Neil Gaiman beszélő mongúz lesz a Fodor Nándorról szóló filmben

Neil Gaiman beszélő mongúz lesz a Fodor Nándorról szóló filmben

sa | 2022. december 04. |

A beregszászi születésű Fodor Nándor a húszas években költözött New Yorkba, majd Londonba újságíróként. Dolgozott együtt Freuddal és meginterjúvolta Ferenczi Sándort is, majd érdeklődése fokozatosan a parapszichológia felé fordult, és okkult, illetve paranomális jelenségekkel, médiumokkal, poltergeistekkel kezdett foglalkozni. Tulajdonképpen az egyik első nagy szakértőjévé vált az ilyesminek.

Alaposan foglalkozott Gef, a beszélő mongúz esetével is a Man-szigeten, aki az Irving család házába költözött be. Az állat bemutatkozott a családnak, és elmondta, hogy Új-Delhiben született 1852-ben. Azt is állította, hogy ő egy földhöz kötött szellem mongúz formában. A beszélő mongúznak híre kelt, megírták a pletykalapok, aminek hatására egyre több újságíró érkezett a szigetre, és több helyi és máshonnan érkező érdeklődő állította, hogy hallotta beszélni a mongúzt, ketten látták is.

Neil Gaiman is aláírta az írók petícióját, hogy a műveik e-könyvként is elérhetőek legyenek a könyvtárakban

Több mint háromszáz író írt alá egy petíciót, amiben azért állnak ki, hogy az olvasók e-book formájában is kikölcsönözhessék a könyveiket a könyvtárból. A levelet a digitális jogokkal foglalkozó nonprofit szervezet, a Fight for the Future adta ki. 

Tovább olvasok

Ez az eset lett az alapja a Nandor Fodor and The Talking Mongoose című filmnek, amit Adam Sigal ír és rendez, a főbb szerepekben pedig Simon Pegg, Minnie Driver és Christopher Lloyd lesz látható. A Deadline írta meg, hogy a stábhoz hivatalosan is csatlakozott Neil Gaiman, az ő hangján fog megszólalni Gef.

“Először még iskolásként olvastam Gefről, a rejtélyes beszélő mongúzról egy valós kísértettörténeteket tartalmazó könyvben. Azt soha nem gondoltam, hogy egyszer majd én narrálom a hőstetteiről szóló filmet, sőt, adom a hangját” - nyilatkozta Gaiman.

A filmet valamikor 2023-ban mutatják be, egyelőre annyit lehet róla tudni, hogy vígjáték lesz. És mivel lesz benne beszélő mongúz, Simon Pegg és Neil Gaiman is, mi valami jóféle őrült elborulásra számítunk.

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Neil Gaiman elegáns osztással reagált A hatalom gyűrűit kritizáló Elon Muskra

Gaiman a rá jellemző humorral reagált a techvállalkozó kritikáira.

...
Szórakozás

Így beszélget Neil Gaiman és George R. R. Martin a Sandmanről

A Netflix időről időre összeültet hírességeket, hogy beszélgessenek egy-egy filmről, adaptációról. Most nem mást, mint George R.R. Martint és Neil Gaimant kérték fel, hogy tárgyalják ki a Sandmant.

...
Hírek

Neil Gaiman: Amióta az eszemet tudom, író akartam lenni

Olvasásról, kedvenc könyveiről és szerzőiről, valamint íróvá válásáról is mesélt a Guardiannek Neil Gaiman, többek között a Sandman, a Csillagpor, az Amerikai istenek szerzője.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A déli gótika mesterének novellái inspirálták Bruce Springsteen legsötétebb lemezét

Május elején jelent meg Warren Zanes Deliver Me from Nowhere című kötete, amely Bruce Springsteen tán legkülönlegesebb, és leginkább kedvelt lemezén, az 1982-es Nebraskán hallható dalok mögött felsejlő személyes motívumokat, és művészi hatásokat tekinti át.

...
Szórakozás

Jordan? Pipa! – Az alfakosaras, a tárgyalóasztal meg a munkaalkoholista fehér férfiak

Az Air – Harc a legendáért arra a pávatáncra fókuszál, amely 1984-ben zajlott a Jordan család és egy ambiciózus sportszergyártó vállalat vezetői között. Hozzáolvastuk a pár éve magyar nyelven is elérhető Michael Jordan-monográfia vonatkozó részeit.

...
Nagy

Cseh Tamás és Bereményi Géza dalai olyan korhű helyzetjelentések, melyek jelentőségével maguk sem voltak tisztában

Hétfőn este nyílt meg a Cseh Tamás életművéről szóló kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A zeneszerző-énekes idén januárban ünnepelte volna nyolcvanadik születésnapját; a tárlat megidézi emlékét, az archív felvételek pedig visszarepítenek a hetvenes évekbe.

...

Dezső András: Portik nélkül nem is lehetne tanítani a kilencvenes évek történelmét

...

Lugosi Viktória: A trauma felelősséget ró arra is, akivel történt

...

Hetényi Zsuzsa: Harcolok azért, hogy ne szokjak hozzá a háború gondolatához

...

Kleinheincz Csilla: Nem akartam a mágiával elvenni az olvasótól a valóságos megoldásokat

...
Zöld

Kleinheincz Csilla: Nem akartam a mágiával elvenni az olvasótól a valóságos megoldásokat

Kleinheincz Csilla a hazai spekulatív irodalom egyik kiemelkedő alakja, a Gabo Kiadó szerkesztője, fordító. Új regényében visszanyúlt a tanulmányaihoz, és ember és föld kapcsolatán keresztül beszél napjaink égető kérdéseiről. Podcast.