KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Bali Anikó: Elkísérlek [Képalá]

Képalá |

Pihenj kicsit meg! Ne siesd el! Maradjunk még, csak egy rövid órát! Hadd ízleljem szavad, nézzem szemed kékjét! Magamba vésem arcod szép vonásait! Beszívom bőröd illatát, hajad citrusos lobogását. Adj még időt! Talán van még kiút, mielőtt kegyetlen csókommal a kutyák közé vetlek. Elkísérlek.
Te vagy a legjobb barátom. Emlékszel, mikor még együtt futkostunk a forró homokban? Követtelek mindenhova. De többre vágytál. Csodák?! Persze, hogy vannak csodák. Nem kell, hogy bizonyítsd! Hogy jobb lenne a világ?! Megváltod? Ugyan, hogyan? Hiába gyűjtöttél magad köré annyi embert, mégis itt vagy. Miért választottál engem, ha tudtad?
Napok óta nem szólsz hozzám. Éget a szemed. Kiszáradt ajkam perzseled. Adj még egy órát! Hogy beteljek veled egészen, beszívjam hangod utolsó foszlányát, undort kapjak tőled, mély csömört, őrületig hajszolót, hogy kifordítsalak magamból, mint bélpoklosok gyomruk hányadékát. Gyűlöllek! Mindenkit nem lehet szeretni!
Ott leszek majd. Bolyhos barkával kísérlek, lehajtott fővel vezetem szamarad. Csókot hintek arcod jobb felére, ott a Gecsemáné kert felett. Az lesz életünk legsötétebb éjszakája. Az egész világ beszélni fog róla. Mondd, hogy te akarod így! Mondj még nekem valamit, utoljára! Aztán indulhatunk.
Ott lapulok majd a kövek mögött, kígyók közt tekergek sziszegve, csúszós testemet lábak tapossák, de felmegyek, egészen közel hozzád, hogy lássam, kihunyó szemedben megértsem, miért engem választottál, ó, Uram.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Kapás Tibor: Kommentár nélkül [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Kartali Zsuzsanna: A pajzsember [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Molnár Réka: Áttűnések [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

„Itt nincs történelmi igazságtétel” - Anna Politkovszkaja: Orosz napló

A 2010-es évek szerte a világon a demokratikus berendezkedések, ezzel együtt a szabad sajtó gyengüléséről, illetve a mindent elárasztó propagandáról is szóltak. Magyarországon különösen. Többek között erről beszélgettünk az orosz újságírót, Anna Politkovszkaját alakító Fullajtár Andrea színésznővel és az Orosz napló szerkesztőjével, Filippov Gábor politológussal. A darabot február végén mutatták be a Katonában, a pandémia miatti szünet után pedig jövő héttől ismét színre kerül.

...
Nagy

„A fennmaradó házasságokat boldognak tekintjük, még ha nem is boldogok” – Taffy Brodesser-Akner: Fleishman bajban van

Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regényével több cikkben is foglalkoztunk már. Ezúttal a könyvből vett kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze.

...
Nagy

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

Rubik Ernő szórakoztató és szerény megtaláló, aki a feltaláló szót nem szereti. A világon egymilliárdan játszottak már a kockájával, ami kulturális jelenséggé vált. 1983-ban már majdnem írt egy könyvet, de az végül nem jelent meg. Megjelent A mi kockánk.

Hírek
...
Hírek

Klasszikus meséket írt újra Natalie Portman

...
Hírek

Az elmúlt tíz évben ezeket a könyveket akarták a legtöbbször leszedetni a polcokról

...
Hírek

Az elmúlt tíz évben ezeket a könyveket akarták a legtöbbször leszedetni a polcokról

...
Hírek

Nemes Z. Márió kapja idén a FISZ Csáth Géza-díját

...
Nagy

Szegedet két nagy katasztrófa alakította - Vaktérkép // Szeged

...
Hírek

Tóth Kinga elnyerte a Pompidou Központ irodalmi díját

...
Hírek

Sofi Oksanen, Jonas Jonasson, Bereményi Géza és Háy János is részt vesz az őszi Margón

...
Hírek

Akunyin szeretné megérteni, hogy Oroszország miért olyan, amilyen

...
Hírek

J.K. Rowling új krimije a brit toplista élén