Úgy finom, ha a túró belepirul, s egy vékony kéreg jelenik meg rajta. A kaprot előtte kell rászórni, nem a legvégén, ahogy a Klaj szokta, úgy nem lesz jó. Hallani kell, ahogy a szalonna olvadás közben pattog, érezni kell, ahogy a fakanál mentén összekeveredik a langyos zsír a túróval, majd bele a kapor és a lecsöpögtetett házi tészta, és akkor jön a legfontosabb rész, hagyni kell, hogy egyenletesen piruljon, hogy a zöld szálacskák az érett túróba simulva ropogós páncélt növesszenek a tészta köré.
Ez a kéreg, ezért érdemes...
Ha fához hasonlítanám, azt mondanám, hogy a bükk, vagy egy fiatal diófa törzsét idézi. Ehhez persze állandóan forgatni kell, máskülönben égni fog, nem pirulni. Férfi ember pedig tudja jól, mi az egyik, s mi a másik.
KÉPALÁ - Apa
Képalá
|
Olvass minket e-mailben is!
- Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
- Extra tartalom csak feliratkozóknak!
- Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
- Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
Zöld
A barátságaid is lehetnek mélyebbek és bensőségesebbek – olvasd el, hogyan
Cziglán Karolina pszichológus Elfogadó kapcsolódás című könyvével abban igyekszik segíteni, hogy a kapcsolatainkban merjünk sebezhetőbbek lenni, legyen szó barátságról, szülő-gyerek viszonyról vagy párkapcsolatról. Mutatunk egy részletet a kötetből.
Zöld
A zöld tea szuperegészséges, de nem csodaszer – 5 könyv a teázásról
A zöld teának nemcsak az illata elbűvölő, de számos nagyszerű hatással is számoltatnak azok, akik rendszeresen fogyasztják. Bemutatjuk a frissítő itallal kapcsolatos tényeket és mítoszokat, aztán ajánlunk öt könyvet a teázás szerelmeseinek.
Olvass!
Kiemeltek