György voltak a vendégek, a beszélgetésükhöz pedig könyvajánló is tartozik Ott Anna válogatásában.

...
Nagy

Vérfertőző, wannabe-sátán és kölyökmedve-tulajdonos – 10 érdekesség a 200 éve elhunyt Byronról

George Byron mindent megvalósított, amit egy romantikus költő ismérvének gondolunk. Halálának 200. évfordulóján tíz érdekességet gyűjtöttünk össze a lírájáról és a botrányairól.

...
Nagy

Borbély András: Rafi Lajos verse lyukat üt a világon [ROMA IRODALOM]

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából írók és kutatók ajánlanak olvasmányokat a roma irodalomból, melyek reflektálnak a reprezentáció kérdéseire is. Borbély András költő, szerkesztő Rafi Lajos egyik versét választotta.

...
Nagy

Mivel pörgeti fel egy mentalista Camilla Läckberg új szektás krimijét?

A pszichológiát és a sötét rejtélyt kiválóan ötvöző krimi, A doboz után a héten került a boltokba A szekta, Läckberg és Fexeus közös regénytrilógiájának második része. Ez alkalomból beszélgettünk a szerzőpárossal.

...
Nagy

Miért hasonlítanak a roma mesék a kortárs versekre?

Hogyan mozgatnak meg egy kortárs költőt a roma mesék? Miben fedez fel hasonlóságot az archaikus történetek és generációja meghatározó irodalmi témái között? És miképpen válik a mesékből költészet? Veszprémi Szilveszter cikkében a Vijjogók munkacímű verseskötetéről mesél.

...
Szórakozás

Viszály: kinek fáj jobban az árulás, Capoténak vagy a Hattyúknak?

Fényűzés, intrika, hűtlenség, egy megtörtént botrány, sztárszínészek –  a Viszály: Capote és a Hattyúk című sorozatban minden adott a sikerhez. Megnéztük.

Szerzőink

...
Vass Norbert

Mindig van lejjebb: a trópusi pokolban a hős legjobb barátja egy háromlábú kutya

...
Sándor Anna

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

...
Kolozsi Orsolya

A Bálnahullás letehetetlen thriller arról, mi van, ha véletlenül lenyel egy ámbráscet