A világ 10 legdrágább képregénye

Valuska László | 2009. február 09. |

New Yorkban zajlik a Comic Con nevű képregény-fesztivál, amit hirtelen csak a nagy autókiállításokhoz lehetne hasonlítani. Minden kiadó és filmgyártó erre időzíti egy csomó, geekeket érintő bejelentését, miközben a legsúlyosabb képregény-rajongók itt költhetik el anyjuktól kapott zsebpénzüket. 

Az utóbbi időben kezdenek kiművelni Comics Studies-ból, így elkezdtem értékelni a képregények történelmiségét is. Az io9 összegyűjtötte a ComicCon legdrágább képregényeit, amelyek között csak és kizárólag képregény-történelmi darabok találhatóak.

A listát az Action Comics első száma vezeti, aminek konkrétan 250 ezer dollárnál kezdődik az ára. Az 1938 júniusában megjelent számban tűnt fel a világon először Superman például (a Superman első önálló száma 45 ezerért eladó). A listán szerepel a Fantastic Four, a Pókember, Batman és a többiek.

A képregényesek nagyon furcsa emberek, például óriási ellentétek vannak az amerikai, az európai és a japán képregényesek között. Ha valaki az egyiket kedveli, a másikat kevésbé, viszont azért elismerik egymást. A múlt héten például egy arab Star Treket láttam, meg a DC Comics jubileumi könyvét és egy csomó francia scifit. Hihetetlen világ ez.

ITT végig lehet kattintani a teljes listát, mert érdemes>>