Neil Gaiman beszélő mongúz lesz a Fodor Nándorról szóló filmben

Neil Gaiman beszélő mongúz lesz a Fodor Nándorról szóló filmben

sa | 2022. december 04. |

A beregszászi születésű Fodor Nándor a húszas években költözött New Yorkba, majd Londonba újságíróként. Dolgozott együtt Freuddal és meginterjúvolta Ferenczi Sándort is, majd érdeklődése fokozatosan a parapszichológia felé fordult, és okkult, illetve paranomális jelenségekkel, médiumokkal, poltergeistekkel kezdett foglalkozni. Tulajdonképpen az egyik első nagy szakértőjévé vált az ilyesminek.

Alaposan foglalkozott Gef, a beszélő mongúz esetével is a Man-szigeten, aki az Irving család házába költözött be. Az állat bemutatkozott a családnak, és elmondta, hogy Új-Delhiben született 1852-ben. Azt is állította, hogy ő egy földhöz kötött szellem mongúz formában. A beszélő mongúznak híre kelt, megírták a pletykalapok, aminek hatására egyre több újságíró érkezett a szigetre, és több helyi és máshonnan érkező érdeklődő állította, hogy hallotta beszélni a mongúzt, ketten látták is.

Neil Gaiman is aláírta az írók petícióját, hogy a műveik e-könyvként is elérhetőek legyenek a könyvtárakban

Több mint háromszáz író írt alá egy petíciót, amiben azért állnak ki, hogy az olvasók e-book formájában is kikölcsönözhessék a könyveiket a könyvtárból. A levelet a digitális jogokkal foglalkozó nonprofit szervezet, a Fight for the Future adta ki. 

Tovább olvasok

Ez az eset lett az alapja a Nandor Fodor and The Talking Mongoose című filmnek, amit Adam Sigal ír és rendez, a főbb szerepekben pedig Simon Pegg, Minnie Driver és Christopher Lloyd lesz látható. A Deadline írta meg, hogy a stábhoz hivatalosan is csatlakozott Neil Gaiman, az ő hangján fog megszólalni Gef.

“Először még iskolásként olvastam Gefről, a rejtélyes beszélő mongúzról egy valós kísértettörténeteket tartalmazó könyvben. Azt soha nem gondoltam, hogy egyszer majd én narrálom a hőstetteiről szóló filmet, sőt, adom a hangját” - nyilatkozta Gaiman.

A filmet valamikor 2023-ban mutatják be, egyelőre annyit lehet róla tudni, hogy vígjáték lesz. És mivel lesz benne beszélő mongúz, Simon Pegg és Neil Gaiman is, mi valami jóféle őrült elborulásra számítunk.

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Neil Gaiman elegáns osztással reagált A hatalom gyűrűit kritizáló Elon Muskra

Gaiman a rá jellemző humorral reagált a techvállalkozó kritikáira.

...
Szórakozás

Így beszélget Neil Gaiman és George R. R. Martin a Sandmanről

A Netflix időről időre összeültet hírességeket, hogy beszélgessenek egy-egy filmről, adaptációról. Most nem mást, mint George R.R. Martint és Neil Gaimant kérték fel, hogy tárgyalják ki a Sandmant.

...
Hírek

Neil Gaiman: Amióta az eszemet tudom, író akartam lenni

Olvasásról, kedvenc könyveiről és szerzőiről, valamint íróvá válásáról is mesélt a Guardiannek Neil Gaiman, többek között a Sandman, a Csillagpor, az Amerikai istenek szerzője.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

“Engem békében neveltek fel” - Lázár Tesók: Jó éjszakát

A Lázár Tesók létének egyik lényege, hogy nem hagyják elveszni azokat az alkotói energiákat, melyeket már nem képesek az Esti Kornél világába injektálni.

...
Szórakozás

Kollár-Klemencz László: Írni az utolsó pillanatig lehet

„Azt hiszem, a novellákban és a regényekben messzebbre juthatok, mint a popzenén keresztül” – mondja Kollár-Klemencz László, aki nemrég új lemezt rögzített kamarazenekarával, hamarosan pedig megint prózaírásba fog majd a tervek szerint. Interjú.

...
Szórakozás

Ferrante, Christie, Stephen King - Ezeket a könyveket olvasd el a 2023-as bemutató előtt!

Idén sem lesz hiány izgalmas feldolgozásokból, mutatjuk milyen könyvadaptációk érkeznek idén a mozikba és a streaming csatornákra.

...

Babits szerint kispolgár, Ady szerint forradalmár – ez mind Petőfi

...

Mihaszna kanok, mitológiai nők, mindent elsöprő érzelmek a Régimódi történetben [A Szabó Magda-titok 2.]

...

Börtönélmények és álmok is formálták egy sodródó kamasz sorsát Budapesten

...

Garaczi László: A feltorlódó krízisek meggátolják, hogy értelmesen feldolgozzuk őket

...
Zöld

Megjelent Greta Thunberg új könyve, mégsem ezzel került a hírekbe

Cikkünkben áttekintjük, miért is vették őrizetbe a klímaaktivistát, mit érdemes tudni az új kötetről és felidézzük Thunberg 2019-es, emblematikus TED Talkját is.