Budapesten mutatják be a Futaki-képregény magyar változatát

ro | 2022. június 03. |

Franciaországban 15 ezer példányban kelt el az a képregény, amely most magyar változatban, kötetbe foglalva jelent meg. Nagy Koppány Zsolt kezdeményezésére született a tetoválóművészről szóló történet, amit Futaki Attila képregény-illusztrátor kérésére Alexis „Matz” Nolent vetett papírra. 46 héten át az Előretolt Helyőrség egy-egy lapján debütált a közös munka, majd Franciaországban kötetbe foglalva adták ki Zoli, a magyar származású tetoválóművész párizsi kalandjait.

„Zoli Párizsban bujkál, ahol tetoválóművészettel keresi kenyerét. Egy nap találkozik Lászlóval, a taxisofőrrel, aki szintén magyar származású. László elárulja Zolinak, hogy a taxisok mindent tudnak az emberek viselt dolgairól, és hogy hamarosan megdöntik a fennálló rendet. Megkéri Zolit, hogy segítse az összeesküvőket, a taxisok céhét forradalmi tevékenységükben. A tetováló viszont csupán arra vágyik, hogy tovább rejtőzködhessen, de azt nem sejti, hogy a céhnek meggyőző módszerei vannak…”

-

A Kivarrt című képregény idén a Petőfi Kulturális Ügynökség kiadásában az első verzió némi javításával magyar nyelven is megjelent. Június 5-én vasárnap a Dürer Kertben megrendezett 17. Budapesti Képregényfesztiválon mutatják be, ahol 13:30-tól Futaki Attilával Szép Eszter, a Magyar Képregény Szövetség ügyvivője beszélget. A könyvbemutatót és pódiumbeszélgetést követően 15:00- től 16:00 óráig dedikál majd az alkotó. Június 10. és 12. között pedig a 93.Ünnepi Könyvhéten és a Budapest Comi Con-on Futaki és „Matz” – akinek a Killer című képregényéből a közeljövőben Michael Fassbender főszereplésével készül mozifilm – együtt mesélnek a közös alkotásukról.

Forrás: PKÜ

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Futaki Attila a New York Timesnak rajzolt

...
Hírek

Képregénykiállítással, workshopokkal és vásárral vár a képregényfesztivál

A Magyar Képregény Szövetség 17. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét június 3. és 5. között. A vásárra június 5-én, vasárnap 11 és 17 óra között kerül sor a Dürer Kertben, ahol képregényes programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal, workshopokkal is várják az érdeklődőket. 

...
Hírek

Ukrajnában harcol a mexikói képregényes szuperhőse

Héctor Rodríguez legújabb képregényében az ostromlott Mariupolba küldi szuperhősét.

Még több olvasnivaló
...
Hírek

5 könyv a balatoni strandoláshoz

Végre kitört a nyári szünet és megérkezett a strandidő is, ennek apropóján olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a Balatonhoz kapcsolódnak. Van köztük romantikus regény, novelláskötet, krimi és gyerekkönyv is. 

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

Chimamanda Ngozi Adichie nigériai-amerikai feminista szerző könyvében és TED Talk videójában a női természet félreértéséről mesélt, és arról, miért is kellene mostantól másként nevelnünk fiainkat és lányainkat.

...
Nagy

Nixon nem úszta meg a lehallgatási botrányt - 50 éves a Watergate

1972. június 17-ére virradó éjjel pattant ki az Egyesült Államokban a Watergate-ügy, amelynek nyomán Richard Nixon - az amerikai elnökök közül egyedüliként - kénytelen volt lemondani tisztségéről. Az ügyről két könyvet is írt a botrányt kirobbantó két újságíró, Bob Woodward és Carl Bernstein - utóbbival volt szerencsénk már interjúzni is.

A hét könyve
Zöld
Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.

Hírek
...
Hírek

Június 30-ig nevezhettek a Margó-díjra!

...
Nagy

Vonnák Diána: Meg akartam hekkelni ezt a felnőtt életet [E/3]

...
Hírek

75 éve jelent meg először Anne Frank naplója

...
Könyvtavasz

Zseniális állatok: van, amelyik popcorn-szagot áraszt

...
Zöld

Ne etesd a vízimadarakat – inkább figyeld meg vagy rajzold le őket!

...
Gyerekirodalom

Borzongató szellemhistória tíz éven felülieknek

...
Könyvtavasz

Az életközépi válság nem tart örökké

...
Szórakozás

A Semmi kezdetben botrányt okozott, most film készült belőle

...
Hírek

Ne dobd ki a megunt könyveket!

...
Hírek

Amber Heard könyvben írná meg a Johnny Depp-pel való kapcsolatát

...
Promóció

Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

...
Promóció

Melyik az az ital, ami írók és költők ezreinél a múzsa csókja?