KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Ötvös Németh Edit: Feri atya [Képalá]

Képalá |

Már jó ideje szenvedett. Hasogatott a válla a dereka..
A gyógyszertárban Ica segített neki kiigazodni a sok kence között. Otthon kente, ahol elérte. Lassan ereszkedett esténként az ágyra, óvatosan egyenként tette fel a lábát a matracra, aztán múmiaként feküdt hajnalig, az ébrenlét és félénk álmai között. Angyali kezek simogatták. Akkor nem fájt semmije. Gondolt egyet, bebuszozott a városba, az internetről kikeresett szalonba. Kedves, teltkarcsú hölgy, fogadta. Kérdésére felsorolta a panaszait. Megbeszélték a teendőket, majd gyorsan félrefordulva levetkőzött és ráhasalt az ágyra, szégyenlősen kezére fektette a fejét.
Erika nekilátott. Az olajjal öntözött testet finoman, majd egyre keményebben átgyúrta. A férfi összeszorította cserepes ajkait, nehogy egy hang is kipréselődjön rajta. Nem a fájdalomtól, a gyönyörtől szeretett volna ordítani.
Miután végeztek felöltözött. Fizetett, mikor Erika az esetleges újabb időpontról érdeklődött, kibukott belőle.
- Ugye nem vet meg engem?
A nő értetlenül nézett rá.
- Ugyanis pap vagyok. Feri atyának szólítanak a hívek, nyolcvanharmadik évemet taposom.
Erika lassan az ajtón levő táblára mutatott.
Gyógymasszőr állt rajta fekete betűkkel.
Feri atya este a fotelban aludt el. Apró nyálpatak csorgott az állára szája sarkából. Csodásat álmodott.  Egy furcsa autó mellett gyalogolt szálfa tartással, fülhallgatójára figyelve éberen követte az utasításokat, mikor a Szentatya a pápa mobilból hálásan rámosolygott.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bereczk Imola: Felvételi [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Huszár Orsolya: Az igazi badigárd [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Rottenbergerné Pőész Petra: Közös nyelvünk [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Politika, robotok egy megosztott világban – A sci-fi trendjeiről beszélgettünk Jonathan Strahan szerkesztővel

Immár ötödik éve jelentkezik a Gabo a Jonathan Strahan szerkesztésében készült, az év legjobb fantasztikus novelláit tartalmazó válogatással. A szerkesztőt munkamódszeréről, a sci-fi jelenlegi állapotáról, és a világ helyzetéről is kérdeztük.

...
Nagy

Fábián Janka: A történelmi regény nálunk sokáig macsó műfaj volt

Fábián Janka a kortárs romantikus történelmi regények egyik legnépszerűbb hazai írója. Legújabb történetének, a két kötetes Julie-könyvek megjelenését követően beszélgettünk vele történelemről, a női szerepek változásáról, kedvenc korszakáról, jövőbeli terveiről.

...
Nagy

Mit tud 25 év után a Bridget Jones?

Huszonöt éve jelent meg először a Bridget Jones naplója, és húsz éve mutatták be az azonos című filmet. Mit tudott ez a könyv a maga idejében, és hogyan öregedett az elmúlt negyedszázadban? Újraolvastuk az első Bridget Jonest és most elmondjuk.

Hírek
...
Hírek

5 szuper darab, amiben csak egy színészre kell koncentrálni

...
Hírek

Meghalt Móricz Zsigmond fia, aki sosem akart irodalmi pályára lépni

...
Hírek

Egy harvardi prof szerint 2017-ben idegenek látogattak meg bennünket

...
Hírek

Sorozat lesz Az igazság ára-könyvekből

...
Hírek

Így illusztrálták ötszáz éve a könyveket

...
Hírek

Bookline top50: Kepes vitte a decembert

...
Hírek

Szeptemberben jelenik meg Sally Rooney harmadik regénye

...
Hírek

Az évtized könyvét keresi a Merítés-díj

...
Nagy

Ezeket a könyvadaptációkat nézzük 2021-ben