Ősszel érkezik a Mi vagyunk a medvékből készült sorozat az HBO-n

Ötrészes sorozatot készített az HBO Fredrik Backman  (Az ember, akit Ovénak hívnak) Mi vagyunk a medvék című bestselleréből. Az adaptáció Beartown címmel ősszel fog debütálni, a rendezője Peter Grönlund.

Könyves Magazin | 2020. június 24. |

-

Fotó: Niklas Maupoix

A Beartown című svéd drámát az HBO Europe összes országában egyszerre mutatják be idén ősszel. A Fredrik Backman bestsellere alapján készült sorozat rendezője Peter Grönlund, a főszerepekben Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe és Oliver Dufaker látható. A sorozat első előzetese megtekinthető ezen a linken.

Fredrik Backman
Mi vagyunk a medvék
Ford: Bándi Eszter, Animus Kiadó, 2017, 384 oldal
-

Az ötrészes Mi vagyunk a medvék azokról az álmokról szól, amelyek összekötnek egy kis közösséget, és azokról a titkokról, amelyek széttépik, továbbá arról is, hogy mekkora bátorság kell ahhoz, hogy az egyén szembeszálljon a csoporttal, és annak következményeiről, ahogyan fiainkat neveljük.

A Beartown nevű kisváros folyamatosan zsugorodik a területét egyre szorosabban körülölelő fák miatt, de most, hogy az ifjúsági hokicsapat esélyes az országos elődöntő megnyerésére, a település összes reményének megvalósulása egy maréknyi tizenéves fiún múlik. Ez a nagy teher egy erőszakos cselekményhez vezet, ami traumatizál egy fiatal lányt, és fenekestül felforgatja a város életét. A gyanúsítgatások úgy terjednek el Beartownban, mint hullámok a tóban, és végül minden helyi lakosra kihatnak.

Az ötrészes dráma a nemzetközi hírnévnek örvendő svéd szerző, Fredrik Backman (Az ember, akit Ovénak hívnak) bestsellerén alapul, amely magyarul Mi vagyunk a medvék címen, az Animus Kiadó gondozásában jelent meg. Rendezője a díjnyertes Peter Grönlund (Góliát, Drifters), forgatókönyvírója az Emmy-jelölt Anders Weidemann (30 Degrees in February), továbbá Antonia Pyk és Linn Gottfridsson. A sorozat gyártója a Filmlance, amely az Endemol Shine Csoporthoz tartozik.

-

Executive producer volt a Filmlance International részéről Bonnie Skoog Feeney és Mattias Arehn. Az HBO Europe részéről Hanne Palmquist, Steve Matthews és Antony Root működtek közre executive producerként. Továbbá executive producerként vett részt Fredrik Backman is, akit a Salomonsson Ügynökség képvisel, amely részéről executive producer volt Tor Jonasson és Sophie Smirnakos.

A Beartown forgatási munkálatai 2019 elején kezdődtek, olyan havas, jéghideg észak-svédországi helyszíneken, mint Gallivare, Overtornea, Haparanda, Kalix, Malmberget és Kiruna.

A főszerepekben Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe és Oliver Dufaker látható.

-

A történet kulcsszereplői a fiatal jéghokisok, azaz a Beartown-i Ifjúsági Hokicsapat. A jégen már igencsak gyakorlott, ám kamera előtt most debütáló fiatalok: Otto Fahlgren, Alfons Nordberg, Erik Lundqvist, Rasmus Karlsson és Najdat Rustom.

A sorozatban szerepel továbbá Jacob Nordenson, Charlotta Jonsson, Sanna Niemi, Lukas Wetterberg, Frida Sandberg, Mikael Odhag, Anna Azcárate, Tomas Bergström, Einar Bredefeldt és Gustav Lindh.

A sorozat hazai premierje ősszel várható az HBO GO-n és az HBO-n. A további információkat az Animus Kiadó Facebook-oldalán teszik közzé. 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek
Sorozat készül Elena Ferrante új regényéből

Az olasz Elena Ferrante az utóbbi években a sorozatkészítők nagy kedvence lett - alig pár napja írtunk mi is arról, hogy hamarosan forog a Briliáns barátnőm harmadik évada, a legújabb hírek szerint pedig sorozat készül a magyarul majd ősszel megjelenő új regényéből is.

...
Nagy
Akinek elhisszük, hogy a sorozat olyan, mint egy regény

Az idei sorozatos tavasz egyik legizgalmasabb darabja az Összeesküvés Amerika ellen. Eleve azért, mert Philip Roth regényeiből nem gyakran készül sorozat, másrészt pedig ezt nem más csinálta, mint David Simon, a Drót, azaz a közmegegyezés szerint a valaha volt egyik legjobb sorozat alkotója. Az Összeesküvés azért is különleges, mert most először fordul elő, hogy Simon fikciós irodalmi alapanyaghoz nyúlt.

...
Hírek
Jövőre érkezik Asimov Alapítványának feldolgozása

Hatalmas hír a sci-fi rajongóknak, hogy Isaac Asimov Alapítvány-trilógiájának végre tényleg elkészül a feldolgozása. A sorozat első évada tízrészes lesz és 2021-ben kerül a képernyőkre. Ráadásul már megérkezett az első teaser is, mutatjuk!

A hét könyve
Kritika
Milyen versek születtek a második világháború legsötétebb hónapjaiban?
...
Kritika
Milyen versek születtek a második világháború legsötétebb hónapjaiban?

Zoltán Gábor új kötete egy borzalmas időszak lenyomata versekben, melyet egy, a kétezres évekből visszatekintő szerző értelmez, így hozva létre egy rendkívül rétegzett, sokoldalú alkotást. A Szép versek 1944 a hét könyve. 

...
Nagy
Bán Zsófia: A nyelv sohasem ártatlan, mindig hordozza a kultúrát, amelyben működik

Bán Zsófia az Élet és irodalomban közölt esszét a nők és az irodalom viszonyáról, strukturális problémákról, illetve arról a Hézagról, ahol a nők megjelenhetnek. Az interjúban közoktatásról, olvasói szocializációról, nemzetközi trendekről kérdeztük az írót.

Szerzőink
...
Kolozsi Orsolya
Milyen versek születtek a második világháború legsötétebb hónapjaiban?
...
Németh Róbert
Németh Róbert: Motorcycle Emptiness
...
Valuska László
A heteroszexuális férfit egy fülszöveg is elbizonytalanítja
Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta
Szívünk rajta - Mesebeli és igazi lányok, akik fittyet hánytak az elvárásokra

Kik azok a lányhősök, akik nem ismerik azt a szót, hogy lehetetlen? Akik nem várnak tétlenül arra, hogy más megoldja a problémáikat vagy esetleg a - külvilág szerint - megfelelő mederbe terelje az életüket? Szerencsére a gyerekeknek szánt könyvekben is egyre többen vannak, most ezek közül mutatunk most hármat.

...
Gyerekirodalom
Így fog kinézni Rowling új meseregénye!

November 10-én jelenik meg angolul J.K. Rowling régi-új meseregénye, a The Ickabog.

...
Gyerekirodalom
A magyar népmesei motívumokat és a skót hagyományokat vegyíti Halász Margit

Szeptemberben jelenik meg Halász Margit Hetvenhét vörös bárány című gyerekkönyve a Prae Kiadónál, amelyet a Belgiumban élő Bogdán Viktória illusztrál. Mutatjuk a címadó történetet!