Jövőre érkezik Asimov Alapítványának feldolgozása

Hatalmas hír a sci-fi rajongóknak, hogy Isaac Asimov Alapítvány-trilógiájának végre tényleg elkészül a feldolgozása. Már két évvel ezelőtt írtunk róla, hogy az Apple megnyerte a megfilmesítési jogokat, és David S. Goyer és Josh Friedman lesznek az adaptáció producerei. Akkor még nem sok információt lehetett tudni, most viszont már biztos, hogy a sorozat első évada tízrészes lesz és 2021-ben kerül a képernyőkre. Ráadásul már megérkezett az első teaser is, mutatjuk!

Könyves Magazin | 2020. június 23. |

Asimov világhírű Alapítvány-trilógiája az egyik legjobb sci-fi sorozat, amit valaha írtak. Azt kutatja, befolyásolható-e a matematikai módszerekkel kiszámított jövő. A saga brilliáns tudósok és matematikusok nemzedékeit követi végig, akik azon dolgoznak, hogy valahogy meg tudják védeni az emberi faj kollektív tudását, ha egyszer összeomlik a civilizáció, ami Hari Seldon pszichohistorikus szerint 500 éven belül bekövetkezhet. A művet évek óta szerették volna adaptálni, többek között Jonathan Nolan és Roland Emmerich is próbálta megszerezni a jogokat.

Asimov Alapítvány trilógiáját is fellőtték az űrbe a Teslával - Könyves magazin

Elon Musk pár napja elterelte a világ figyelmét, és rávette az embereket, hogy egy őrült/zseniális fickóról beszéljenek, aki fellőtt egy autót az űrbe. A Tesla-reptetésnek természetesen irodalmi vonatkozása is van, ugyanis az autóval együtt felküldték Isaac Asimov Alapítvány trilógiáját is. Ez a nap a pszichohistória jegyében telik, ugyanis az Alapítvány-történeteknek épp ez a szervezőeleme.

Az Alapítványból készülő sorozat az ajánlója alapján elég nagy volumenűnek tűnik. A látványvilága legalábbis nagyszabásúnak ígérkezik és felbukkan néhány jó nevű színész is a főszereplők közt (Lee Pace, Jared Harris, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann, Casian Bilton). Az ajánlóban David S. Goyer azt mondja, a trilógia elképesztő hatással volt a Star Warsra, és hogy évek óta dolgoznak azon, hogy adaptálni tudják.

Nézd meg, milyen lesz a sorozat:

Forrás: Tor

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

35 évvel ezelőtt Asimov megjósolta, hogy milyen lesz 2019

...
Hírek

Asimov Alapítvány trilógiáját is fellőtték az űrbe a Teslával

...
Hírek

A Csillagok között társírója Asimovot adaptál

A hét könyve
Kritika
Nem nagy ügy, szorongunk és élvezzük
...
Podcast

Pető Andrea: Ha a háborús nemi erőszak áldozatait mártíroknak nevezzük, azzal nem nagyon segítünk

Záró epizódjához érkezett a Delonghival közös Túl a plafonon podcastunk. Utolsó vendégünk Pető Andrea történész, a 20. századi társadalomtörténet és a társadalmi nemek történetének nemzetközileg ismert kutatója. 

...
Nagy

Szvetlana Alekszijevics: Miért nem tudunk szembeszállni a diktatúrával?

Felfoghatatlan volt számomra, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát – mondta interjúnkban a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics, akivel a háborúról, a női narratíva fontosságáról, és egy felfüggesztett filmprojektről is beszélgettünk.

Szerzőink

...
Sándor Anna

Pető Andrea: Ha a háborús nemi erőszak áldozatait mártíroknak nevezzük, azzal nem nagyon segítünk

...
Simon Eszter

Szvetlana Alekszijevics: Az emberek akkor tudnak igazán élesen fogalmazni, amikor érzik az elmúlás közeledtét

...
Sándor Anna

Malcolm Gladwell: Nem tudsz változást hozni egy társadalomban, ha a tanárt fizeted a legrosszabbul

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Kiss Judit Ágnes meséjében egy mentett kutya és egy kóbor cica emelkedik felül az ellentéteken

Aranyos állatok, egy hatalmas szívű gazdi, az otthon melege és apró kis konfliktusok Kiss Judit Ágnes új meséjében.

...
Gyerekirodalom

Ecsédi Orsolya hőse csak könyvek szereplőibe tud beleesni

A Juli vagyok, könyvmoly címszereplőjét a valódi, hús-vér fiúk nem érdeklik, még soha nem volt szerelmes. Azaz dehogynem: csak éppen könyvek szereplőibe. Juli mindenesetre most megkapja a lehetőséget, hogy változtasson a dolgok menetén. Olvass bele!

...
Gyerekirodalom

Mi a népmesék titka, és hogyan lehet újragondolni ezeket a történeteket? [Bookline Kids]

Zalka Csenge Virág A Százegy ajtajú palota című mesekönyve megőrzi a népmesei elemeket, de sikeresen ötvözi azokat a mai gyerekek számára izgalmas témákkal.