Bridgerton, 3. évad - fotó: Netflix - konyvesmagazin.hu

Júniusban folytatódik a Bridgerton harmadik évada, de más sikerkönyvek adaptációi is bekerültek a Netflix aktuális kínálatába.

Hitler és a nácik: A gonosz a vádlottak padján

Joe Belringer hatrészes dokumentumsorozata Hitler és a nácik felemelkedését, uralmát és bukását mutatja be a II. világháború előtti évektől a nürnbergi perig. A rendező nagyban támaszkodott William L. Shirer újságíró könyveire. Shirer ugyanis a CBS berlini tudósítója volt 1940-ben, naplójában minden nap beszámolt az eseményekről. Ezt sikerült kicsempésznie magával Németországból, ahova aztán a nürnbergi perre tért vissza riporterként.
Premier: június 5.

Sweet Tooth: Az agancsos fiú

Ez lesz a Jeff Lemire népszerű képregényéből készült fantasysorozat befejező, harmadik évada. A félig szarvas, félig fiú Gus és barátai megrázó utazásra indulnak annak reményében, hogy meggyógyítsák a Betegeket – és végre kiderítsék az igazságot a hibridekről.
Premier: június 6.

A bérgyilkos, aki nem is volt

Richard Linklater vígjátékában Glen Powell – aki a rendezővel együtt a forgatókönyvet írta – egy Gary nevű, elvált egyetemi tanárt alakít, aki mellékállásban a New Orleans-i rendőrségnek segít. Bérgyilkosnak adja ki magát, a rendőrség pedig így letartóztathatja azokat, akik felbérelnék. A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor feltűnik Maddy (Adria Arjona), aki a férjét akarja megöletni – aztán inkább Gary-vel, pontosabban Gary alteregójával kezd viszonyt. A film „részben igaz”, kiindulópontja a Texas Monthly című lap 2001-es cikke volt, mely egy Gary Johnson nevű férfi álbérgyilkos nagyon hasonló sztorijáról szólt. 
Premier: június 7.

A Bridgerton család

A Julia Quinn bestsellereiből készült kosztümös sorozat 3. évada május közepén kezdődött, az 5-8. rész pedig egy hónappal később kerül fel a streamingplatformra. Most már mindenki egyértelműen szurkolhat „Polinnak”, vagyis Colin Bridgerton (Luke Newton) és Penelope Featherington (Nicola Coughlan) szerelmének – vagy akár ellene. 
Premier: június 13.

Carol

Todd Hynes ebben a romantikus drámában Patricia Highsmith eredetileg még álnéven megjelentetett regényét dolgozta fel. Az ‘50-es évek Amerikájában játszódó film egy fiatal áruházi eladónő, Therese (Rooney Mara) és egy idősebb, válófélben lévő gazdag nő, Carol (Cate Blanchett) szerelmének történetét meséli el. A film nagy siker volt a közönség és a kritikusok körében is. Áprilisban mutatták be a Netflix saját sorozatát, mely Highsmith egy másik műve, A tehetséges Mr. Ripleyből alapján készült. 
Premier: június 13.

Robbanáspont

Az Otep Shamaya novellájából adaptált akciófilmben Jessica Alba egy kommandóst, Parkert alakít, aki hazatér a szülővárosába, hogy átvegye az apja halála után rámaradt kocsmát. Csakhogy hamar rájön, a várost egy erőszakos banda tartja rettegésben, és arra is, hogy apja halála nem véletlen volt. Így Parker megpróbálja kinyomozni az igazságot és megfékezni a gonosztevőket.
Premier: június 21.

A legjobbak legjobbja

Szuzuki Nakaba 1998 és 2002 között megjelent azonos című mangáiból készült az animesorozat. Főhőse egy harmadikos, Nanaumi Gawain, aki imádja a baseballt, és azt, amikor a labda igazán repül. Egy profi női golfozótól, Nishino Kiriától véletlenül megtudja, hogy a golfban bármely más sportágnál messzebb üthet egy labdát. Kiderül, hogy Gawain nagyon tehetséges, és Kiria segítségével bekerül a rangos Camelot Akadémiára, hogy a világ legjobb profi golfozója legyen. De nem ő ott az egyetlen csodagyerek.
Premier: június 22.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

A brit királyi családban is van valaki, aki Bridgerton-rajongó

A Bridgerton család harmadik évadát csütörtökön kezdték el vetíteni, és a hírességek között is nagyon sokan várták már.

...
Szórakozás

A Bridgerton hősnője elküldte a fenébe a trollokat és levetkőzött

A Bridgerton készítői bemutattak azoknak, akik online gúnyolták Nicola Coughlant és a testét.

...
Nagy

Ezt az 5 könyvet olvasd el, ha tetszik A Bridgerton család!

A Bridgerton család című, népszerű sorozatban nyolc összetartó testvér keresi a szerelmet és a boldogságot London előkelő köreiben. Ha szereted a kosztümös-romantikus sztorikat, összegyűjtöttünk pár könyvet, amit imádni fogsz.

...
Szórakozás

A Bridgerton akár 2034-ig is folytatódhat

A népszerű kosztümös Netflix-sorozat, a Bridgerton készítői az összes könyvet fel szeretnék dolgozni.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

Hírek
...
Szórakozás

Nézd meg az első fotót a Hét Királyság lovagjáról a Trónok harca spin-offban

...
Szórakozás

Nézd meg az 1901-es, legkeményebb Dickens-adaptációt az utcaseprővel

...
Beleolvasó

A terápián ülők nem is sejtik, hogy valaki mindent tud a titkaikról – Olvass bele Jen Beagin vicces regényébe!

...
Hírek

Tényleg börtönbe zárhatnak egy indiai írót politikai kijelentése miatt?

...
Nagy

6 botrányos dolog, amit egy új életrajz állít Beckhamékről

...
Szórakozás

Anthony Bourdain képregényének szusiséfje animációs sorozatot kap

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Íme, a Netflix top10: a legnépszerűbb műsorok 60 százaléka adaptáció

A legfrissebb top 10-es lista megmutatja, milyen fontos az irodalmi inspiráció a Netflix számára.

...
Szórakozás

Murakami Haruki kétszer is megnézte a novelláiból készült animációs filmet

A tokiói Vaszeda Egyetemen tartott premier után Murakami bevallotta, hogy különben nem rajong az animációs filmekért, de Pierre Földes mozija kimondottan tetszett neki, mert elkapott valamit az írásaiból.

...
Szórakozás

25 könyv, amit ősztől a színházakban néznénk ‒ Tompa Andrea, Halász Rita, Dan Brown vagy Karl Marx?

Thomas Mann és Kosztolányi Dezső, Aesopus és Marx, Hajnóczy Péter és Halász Rita. Átböngésztük az évadterveket a Játékszíntől Veszprémig, kiválasztottuk a legígéretesebb előadásokat az olvasóknak.

Listák&könyvek
...
Szórakozás

5 Coldplay-dal, amik segítenek megérteni a szívdobbanásainkat és az univerzumot

...
Nagy

8 gyönyörű kötet Dua Lipa könyvklubjából

...
Gyerekirodalom

Spagettit ebédelni medvecukorral – 5 gyerekkönyv apák napjára

Olvass!
...
Beleolvasó

Nick Hornby a futball miatt maradt vissza a fejlődésben – Olvass bele a Focilázba!

Az angol író, Nick Hornby gyerekkora óta az Arsenal szurkolója, és a döntő pillanat még azt is felülírja, ha mellette elájul valaki a focimeccsen. Most elolvashatsz egy részletet a könyvből.

...
Beleolvasó

Marco Rossi egy mániákus őrülttől tanulta az edzősködést

Rossi elmondja, milyen edzői habitusok, gondolkodások határozták meg saját kapitányi koncepcióját, illetve kiderült, mit lesett el a legendás Marcelo Bielsától és a vízilabdás Farago Tamás olimpiai bajnoktól?  

...
Beleolvasó

Jó volt a szex, de mégsem akkora buli a szívtiprónál ébredni - Olvass bele Kollár Betti új könyvébe!

Két laza ismerős: az egyik épp szakított, a másik nem tud elköteleződni. Hirtelen ötlettől vezérelve összeköltöznek, amikor szembesülniük kell az elkerülhetetlennel. Olvass bele Kollár Betti új könyvébe!