Jön a Bird Box folytatása

Jön a Bird Box folytatása

.konyvesblog. | 2019. március 21. |

birdbox.jpg

Tavaly decemberben elképesztően nagyot robbant egy Netflix-film, amelyben Sandra Bullock játszotta a főszerepet. A Madarak a dobozban (Bird Box) alig néhány nap alatt az egész világon híres lett és egészen őrült reakciókat váltott ki az emberekből. Egy sor elmélet és mém kezdett körbejárni az interneten, a Netflix és a Youtube pedig kénytelen volt hadat üzenni az egyre terjedő a Bird Box-kihívásoknak, amelyek lényege a film nyomán a bekötött szemmel való menekülés volt. Az amerikai sci-fi-horror szerzője, Josh Malerman most bejelentette, hogy megírta a történet folytatását.  

Josh Malerman: Madarak a dobozban

Fordította: Rusznyák Csaba, FUMAX KFT, 2018, 300 oldal, 3995 HUF

 

A Madarak a dobozban 43 éves szerzője, Josh Malerman a napokban tette közzé a hírt, hogy a történet új része október elején a könyvesboltok polcaira fog kerülni. Bár a folytatásról egyelőre nem lehet sokat tudni, annyit azért elárult, hogy a főszereplő, Malorie sorsát fogja tovább írni, akit a filmben Sandra Bullock alakított. 

Malerman egy interjúban jelentette be a hírt, és elismerte, hogy az ötlet a Netflix-film sikere után fogalmazódott meg benne. „Jobban meg akartam ismerni Malorie-t” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy amikor megnézte a filmet, rögtön az kezdte foglalkoztatni, hogy mi fog történni mindezek után.

A szerző ugyanakkor figyelmeztette a rajongókat, hogy a Fiú (Julian Edwards) és a Lány (Vivien Lyra Blair) sokkal kisebb szerepet fog kapni az új részben. „Abban az időben, amikor kijött a Bird Box és amióta Malorie-ról írok, milliószor megkérdeztem magamtól, hogy vajon az emberek nem arra kíváncsiak-e, hogy mi történt a Fiúval és a Lánnyal. De bármennyire is érdekel engem a sorsuk, ez nem az ő sztorijuk. A Madarak a dobozban Malorie története és én róla akartam többet tudni.”

Malerman arról nem beszélt, hogy a folytatásnak is lesz-e megfilmesítése, de annyi biztos, hogy a könyv megjelenése egy jó kezdőlökés lehet egy újabb adaptáció számára. 

Forrás: Purewow