Egy nő nem könyvet ír, hanem csak szöveget

.konyvesblog. | 2017. augusztus 23. |

Nincs bosszantóbb a mansplainingnél, vagyis annál, amikor egy férfi kioktat egy nőt valamiről, nagyjából azért, nehogy már a nőnek legyen igaza, nehogy az övé legyen az utolsó szó. De szórakoztatóbb sem nagyon. Az interneten (is) különösen erős példákba lehet belefutni, például amikor egy férfi magyarázza egy nőnek, hogyan is tartsa a melleit, esetleg azt, milyen is igazából megszoptatni egy gyereket.

Amikor Laura Kalbag kitvittelte, hogy írt egy könyvet, ami hamarosan a boltokba kerül, megjelent egy férfi, hogy kioktassa. Egy Erik Spiekermann nevű felhasználó megjegyezte, hogy Kalbag valójában csak egy szöveget írt, ahhoz, hogy könyv legyen belőle, más emberek hozzáértése szükséges.  

dhm4nd2xkaamkfr.jpg

Az elsőkönyves Kalbag kedvesen csak annyit reagált, hogy még új a szakmában, tanulja a megfelelő nyelvet, és az, amit írt, mások nélkül természetesen semmit sem érne, ám a Twitter felrobbant Spiekermann hülyeségének láttán.

Roxane Gay (Bad Feminist, Hunger, Difficult Women) azonnal gratulált Kalbag teljesítményéhez, és persze JK Rowling is megjelent, aki megerősítette újdonsült kollégáját, hogy igenis könyvet írt. Más emberek megszerkesztették, lektorálták, kinyomtatták, bekötötték, de írni egyedül Kalbag írta, úgyhogy legyen büszke rá. A slusszpoén a történetben, hogy Laura Kalbag könyvének címe: Accessibility for Everyone. Még a nőknek is.

Ajánlott olvasmány: Rebecca Solnit: Men Explain Things to Me

Forrás: Mashable