Új John le Carré-könyv érkezik ősszel

Idén ünnepeljük a hatvanadik évfordulóját annak, hogy megjelent John le Carré első regénye, az Ébresztő a halottaknak. A Viking ennek apropóján bejelentette, hogy ősszel kiadják a tavaly elhunyt szerző huszonhatodik, és egyben utolsó könyvét, a Silverview-t.

fk | 2021. május 20. |

A Silverview október 12-én jelenik meg angolul, azon a napon, amikor John le Carré a kilencvenedik születésnapját ünnepelné. Ez az egyetlen befejezett regény, amely még kiadatlan maradt az író hagyatékából.

A kiadó szerint a könyv egy briliánsan összerakott regény a személyes és a politikai hűség közt húzódó feszültségről. A sajtóközleményben Nick Cornwell, le Carré legkisebb fia (más néven Nick Harkaway író) azt írta, a valódi le Carré elmond nekünk még egy történetet. A könyv feszültségteli, lírai és vad egyszerre, és még utoljára keresi a lelket a modern titkosszolgálatban. Nagyszerű utolsó regény.

Jonny Geller, le Carré egykori irodalmi ügynöke azt nyilatkozta, hogy az író halála után olvasni a könyvet olyan, mintha egy utolsó ajándékot kapott volna tőle az ember. A Silverview ugyanolyan élő történet, mint bármelyik korábbi könyve. Brian Tart, John le Carré kiadója és szerkesztője pedig azt mondta, hogy ez egy ragyogó regény és egyben emlékeztető, hogy le Carré mekkora zseni volt. Utánozhatatlan hangja ott van a könyv minden egyes oldalán.

A kémthrillerek nagymestere, John le Carré tavaly decemberben halt megTíz filmes adaptációval emlékeztünk meg a zsenialitásáról.

Forrás: Lithub

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Írként halt meg John le Carré

John le Carré élete még a halála után is tartogatott csavart: bár korábban az angolság megtestesítőjeként és krónikásaként tartották számon, most kiderült, hogy ír állampolgárként halt meg.

...
Nagy

10 filmes adaptáció John le Carré írótól, aki megújította a kémfilm műfaját

Tíz filmadaptációval emlékezünk John le Carré íróra, aki történeteivel megreformálta a kémfilm zsánerét.

...
Hírek

Elhunyt John le Carré, a kémthrillerek nagymestere

89 éves korában elhunyt John le Carré, aki újradefiniálta a kémregények műfaját. Az író a család közlése szerint tüdőgyulladásban hunyt el szombat este.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Ezek a non-fiction könyvek érkeznek 2022 első felében! (II. rész)

2022 első félévének kínálatából válogattunk - és mivel annyi izgalmas téma és cím érkezik, tényirodalmi ajánlónkat két részre bontottuk. Íme, a második adag!

...
Kritika

Az elveszített pénisztől a szövetkezetbe tömörülő táltosokig - 2021 magyar SFF novellái

A Gabo antológiája negyszerre is bizonyítja, hogy a magyar fantasztikus irodalom sokszínűen virul, köszönhetően nemcsak a már ismert szerzőknek, hanem a meglepően jól indító újoncoknak is.

...
Nagy

Ezek a non-fiction könyvek érkeznek 2022 első felében! (I. rész)

2022 első félévének kínálatából válogattunk - és mivel annyi izgalmas téma és cím érkezik, tényirodalmi ajánlónkat két részre bontottuk. Íme, az első adag!

A hét könyve
Kritika
Gerlóczynál a család elhallgatásokkal teli fikció
...
Kritika

Gerlóczynál a család elhallgatásokkal teli fikció

A család egy nagy elbeszélés, fikció, ami alakít minket, állítja Gerlóczy Márton tavaly júniusban megjelent regényében, ami egy többkötetes projekt első része: Fikció - A katlan. 

...

Boldizsár Ildikó: Hétmilliárd individuum csap össze ahelyett, hogy közösséget alkotna

...

Alex Schulman: Minden írásomban megbocsátok az anyámnak

...

Kalapos Éva Veronika: Egy életen át írni fogom a szüleimet [PODCAST]

...

Kaszás György: Tele vagyunk gondolkodási hibákkal