Általános cikkek árverés képregény 2009

9,7 millió forintot ér az első Pókember képregény

-Szűcs Gyula- | 2009. február 27. |

A Comic Connecten ma indult el az év legjobban várt képregényes árverése, ahol 42 700 dollárért (9,7 millió forintért) kelt el az Amazing Fantasy 15. száma. Ebben az 1962-es képregényben  találkozhatott az olvasó először a Csodálatos Pókemberrel.

Peter Parker helyett viszont valószínűleg megint  Clark Kentért, azaz Supermanért fizetnek majd a legtöbbet a rajongók. Az első Superman-történetet bemutató, 1938-ban kiadott Action Comics #1 a gyűjtőknél rendkívüli kincsnek számít, mivel mára csak 50 példány maradt meg belőle.

A hetvenegy éve még 10 centért kínált, kiváló állapotban fennmaradt képregényre március 13-ig lehet licitálni.

Az árverés jelképes 1 dollárról indul, de természetesen jóval magasabb végső árra számítanak: 1992-ben már sor került hasonló árverésre, akkor 82 500 dollárért (19,4 millió forintért) kelt el az Action Comics #1 egyik példánya, az idén New Yorkban megrendezésre került Comic Conon pedig 250 000 dolláros (58,9 millió forintos) összeget is képesek voltak megadni érte.

47 977 dollárt (11,2 millió forintot) fizettek a Fantasztic Four 5. részéért (itt bukkant fel először a csapat főellensége, Dr. Doom), a Marvel Comic 1939-es első száma pedig 41 100 (9,6 millió forintot) dollárt ért (ez volt Fáklya és a Torpedó első története). Meglepően kevesen licitáltak viszont az első Batman-sztorira: az 1939-ben megjelent Detective Comics #27-et már 9100 (2,1 millió forint) dollárért elvihette egy rajongó.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.