Donald Trump járványkezelését is bemutatja Woodward új könyve

Donald Trump járványkezelését is bemutatja Woodward új könyve

Peril címmel jelenik meg heteken belül a kétszeres Pulitzer-díjas Bob Woodward új könyve Donald Trumpról, amely azt vizsgálja, hogyan kezelte az egykori amerikai elnök a koronavírus-járvány berobbanását.

ro | 2021. augusztus 17. |

A Fear (Félelem címmel jelent meg magyarul, ITT és ITT írtunk róla) és a Rage című könyvek után a Peril című kötettel lesz teljes az a trilógia, amelyet a Watergate-botrány kirobbantásával világhírűvé lett Bob Woodward írt Donald Trumpról és a Trump-adminisztrációról. Kiadója szerint a harmadik könyv ugyanakkor kitér a Biden-elnökség első hónapjaira is, így szót ejt a 2020-as elnökválasztási kampányról is.

A kötet várhatóan szeptember 21-én jelenik meg, és a Simon & Schuster kiadó azt közölte, hogy az elsők között fogja felfedni, hogyan kezelte Trump például a koronavírus-járványt. A kötetet a világhírű újságíró Robert Costával közösen jegyzi, aki ugyancsak a The Washington Post munkatársa. A szerzők a könyvhöz több mint 200 interjút készítettek, emellett naplókat, emaileket, titkos utasításokat és telefonbeszélgetések leiratait használták.

A kötetben Woodward egyebek között azt állítja, hogy a nyilvánosság előtt Trump kezdetben szándékosan bagatellizálta a járványt, miközben szűk körben halálosnak nevezte azt. Magát Woodwardot is több kritika érte ezért, hogy ezt az információt nem fedte fel korábban és inkább a könyvéhez tartogatta azt: bírálói szerint ha nyilvánosságra hozza, azzal akár emberéleteket is meg lehetett volna menteni.

Woodward 2020 februárjában készített interjút Trumppal (fél év alatt összesen 18-kor faggathatta az akkori elnököt), aki már akkor azt mondta neki, hogy a koronavírus sokkal halálosabb, mint az influenza, a nyilvánosság előtt viszont ezt nem vállalta fel. Azt is mondta, nem aggódik miatta, és azt állította, hogy a Covid majd eltűnik.

Hírlevél feliratkozás

Jó egy hónappal később megint interjúztak, és akkor Trump azt mondta neki, hogy szándékosan bagatellizálja el a járványhelyzetet, mert nem akar pánikot kelteni. Közel hat hónappal később az Egyesült Államokban 6,3 millió embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje, és közel 200 ezren veszítették életüket a járványban. Woodward a kritikákra válaszul azt mondta: időre volt szüksége, hogy ellenőrizni tudja, igazak-e Trump állításai.

Forrás: Guardian

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Donald Trump megírná a könyvek könyvét, de nehezen talál kiadót

Donald Trump volt amerikai elnök azt állítja, a két legrangosabb kiadótól kapott ajánlatot könyve megjelentetésére. Az öt nagy kiadó közül azonban egy sem tervezi kiadni elnöki memoárját.

...
Hírek

Donald Trump legalább 12 újságírónak nyilatkozik a róla készülő könyvekhez

Donald Trump volt amerikai elnök legalább tizenkét újságírónak fog interjút adni azokhoz a könyvekhez, amelyek az elnökségéről szólnak majd.

...
Hírek

Mary Trump kitálalós könyvet írt az amerikai elnökről

Donald Trump unokahúga, Mary Trump idén nyáron kitálalós könyvet ad ki a nagybátyjáról, amelyben állítólag pikáns történeteket fog megosztani az amerikai elnökről. A Too Much and Never Enough című könyv a tervek szerint augusztus 11-én fog megjelenni, vagyis nem sokkal az amerikai elnökválasztás előtt.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Ternovszky Béla: A Macskafogó minden szempontból kegyelmi állapotban íródott

Ternovszky Béla animációs filmkészítőként is megmaradt nézőnek, és saját bevallása szerint világéletében olyan filmeket akart rendezni, amelyekre máskülönben ő is beült volna. Interjúnkban a Macskafogóról, festészetről, színészi próbálkozásokról és Rejtőről beszélgettünk vele.

...
Szórakozás

Ezeket az irodalmi adaptációkat nézzük májusban!

Mutatunk öt adaptációt, amit nem érdemes kihagyni májusban. 

...
Nagy

A Tokyo Vice felfedi Japán másik arcát a szexipartól a szervezett bűnözésig

Egy amerikai oknyomozó újságíró, Jake Adelstein bennfentesként írt memoárt Japán éjszakai életéről és alvilágáról. A történetből, amely kendőzetlenül mesél az ezredfordulós japán valóságról, az HBO készített tévésorozatot .

...

Bereményinek egy páternoszterezés után elment a kedve a hivatalos írói szereptől

...

Palya Bea: Egygyökerű a beszéd és a zene. Minden hangadás kapcsolódás

...

Megtörni a hallgatást [Ms. Columbo Olvas]

...

A háború új jelentésréteggel ruházta fel Ruff Orsolya gyerekregényét

Olvass!
...
Beleolvasó

Vigh Bori könyve hasznos tanácsok sorával segít turistából utazóvá válni

A Túl a plafonon podcastsorozat májusi vendége Vigh Bori digitális nomád, akinek az utazás az élete. Olvass bele Hogyan menjünk világgá című könyvébe!

...
Beleolvasó

A Dominus a Római Birodalom aranykorába vezet, amikor keletről egy új szekta terjed el

Kr. u. 165: a Római Birodalom fejlődése eléri csúcspontját. A Pinarius család műhelye aranyozott szobrokkal és hatalmas, márványból faragott emlékművekkel járul hozzá a város ékesítéséhez. Ez a művészet és a józan ész kora. Csakhogy a történelem nem áll meg. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Lesújt az istenek haragja, amikor egy boszorkány beleszeret Lokiba

A megindító, elsöprő erejű történet újragondolja az északi mitológiát. Olvass bele!

Hírek
...
Hírek

Margó: Idén is keressük a legjobb első prózakötetest!

...
Hírek

Orbán Viktor a mindennapos olvasásra buzdít

...
Hírek

Libri-díj, Nick Cave-doksi, Irodalmi Diszkó [Programajánló]

...
Hírek

Betilthatták Orwell 1984-ét Fehéroroszországban

...
Hírek

Amanda Gorman írt előszót Martin Luther King kötetéhez

...
Hírek

Krúdy és Radnóti dedikált köteteire is licitálhatnak a gyűjtők

...
Szórakozás

Love, Death & Robots: A Netflix megosztott egy epizódot premier előtt

...
Hírek

Szenzációs kiadvánnyal ünnepli a Marvel Pókember 60. születésnapját

...
Szórakozás

A Disney új feldolgozást készít a Különleges Úriemberek Szövetségéből

...
Hírek

Versterápia: „Estére megölöd a verset”

...
Hírek

Élőben követheted a Libri-díj átadóját

...
Szórakozás

Sok feszültséget ígér az Ahol a folyami rákok énekelnek új előzetese!