A volt felesége szerint Dan Brown kettős életet élt

A volt felesége szerint Dan Brown kettős életet élt

A Da Vinci-kód szerzőjének volt felesége pert indított Dan Brown ellen, mivel az összeesküvésekről és titkos társaságokról író férje szerinte maga is kettős életet élt a házasságuk alatt.

Könyves Magazin | 2020. július 01. |

Volt felesége szerint Dan Brown a házasságuk 21 éve alatt többször is félrelépett, miközben a külvilág számára szerető, tisztességes férjként adta el magát. Ugyanakkor Blythe Brown nemcsak a titkos viszonyok miatt fogta perbe exférjét, hanem a könyvei miatt is, amiket állítása szerint sok esetben ő maga inspirált, részt vett a kutatásban és a szerkesztésben is, A Da Vinci-kód alapötletét pedig ő találta ki. Mindemellett azt is kifogásolta, hogy férje eltitkolt előle milliókat érő projekteket, például egy készülő televíziós sorozatot és a hamarosan megjelenő gyerekkönyvét is.

Jön a Langdon-sorozat! - Újabb Dan Brown-történet kerül képernyőre - Könyves magazin

Jó hírünk van a Dan Brown-rajongóknak: az NBC sorozatot készít A Da Vinci-kód szerzőjének egyik történetéből. A Langdon című adaptáció az író 2009-es bestsellerén, Az elveszett jelképen fog alapulni. A hírek szerint azonban lesz némi különbség a könyvek és a sorozat között, mert fiatalabbnak fogják ábrázolni a Harvard szimbólumkutatóját, és az eredeti történet időrendjét is kicsit megkavarják majd.

A legnagyobb visszhangja a per kapcsán azoknak az állításoknak lett, amelyek szerint Dan Brown házasságon kívüli viszonyokat folytatott több nővel is. A volt feleség elmondása szerint ezek az ügyek csak a 2019-es válásuk után jutottak tudomására, amikor is 21 év után hivatalosan is véget ért a kapcsolatuk. Blythe Brown többek közt azzal vádolja exférjét, hogy titokban elkülönített bizonyos pénzösszegeket a közös megtakarításukból, amelyeket aztán arra használt, hogy például egy lovas edzőnek vegyen belőle ajándékokat.

Dan Brown új könyvében a bulinegyedben is felbukkan a gonosz - Könyves magazin

Alig három éve történt, hogy Tom Hanks és csapata Budapestre utazott, hogy itt forgassák le a legújabb Robert Langdon-sztorit. Az Inferno Ron Howard rendezésében 2016-ban hatalmas mozisiker lett.

Dan Brown az ügyről azt nyilatkozta, megdöbbentették a volt feleségének állításai, amelyek szerinte teljesen figyelmen kívül hagyják az igazságot. Azt mondta, ami az anyagiakat illeti, soha nem vezette félre a feleségét a válás során, és hogy Blythe Brown minden tulajdonuknak a felét megkapta, amikor különváltak. Szerinte a volt felesége csak bántani és lejáratni akarja őt ezzel a pereskedéssel.

Forrás: AP

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Jön a Langdon-sorozat! – Újabb Dan Brown-történet kerül képernyőre

...
Hírek

Svájci rózsaablakkal vettük meg kilóra Dan Brownt

...
Hírek

Dan Brown megtanítja nekünk hogyan kell bestsellert írni

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Egressy gyerekregényében zajos gördeszkások borzolják a lakótelepi kedélyeket

Egressy Zoltán dráma- és regényíró új gyerekregényében egy csapat gördeszkás zavarja meg a lakótelep nyugalmát, az ellentétek viszont nem feloldhatatlanok.

...
Gyerekirodalom

Pavlova kisasszonytól Petunia néni lazacáig - 3+1 gasztrokönyv gyerekeknek

Az ételekkel és ízekkel való tudatos ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, éppen ezért most összeszedtünk néhány kimondottan gyerekeknek szóló könyvet, amelyek szemléletesen mesélnek a gasztronómiáról, és még recepteket is tartalmaznak.

...
Gyerekirodalom

A zseniális kópé azt üzeni a gyerekeknek, hogy minden jóra fordulhat

A Világszép Alapítvány kísérleti bábelőadása Zalka Csenge Virág meséit dolgozza fel, Nagy Zsolt és Karafiáth Orsolya közreműködésével. Nézzetek bele!

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

A gyerekkori szexuális abúzusról és annak későbbi hatásairól szól Borda Réka első regénye, amelynek elbeszélője kisgyerekként válik nagybátyja áldozatává, de már fiatal felnőtt, mire előtörnek belőle az emlékek, és megkezdődik számára a feldolgozás folyamata. Az Égig érő csalán a hét könyve.

...
Gyerekirodalom

Szabó Tibor Benjámin: Megváltozott a világ és erőszakosabbak lettek a történeteink

Nyolc évvel az első EPIC megjelenése után Szabó Tibor Benjámin megírta a folytatást, amelynek rögtön a legelején elrabolnak valakit. A barátok versenyt futnak az idővel, miközben egy titokzatos szekta nyomait kutatják. Szabó Tibor Benjáminnal kötetek közti műfajváltásról, ökológiai zsákutcáról, irodalmi tetoválásokról és a hazai gengszterrap hatásáról is beszélgettünk.

...
Nagy

Katonatisztnek szánták, humanista író lett belőle - Ottlik Géza 110

Száztíz éve, 1912. május 9-én született Budapesten Ottlik Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, műfordító, az Iskola a határon alkotója, többszörös magyar bridzsbajnok.