A kínaiak beelőzhetik a Netflixet A Háromtest-problémával

A kínaiak beelőzhetik a Netflixet A Háromtest-problémával

A kínai Tencent közzétette a Cixin Liu A Háromtest-probléma című regényéből készített sorozata előzetesét. Közben a Netflix is készíti a saját verzióját, de a kínaiak a bemutatóval várhatóan beelőzik őket.

ro |
Cixin Liu
A Háromtest-probléma
Ford.: Pék Zoltán, Agave Könyvek, 2021, 404 oldal
-

A Hugo-díjas A Háromtest-probléma igazi kultkönyv lett az elmúlt években, amiért olyan híres olvasók lelkesedtek, mint például Barack Obama amerikai exelnök. Csak idő kérdése volt az adaptáció, amiből hamarosan igazi dömping vár a rajongókra, hiszen több feldolgozás is készül párhuzamosan.

A sci-fiből egyrészt a Netflix készít sorozatot, mégpedig a Trónok harca alkotóival (David Benioff-fal és D.B. Weisszel), mindezt tavaly szeptemberben közölték. A Netflix nemrég jelentette be a szereplőket is, egészen pontosan 12 színész nevét tette közzé (köztük olyan Trónok harca-arcokét, mint a Samwell Tarlyként ismertté vált John Bradley, vagy a Tengerjáró Davost alakító Liam Cunningham). A bejelentett színészek nagyjából harmada ázsiai származású, a kínai rajongók viszont eléggé kiborultak, hogy miért nincsenek többen. A Variety cikke idézett is egy kommentet, ami szerint A Háromtest-probléma egy kínai elemekkel megtűzdelt, kínai perspektívából tálalt és a kínai gondolkodásmódot tükröző történet, amely a kínaiak értékeit és világlátását helyezi előtérbe, ezt pedig egy külföldi nagyon nehezen tudja kifejezni. Mindenesetre a netflixes forgatás jelenleg is zajlik, a bemutató legkorábban valamikor 2022 második felében lesz.

A kínaiak viszont belehúztak, ők már 2020 júliusában elkezdték a saját forgatásukat, a Tencent pedig a napokban közzétette az első trailerét. Maga Liu is egyébként korábban úgy nyilatkozott, hogy Kína várhatóan hamarabb bemutatja a saját adaptációját, és bár hivatalos dátum egyelőre még nincs, de a premier valamikor jövőre várható. Addig is nézzétek meg a trailert (kínaiul tudók előnyben!):

Kapcsolódó cikkek
...
Kritika

A kínai sci-fi szerzők mindenbe beavatkozó államapparátust látnak a jövőjükben

...
Hírek

Sorozatot készít a Netflix A Háromtest-problémából

A Trónok harca alkotói fognak sorozatot készíteni Cixin Liu A Háromtest-probléma című könyvéből. 

...
Gyerekirodalom

Mit érdemes most olvasnia egy karanténba kényszerült kamasznak?

Gyurkó Szilvia öt szuper könyvet ajánl a kényszerű szobafogságban tengődő tizenéveseknek.

KÖNYVTAVASZ
...
Könyvtavasz

Byung-Chul Han az árnyékliliomokban gyönyörködve fejti meg, hogy a lét elbeszélés, nem számszerűsítés

...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

...
Könyvtavasz

Kun Árpád új regényében láncreakciókat indít el egy baleset

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

...
Könyvtavasz

A macskák profik abban, hogy aggódás helyett inkább a valóságos dolgokkal foglalkozzanak

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

A hét könyve
Kritika
Az új Nádas erőszakos és szórakoztató, teljesen felszabadult
...
Podcast

Hogyan árjásították a nácik a zsidók könyveit? [Ms. Columbo Olvas]

Karina Urbach a náci bűntettek történetének egy újabb rétegét tárta fel, amikor megírta nagymamája, Alice Urbach szakácskönyvének fordulatos történetét. Az Alice könyve egy szerteágazó családtörténet, amelyből kiderül, hogyan zajlott a 30-as, 40-es években a szakkönyvek „árjásítása”. Podcast. 

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Egressy gyerekregényében zajos gördeszkások borzolják a lakótelepi kedélyeket

Egressy Zoltán dráma- és regényíró új gyerekregényében egy csapat gördeszkás zavarja meg a lakótelep nyugalmát, az ellentétek viszont nem feloldhatatlanok.

...
Gyerekirodalom

Pavlova kisasszonytól Petunia néni lazacáig - 3+1 gasztrokönyv gyerekeknek

Az ételekkel és ízekkel való tudatos ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, éppen ezért most összeszedtünk néhány kimondottan gyerekeknek szóló könyvet, amelyek szemléletesen mesélnek a gasztronómiáról, és még recepteket is tartalmaznak.

...
Gyerekirodalom

A zseniális kópé azt üzeni a gyerekeknek, hogy minden jóra fordulhat

A Világszép Alapítvány kísérleti bábelőadása Zalka Csenge Virág meséit dolgozza fel, Nagy Zsolt és Karafiáth Orsolya közreműködésével. Nézzetek bele!