A Bird Box folytatásában Malorie-nak új ellenséggel kell szembenéznie

A Bird Box folytatásában Malorie-nak új ellenséggel kell szembenéznie

Két évvel azután, hogy a Netflix megdöntötte a nézettségi rekordot a Madarak a dobozban (Bird Box) című filmmel, és hat évvel azután, hogy megjelent a film alapjául szolgáló könyv, Malorie (Sandra Bullock) története végre folytatást kapott.

Könyves Magazin | 2020. július 27. |

Tavalyelőtt decemberben A Madarak a dobozban (Bird Box) című film alig néhány nap alatt az egész világon híres lett és egészen őrült reakciókat váltott ki az emberekből. Egy sor elmélet és mém kezdett körbejárni az interneten, a Netflix és a Youtube pedig kénytelen volt hadat üzenni az egyre terjedő a Bird Box-kihívásoknak, amelyek lényege a film nyomán a bekötött szemmel való menekülés volt. Az amerikai sci-fi-horror szerzője, Josh Malerman aztán tavaly márciusban bejelentette, hogy megírta a történet folytatását. Akkor annyit árult el az új részről, hogy Malorie lesz a középpontban, őt ismerhetjük meg közelebbről és 12 évvel az eredeti történet után játszódik. 

A regény folytatásából most az Inverse-en lehet elolvasni az első részletet. Az oldal szerint Malorie története és a koronavírus-járvány között elég könnyű párhuzamokat találni, a láthatatlan ellenséggel való küzdelem például elég szimbolikus, a szemkötő viselése pedig eléggé hasonlít a maszkhordásra. Malorie például továbbra is azt tartja biztonságosnak, ha eltakarja a szemét, mások viszont úgy hiszik, a veszély már elmúlt.

A most közzétett részletben Malorie egy iskolában van, ahol újra elszabadul a káosz. A kamasz gyerekei távol vannak tőle, ő pedig nem tud megbizonyosodni arról, hogy jól vannak-e, csak az erőszak hangjai jutnak el hozzá és a pánik, ami megint úrrá lesz rajta, miközben elszabadul a pokol. Olvassátok el az első részletet a könyvből ITT!

Hogy a Netflix mikor készít filmet a második részből, azt egyelőre nem lehet tudni, de Malerman annyit árult el, hogy mindenképp meg akarják csinálni az adaptációt és már folynak is bizonyos előkészületek. A Malorie magyarul a Fumaxnál fog megjelenni. 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Jön a Bird Box folytatása

...
Hírek

Pszichothrillert visz vászonra Charlie Kaufman

Az Egy makulátlan elme örök ragyogása forgatókönyvírója filmet rendez – jön az Azon agyalok, hogy ennek véget vetek adaptációja.

...
Nagy

Vadonban töltött évei ihlették Karen Dionne embervadászatos thrillerjét

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Mikszáth Kálmán csúcsra járatta a legendagyártást a Szent Péter esernyőjében

175 éve született Mikszáth Kálmán író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő. Egyik leghíresebb műve a Szent Péter esernyője, amelyet kötelező vagy ajánlott olvasmánynak rendszeresen feladnak a magyartanárok is. Az évforduló alkalmából újraolvastuk.

...
Kritika

Az elveszített pénisztől a szövetkezetbe tömörülő táltosokig - 2021 magyar SFF novellái

A Gabo antológiája negyszerre is bizonyítja, hogy a magyar fantasztikus irodalom sokszínűen virul, köszönhetően nemcsak a már ismert szerzőknek, hanem a meglepően jól indító újoncoknak is.

...
Nagy

Újévi fogadalom: ismerjük meg idén a sémáinkat!

Sokak újévi fogadalma szokott az önismerethez és a személyes fejlődéshez kapcsolódni. Remélhetőleg ez idén sincs másképp, hiszen ezen az úton sose érhetünk teljesen célba, mindig lesznek újabb kihívások, újabb fordulópontok, újabb kérdések és újabb nézőpontok. Ha még nem ismerjük, legyen az egyik ilyen nézőpont a sématerápia!

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy hétvége elég ahhoz, hogy egy barátság évtizedes konfliktusai a felszínre kerüljenek

A hetvenes éveiben járó Adele, Wendy és Jude a negyedik barátnőjüket gyászolják. Egy sorsfordító hétvégén nemcsak a barátságukat, de az egész életüket is átértékelik. Olvass bele a Hétvégébe!

...
Beleolvasó

Joe Hill a Fekete telefonnal is bizonyítja, hogy "egy lesből támadó rohadék"

Fekete telefon című novella csak egyike annak a tizenöt történetnek, amelyekkel Joe Hill igazolta, hogy különleges tehetsége van a hátborzongató sztorik írásához. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A kegyetlen valóság és a groteszk fantáziavilág találkozik Rijneveld díjnyertes könyvében

2020-ban  Marieke Lucas Rijneveld Az este kín című könyve nyerte el a Nemzetközi Booker-díjat. A regény gyerekszemszögből mesél el egy tragédiát, illetve azt, hogy milyen hatással van a gyász egy olyan családra, amelyben a szeretet helyett a büntetés jelenti a fő köteléket. Olvass bele!