Ken Follett a Notre Dame-ról írt könyvet, amellyel az újjáépítést ist támogatja

Ken Follett új könyvében elmeséli milyen érzelmek kerítették hatalmukba, amikor értesült a tűzről, amely a párizsi Notre-Dame elpusztításával fenyegetett.

fk | 2022. október 25. |

Könyvet írt a párizsi Notre-Dame történetéről Ken Follett. A kötetből megismerhetjük majd a székesegyház történetét, az építéstől kezdve a történelemben betöltött szerepéig, és megtudhatjuk, hogy milyen hatással volt egyik leghíresebb regényének, A katedrálisnak a megírására. Az író a könyv jogdíjait teljes egészében a Notre Dame újjáépítésére ajánlotta fel.

2019 áprilisában egy borzalmas tűzvészben leégett a párizsi Notre Dame egy része, a pusztítást az egész világ rémülten figyelte. A tűz kiégette a templom tetőzetét, és megsemmisítette a tornyát, amikor az lezuhant. A Notre Dame azóta helyreállítás miatt zárva tart. Az utolsó hírek szerint 2024-ben nyithat majd újra a székesegyház. A párizsi Notre Dame a világ egyik legismertebb temploma, amely számos írót, festőt és zeneszerzőt is megihletett, ezekről ITT és ITT írtunk részletesebben, ITT pedig azt mutattuk meg, hogy a katedrálisról szóló leghíresebb regényben, a középkor alkonyának Párizsát bemutató és az eredetileg 1831-ben megjelent A párizsi Notre-Dame-ban milyen tűzjelenet szerepelt.

A székesegyház Ken Follett világhírű bestsellerének, A katedrálisnak (interjúnk ITT) is fontos ihletője volt. Többek közt erről is mesél majd az új könyvében, amely magyarul várhatóan november 17-én fog megjelenni a Gabo Kiadónál.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

2024-ben újra nyithat a Notre Dame

A párizsi Notre Dame székesegyház várhatóan 2024-ben újra megnyílik a hívek és a nagyközönség előtt – közölte Rima Abdul Malak kulturális miniszter. A székesegyház teteje több mint három éve hatalmas tűzvészben semmisült meg. A világ legismertebb temploma számos írót, festőt és zeneszerzőt is megihletett. Könyvek hírek mellé.

...
Hírek

Írókat és költőket inspirált a Notre Dame

...
Hírek

Victor Hugo így írta le a Notre Dame-i tűzvészt

A hét könyve
Kritika
Werner Herzog első regényében egy japán katona téveszméje epikussá nemesedik
...
Zöld

A jövő embere ma már megszerkeszthető - csak az a kérdés, meddig mehet el

Eddig úgy gondoltuk, hogy biológiai meghatározottságunk miatt az életünkkel – legfőképpen annak kezdetével és végével kapcsolatban – tehetetlenek vagyunk. Mindannyian hozott csomaggal születünk, megöregszünk és meghalunk. De biztos, hogy ennek így kell lennie? 

ZÖLD - TERMÉSZETESEN OLVASOK
...
Zöld

Litkai Gergely: Hogyan kerüljünk ki egy fekete lyukat?

...
Zöld

Az önfeledt szexualitás pszichológiája szerint nincs olyan, ami nem normális

...
Zöld

Moskát Anita: Talált tárgyak jegyzéke, 2047. szeptember

...
Nagy

Ai Weiwei a kínai kommunisták miatt műalkotássá vált

Pár hét különbséggel láttuk Ai Weiwei kiállítását az Albertinában, majd olvastuk az 1000 év öröm és bánat című sokkoló és nagyszerű önéletrajzot. Rengeteg kép egy memoárhoz.

Szerzőink

...
Laborczi Dóra

A jövő embere ma már megszerkeszthető - csak az a kérdés, meddig mehet el

...
Forgách Kinga

Heather Morris: Tartozunk a holokauszt túlélőinek azzal, hogy elmeséljük a történetüket

...
Simon Eszter

Afganisztán egyetlen női polgármestere ezt üzeni: Ha van hangotok, használjátok és ne féljetek megszólalni