Jön a Bird Box folytatása

Jön a Bird Box folytatása

.konyvesblog. | 2019. március 21. |

birdbox.jpg

Tavaly decemberben elképesztően nagyot robbant egy Netflix-film, amelyben Sandra Bullock játszotta a főszerepet. A Madarak a dobozban (Bird Box) alig néhány nap alatt az egész világon híres lett és egészen őrült reakciókat váltott ki az emberekből. Egy sor elmélet és mém kezdett körbejárni az interneten, a Netflix és a Youtube pedig kénytelen volt hadat üzenni az egyre terjedő a Bird Box-kihívásoknak, amelyek lényege a film nyomán a bekötött szemmel való menekülés volt. Az amerikai sci-fi-horror szerzője, Josh Malerman most bejelentette, hogy megírta a történet folytatását.  

Josh Malerman: Madarak a dobozban

Fordította: Rusznyák Csaba, FUMAX KFT, 2018, 300 oldal, 3995 HUF

 

A Madarak a dobozban 43 éves szerzője, Josh Malerman a napokban tette közzé a hírt, hogy a történet új része október elején a könyvesboltok polcaira fog kerülni. Bár a folytatásról egyelőre nem lehet sokat tudni, annyit azért elárult, hogy a főszereplő, Malorie sorsát fogja tovább írni, akit a filmben Sandra Bullock alakított. 

Malerman egy interjúban jelentette be a hírt, és elismerte, hogy az ötlet a Netflix-film sikere után fogalmazódott meg benne. „Jobban meg akartam ismerni Malorie-t” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy amikor megnézte a filmet, rögtön az kezdte foglalkoztatni, hogy mi fog történni mindezek után.

A szerző ugyanakkor figyelmeztette a rajongókat, hogy a Fiú (Julian Edwards) és a Lány (Vivien Lyra Blair) sokkal kisebb szerepet fog kapni az új részben. „Abban az időben, amikor kijött a Bird Box és amióta Malorie-ról írok, milliószor megkérdeztem magamtól, hogy vajon az emberek nem arra kíváncsiak-e, hogy mi történt a Fiúval és a Lánnyal. De bármennyire is érdekel engem a sorsuk, ez nem az ő sztorijuk. A Madarak a dobozban Malorie története és én róla akartam többet tudni.”

Malerman arról nem beszélt, hogy a folytatásnak is lesz-e megfilmesítése, de annyi biztos, hogy a könyv megjelenése egy jó kezdőlökés lehet egy újabb adaptáció számára. 

Forrás: Purewow

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.