Jövőre érkezik Asimov Alapítványának feldolgozása

Hatalmas hír a sci-fi rajongóknak, hogy Isaac Asimov Alapítvány-trilógiájának végre tényleg elkészül a feldolgozása. Már két évvel ezelőtt írtunk róla, hogy az Apple megnyerte a megfilmesítési jogokat, és David S. Goyer és Josh Friedman lesznek az adaptáció producerei. Akkor még nem sok információt lehetett tudni, most viszont már biztos, hogy a sorozat első évada tízrészes lesz és 2021-ben kerül a képernyőkre. Ráadásul már megérkezett az első teaser is, mutatjuk!

Könyves Magazin | 2020. június 23. |

Asimov világhírű Alapítvány-trilógiája az egyik legjobb sci-fi sorozat, amit valaha írtak. Azt kutatja, befolyásolható-e a matematikai módszerekkel kiszámított jövő. A saga brilliáns tudósok és matematikusok nemzedékeit követi végig, akik azon dolgoznak, hogy valahogy meg tudják védeni az emberi faj kollektív tudását, ha egyszer összeomlik a civilizáció, ami Hari Seldon pszichohistorikus szerint 500 éven belül bekövetkezhet. A művet évek óta szerették volna adaptálni, többek között Jonathan Nolan és Roland Emmerich is próbálta megszerezni a jogokat.

Asimov Alapítvány trilógiáját is fellőtték az űrbe a Teslával - Könyves magazin

Elon Musk pár napja elterelte a világ figyelmét, és rávette az embereket, hogy egy őrült/zseniális fickóról beszéljenek, aki fellőtt egy autót az űrbe. A Tesla-reptetésnek természetesen irodalmi vonatkozása is van, ugyanis az autóval együtt felküldték Isaac Asimov Alapítvány trilógiáját is. Ez a nap a pszichohistória jegyében telik, ugyanis az Alapítvány-történeteknek épp ez a szervezőeleme.

Az Alapítványból készülő sorozat az ajánlója alapján elég nagy volumenűnek tűnik. A látványvilága legalábbis nagyszabásúnak ígérkezik és felbukkan néhány jó nevű színész is a főszereplők közt (Lee Pace, Jared Harris, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann, Casian Bilton). Az ajánlóban David S. Goyer azt mondja, a trilógia elképesztő hatással volt a Star Warsra, és hogy évek óta dolgoznak azon, hogy adaptálni tudják.

Nézd meg, milyen lesz a sorozat:

Forrás: Tor

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek
35 évvel ezelőtt Asimov megjósolta, hogy milyen lesz 2019
...
Hírek
Asimov Alapítvány trilógiáját is fellőtték az űrbe a Teslával
...
Hírek
A Csillagok között társírója Asimovot adaptál
A hét könyve
Kritika
Milyen versek születtek a második világháború legsötétebb hónapjaiban?
...
Kritika
Milyen versek születtek a második világháború legsötétebb hónapjaiban?

Zoltán Gábor új kötete egy borzalmas időszak lenyomata versekben, melyet egy, a kétezres évekből visszatekintő szerző értelmez, így hozva létre egy rendkívül rétegzett, sokoldalú alkotást. A Szép versek 1944 a hét könyve. 

...
Nagy
Bán Zsófia: A nyelv sohasem ártatlan, mindig hordozza a kultúrát, amelyben működik

Bán Zsófia az Élet és irodalomban közölt esszét a nők és az irodalom viszonyáról, strukturális problémákról, illetve arról a Hézagról, ahol a nők megjelenhetnek. Az interjúban közoktatásról, olvasói szocializációról, nemzetközi trendekről kérdeztük az írót.

Szerzőink
...
Kolozsi Orsolya
Milyen versek születtek a második világháború legsötétebb hónapjaiban?
...
Németh Róbert
Németh Róbert: Motorcycle Emptiness
...
Valuska László
A heteroszexuális férfit egy fülszöveg is elbizonytalanítja
Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta
Szívünk rajta - Mesebeli és igazi lányok, akik fittyet hánytak az elvárásokra

Kik azok a lányhősök, akik nem ismerik azt a szót, hogy lehetetlen? Akik nem várnak tétlenül arra, hogy más megoldja a problémáikat vagy esetleg a - külvilág szerint - megfelelő mederbe terelje az életüket? Szerencsére a gyerekeknek szánt könyvekben is egyre többen vannak, most ezek közül mutatunk most hármat.

...
Gyerekirodalom
Így fog kinézni Rowling új meseregénye!

November 10-én jelenik meg angolul J.K. Rowling régi-új meseregénye, a The Ickabog.

...
Gyerekirodalom
A magyar népmesei motívumokat és a skót hagyományokat vegyíti Halász Margit

Szeptemberben jelenik meg Halász Margit Hetvenhét vörös bárány című gyerekkönyve a Prae Kiadónál, amelyet a Belgiumban élő Bogdán Viktória illusztrál. Mutatjuk a címadó történetet!

Balaton
...
Beleolvasó
A 80-as évek Balaton-partján minden vad volt és húsbavágóan mulandó
...
Nagy
„Balatont álmodom, s melléje magamat” – Irodalmi nyarak
...
Nagy
Írók a Balatonon – Jókai botrányos szerelmi kalandja
...
Nagy
„Balatont álmodom, s melléje magamat” – Irodalmi csónakázások
...
Nagy
Írók a Balatonon: Karinthy siófoki drámái
...
Nagy
Hulahopp [vasárnapi liezon]