Budapesten mutatják be a Futaki-képregény magyar változatát

ro | 2022. június 03. |

Franciaországban 15 ezer példányban kelt el az a képregény, amely most magyar változatban, kötetbe foglalva jelent meg. Nagy Koppány Zsolt kezdeményezésére született a tetoválóművészről szóló történet, amit Futaki Attila képregény-illusztrátor kérésére Alexis „Matz” Nolent vetett papírra. 46 héten át az Előretolt Helyőrség egy-egy lapján debütált a közös munka, majd Franciaországban kötetbe foglalva adták ki Zoli, a magyar származású tetoválóművész párizsi kalandjait.

„Zoli Párizsban bujkál, ahol tetoválóművészettel keresi kenyerét. Egy nap találkozik Lászlóval, a taxisofőrrel, aki szintén magyar származású. László elárulja Zolinak, hogy a taxisok mindent tudnak az emberek viselt dolgairól, és hogy hamarosan megdöntik a fennálló rendet. Megkéri Zolit, hogy segítse az összeesküvőket, a taxisok céhét forradalmi tevékenységükben. A tetováló viszont csupán arra vágyik, hogy tovább rejtőzködhessen, de azt nem sejti, hogy a céhnek meggyőző módszerei vannak…”

-

A Kivarrt című képregény idén a Petőfi Kulturális Ügynökség kiadásában az első verzió némi javításával magyar nyelven is megjelent. Június 5-én vasárnap a Dürer Kertben megrendezett 17. Budapesti Képregényfesztiválon mutatják be, ahol 13:30-tól Futaki Attilával Szép Eszter, a Magyar Képregény Szövetség ügyvivője beszélget. A könyvbemutatót és pódiumbeszélgetést követően 15:00- től 16:00 óráig dedikál majd az alkotó. Június 10. és 12. között pedig a 93.Ünnepi Könyvhéten és a Budapest Comi Con-on Futaki és „Matz” – akinek a Killer című képregényéből a közeljövőben Michael Fassbender főszereplésével készül mozifilm – együtt mesélnek a közös alkotásukról.

Forrás: PKÜ

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Futaki Attila a New York Timesnak rajzolt

...
Hírek

Képregénykiállítással, workshopokkal és vásárral vár a képregényfesztivál

A Magyar Képregény Szövetség 17. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét június 3. és 5. között. A vásárra június 5-én, vasárnap 11 és 17 óra között kerül sor a Dürer Kertben, ahol képregényes programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal, workshopokkal is várják az érdeklődőket. 

...
Hírek

Ukrajnában harcol a mexikói képregényes szuperhőse

Héctor Rodríguez legújabb képregényében az ostromlott Mariupolba küldi szuperhősét.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Negyven év után egy padláson bukkantak rá Czene Béla festményeire

A festményeket vastag porréteg fedte, de kiderült, hogy az életmű krémje lapul a Czene család padlásán. Portrénk egy festőről, akit sosem ismert el a kritika, ám akinek képei ma is egyre magasabb áron kelnek el.

...
Nagy

Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet

Stanley Tucci olyan filmekben szerepelt, mint Az ördög Pradát visel, a Spotlight – Egy nyomozás részletei vagy a Julie és JuliaKét nő, egy recept, legutóbb – egészen pontosan szeptember elején – viszont a CNN-en futó utazós gasztronómiai műsorával (Stanley Tucci: Searching for Italy) nyert Emmyt. Nagyjából ekkor jelent meg magyarul Életem az ételeken át című gasztróba mártott önéletrajza, ami az ősz egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyult.

...
Nagy

Ady Endre ma is mindennapi beszédtéma Nagyváradon

A PIM januárban megnyitotta az Ady Endre Emlékmúzeumot a költő egykori budapesti lakásában, ahol beszélgetéssorozat indult Ady életéről. A legutóbbi eseményen az író köré épült nagyváradi kultusz került fókuszba, ami máig rendkívül élő, és mindennapi beszédtéma a városban.

A hét könyve
Kritika
Az igazi író élet-halál vitára készteti az igazi olvasókat
...
Zöld

Az embert tartjuk nagy művésznek, aztán egyszer csak egy gép kapja a festészeti díjat?

Ez a jövő már közelebb van, mint gondoljuk. Marcus du Sautoy matematikus A kreativitás kódja - Hogyan tanul a mesterséges intelligencia írni, festeni, gondolkodni című könyvében azt vizsgáltja, hogyan tanítható a gép arra, hogy önállóan kreatívvá váljon.

Hírek
...
Hírek

A fogadóirodáknál egyelőre Michel Houellebecq nyeri a Nobelt

...
Nagy

Sem baleset, sem alkoholizmus, sem az idő nem taszíthatta le a trónjáról - Stephen King 75

...
Nagy

Philippe Sands lerántja a leplet róla, miért bújtattak egy náci tisztet a Vatikán emberei

...
Hírek

Meghalt Hilary Mantel, a brit történelmi regény nagyasszonya

...
Nagy

Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának

...
Zöld

Mintha újraindítanád az agyad, olyan egy órás séta az erdőben

...
Hírek

Mesterházi Mónika versfordítása másokat is megihletett

...
Gyerekirodalom

Kiről mintázta Molnár Ferenc Nemecseket?

...
Hírek

Összművészeti projekt szerveződik Mányoki Endre tiszteletére

...
Beleolvasó

Rubin Eszternél az ízek emlékeket és történeteket is hordoznak

...
Hírek

Novemberben magyarul is érkezik Richard Osman sikerregényeinek folytatása

...
Hírek

A legjobb francia regénnyel, a skandináv krimi sztárjával és rengeteg új magyar könyvvel jön a Margó