A világ 10 legdrágább képregénye

Valuska László | 2009. február 09. |

New Yorkban zajlik a Comic Con nevű képregény-fesztivál, amit hirtelen csak a nagy autókiállításokhoz lehetne hasonlítani. Minden kiadó és filmgyártó erre időzíti egy csomó, geekeket érintő bejelentését, miközben a legsúlyosabb képregény-rajongók itt költhetik el anyjuktól kapott zsebpénzüket. 

Az utóbbi időben kezdenek kiművelni Comics Studies-ból, így elkezdtem értékelni a képregények történelmiségét is. Az io9 összegyűjtötte a ComicCon legdrágább képregényeit, amelyek között csak és kizárólag képregény-történelmi darabok találhatóak.

A listát az Action Comics első száma vezeti, aminek konkrétan 250 ezer dollárnál kezdődik az ára. Az 1938 júniusában megjelent számban tűnt fel a világon először Superman például (a Superman első önálló száma 45 ezerért eladó). A listán szerepel a Fantastic Four, a Pókember, Batman és a többiek.

A képregényesek nagyon furcsa emberek, például óriási ellentétek vannak az amerikai, az európai és a japán képregényesek között. Ha valaki az egyiket kedveli, a másikat kevésbé, viszont azért elismerik egymást. A múlt héten például egy arab Star Treket láttam, meg a DC Comics jubileumi könyvét és egy csomó francia scifit. Hihetetlen világ ez.

ITT végig lehet kattintani a teljes listát, mert érdemes>>

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

ADVENT
...
Könyves Advent

Tüdős Klára becsvágyát a családja értetlenkedése is fűtötte

Olvass bele Bódis Kriszta Korzón a pokolba című kötetébe!

...
Könyves Advent

A Baska magyarul beszél egy Benes-dekrétumok elől menekülő család drámájába avat be

A 12 éves Baska József és családja 1947-ben menekült Magyarországra a Beneš-dekrétumok és a kitelepítés elől. Felnőttként megírta, hogy mi történt azon a sorsdöntő téli éjszakán. Olvass bele a kötetbe!

...
Könyves Advent

Egy autista srác természethez írt szerelmes levele

Dara McAnulty magával ragadó, lírai hangvételű könyve, az Egy ifjú természetbúvár naplója a természettel való mély kapcsolatát tárja fel, de olvashatunk benne az aktivista munka és az autista lét mindennapi kihívásairól és örömeiről is. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Rosszul végződő, abszurd és megbocsájtó mesék – 8 prózakötet karácsonyra

Három fiútestvér, három nemzedék, egy zombianyu és megannyi izgalmas sztori. Például családtörténetek és tönkretett szerelmek, metsző irónia és őrült tanmesék. 8 friss magyar prózakötetet ajánlunk.

...
Könyves Advent

Jézus korában is kórházban születtek a kisbabák? Keresd a választ a Bibliai Kisokosban!

Bibliai Kisokos csupa olyan kérdést tesz föl, amelyet minden Biblia iránt vagy napjaink bibliai vonatkozású helyszínei, kultúrtörténeti eseményei iránt érdeklődő gyermek vagy épp felnőtt fejében is megfogalmazódhat. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Mister Morrison állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!