KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Bali Anikó: Elkísérlek [Képalá]

Képalá |

Pihenj kicsit meg! Ne siesd el! Maradjunk még, csak egy rövid órát! Hadd ízleljem szavad, nézzem szemed kékjét! Magamba vésem arcod szép vonásait! Beszívom bőröd illatát, hajad citrusos lobogását. Adj még időt! Talán van még kiút, mielőtt kegyetlen csókommal a kutyák közé vetlek. Elkísérlek.
Te vagy a legjobb barátom. Emlékszel, mikor még együtt futkostunk a forró homokban? Követtelek mindenhova. De többre vágytál. Csodák?! Persze, hogy vannak csodák. Nem kell, hogy bizonyítsd! Hogy jobb lenne a világ?! Megváltod? Ugyan, hogyan? Hiába gyűjtöttél magad köré annyi embert, mégis itt vagy. Miért választottál engem, ha tudtad?
Napok óta nem szólsz hozzám. Éget a szemed. Kiszáradt ajkam perzseled. Adj még egy órát! Hogy beteljek veled egészen, beszívjam hangod utolsó foszlányát, undort kapjak tőled, mély csömört, őrületig hajszolót, hogy kifordítsalak magamból, mint bélpoklosok gyomruk hányadékát. Gyűlöllek! Mindenkit nem lehet szeretni!
Ott leszek majd. Bolyhos barkával kísérlek, lehajtott fővel vezetem szamarad. Csókot hintek arcod jobb felére, ott a Gecsemáné kert felett. Az lesz életünk legsötétebb éjszakája. Az egész világ beszélni fog róla. Mondd, hogy te akarod így! Mondj még nekem valamit, utoljára! Aztán indulhatunk.
Ott lapulok majd a kövek mögött, kígyók közt tekergek sziszegve, csúszós testemet lábak tapossák, de felmegyek, egészen közel hozzád, hogy lássam, kihunyó szemedben megértsem, miért engem választottál, ó, Uram.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Kapás Tibor: Kommentár nélkül [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Kartali Zsuzsanna: A pajzsember [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Molnár Réka: Áttűnések [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Mikor kezdtük el félreérteni a boldogságot?

Oliver Burkeman pszichológiai témájú könyvet írt, ő maga mégsem pszichológus. Túladagolt boldogság című kötete egyszerre gondolatébresztő és meghökkentő olvasmány.

...
Nagy

Politika, robotok egy megosztott világban – A sci-fi trendjeiről beszélgettünk Jonathan Strahan szerkesztővel

Immár ötödik éve jelentkezik a Gabo a Jonathan Strahan szerkesztésében készült, az év legjobb fantasztikus novelláit tartalmazó válogatással. A szerkesztőt munkamódszeréről, a sci-fi jelenlegi állapotáról, és a világ helyzetéről is kérdeztük.

...
Nagy

Fábián Janka: A történelmi regény nálunk sokáig macsó műfaj volt

Fábián Janka a kortárs romantikus történelmi regények egyik legnépszerűbb hazai írója. Legújabb történetének, a két kötetes Julie-könyvek megjelenését követően beszélgettünk vele történelemről, a női szerepek változásáról, kedvenc korszakáról, jövőbeli terveiről.

Hírek
...
Hírek

Így találta meg a könyveket Umberto Eco hatalmas könyvtárában

...
Hírek

Ismerd meg az illusztrátort, akit Murakami történetei inspirálnak

...
Hírek

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készülhet

...
Hírek

Inspiráló Barbie lett Maya Angelou költő

...
Hírek

Adam Driverrel a Netflixre készül a Fehér zaj adaptációja

...
Hírek

Egy sebezhető Amerika képével vitte el a showt a 22 éves költő az elnöki beiktatáson

...
Hírek

Labrisz: Billogot ütne a fogyasztóvédelem az LMBTQI szereplőket is bemutató könyvekre

...
Hírek

Ősszel lesz a könyvfesztivál, nyáron az Ünnepi Könyvhét

...
Hírek

A Netflix új sorozatában Lupin palira veszi a francia elitet