Jake Gyllenhaal nagy formában van a tárgyalótermi dráma főhőseként

Jake Gyllenhaal nagy formában van a tárgyalótermi dráma főhőseként

A Donnie Darko sztárja, Jake Gyllenhaal alakítja a Scott Turow regényéből készült Ártatlanságra ítélve című sorozat központi karakterét, aki vádlóból egy gyilkossági ügy vádlottjává válik.

vn | 2024. június 13. |

Az Ártatlanságra ítélve egy szörnyű gyilkosság történetét meséli el. Az eset felforgatja a chicagói ügyészi hivatalt, hiszen egy munkatársukat vádolják a bűncselekmény elkövetésével. Az 1990-ben bemutatott filmváltozatban Harrison Ford formálta meg Rusty Sabichot, az Apple TV+ nemrég bemutatott sorozatának pedig Jake Gyllenhaal a főszereplője és egyben a producere is.

Korszerű újraértelmezés

Scott Turow Ártatlanságra ítélve című bemutatkozó regénye 1987-ben jelent meg és hamar a New York Times bestsellerei közé került. A szerző szülővárosában, Chicagóban játszódó thrillert 1990-ben Alan J. Pakula filmesítette meg, ennek a változatnak játszotta a főszerepét Harrison Ford.

A friss sorozatért a többszörös Emmy-díjas David E. Kelley, valamint executive producer J.J. Abrams felel. Az alkotók Turow művének korszerű újraértelmezését ígérik. Az első kritikák szerint A Gyűrűk Ura próbafelvételeire teljesen felkészületlenül érkező Gyllenhaal ezúttal nagy formában van és

ijesztő beleéléssel alakítja Rusty Sabichot.

Az Apple TV+ kínálatában elérhető, 8 epizódból álló sorozat jó szívvel ajánlható a krimik szerelmeseinek, de azoknak is, akik a politika és az igazságszolgáltatás útvesztőit, vagy éppen a családi kötelékeket árnyalt bemutató szériákat kedvelik.

A nagybácsik gyöngye

Jake Gyllenhaalról legutóbb akkor írtunk, amikor megjelent a Greta Carusóval közösen jegyzett Nagynénik és Nagybácsik Titkos Társasága című, az unokahúgaihoz fűződő különleges kapcsolatát elmesélő kötete.

Az Oscarra és Golden Globe-díjra is jelölt színésznek időbe telt, amíg belerázódott abba, hogy a most tizenhat éves Ramona és a tizenegy éves Gloria nagybátyja legyen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a témában nem jelent még meg fellebbezhetetlen használati utasítás, Gyllenhaal pedig egyetlen erről szóló gyerekkönyvet sem talált. Ezért aztán úgy döntött,

hogy Greta Carusóval írnak egyet közösen.

A Dan Santat által illusztrált, The Secret Society of Aunts & Uncles című képeskönyv Leo és Mo bácsi történetét meséli el. Utóbbi minden igyekezete ellenére sem érti a nagybácsiság lényegét, ezért a címben szereplő Nagynénik és Nagybácsik Titkos Társasága alapos kiképzésben részesíti őt.

Forrás: NPR

Nyitókép: Apple TV+

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Jake Gyllenhaal szerepelhetett volna A Gyűrűk Urában, ha nem szúrja el ennyire a castingot

Az amerikai színész úgy tudja, övé volt az egyik legrosszabb próbálkozás A Gyűrűk Urára jelentkezők közül.

...
Gyerekirodalom

Jake Gyllenhaal gyerekkönyvet írt a nagybácsiság rejtelmeiről

A Donnie Darko sztárja az unokahúgaihoz fűződő különleges kapcsolatát meséli el a Greta Carusóval közösen jegyzett Nagynénik és Nagybácsik Titkos Társaságában.

...
Szórakozás

Frank, az óriásnyúl 20 éve szólította meg Donnie Darkót

Nyulak, könyvek, harcos kertvárosi anyukák, időutazás és Kiwi! - ez volt a Donnie Darko, ami egyszerre lett generációs kultfilm és szürreális kertvárosi pszichothriller.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.

...
Zöld

A Stonehenge építőit is pestisjárvány törölhette el a föld színéről

A hír mellé két könyvet ajánlunk a járványok történelemformáló hatásáról.

A hét könyve
Kritika
A háromtest-probléma nyomasztó történelemkönyv a jövőről
...
Beleolvasó

Azt ismered, amikor James és Ivy panziót nyitott? Itt a Csengetett, Mylord? folytatása

A világon először magyar nyelven jelenik meg a Csengetett, Mylord? rendezőjének és társszerzőjének könyve. Olvass bele!

...
Nagy

Nietzsche a saját filozófiájába őrült bele vagy egyszerűen beteg volt?

Az egyik legmegosztóbb filozófus, Friedrich Nietzsche tragikus életének utolsó részét vegetatív állapotban töltötte. De mi okozhatta korai összeomlását?

Szerzőink

...
Könyves Magazin

Szabályok szövevényes hálózatában telt az úrinő élete [Budapesti nők]

...
Kiss Imola

Rachel Cusk dönti el, mit hagy ki a könyveiből, nem a kiadók

...
Valuska László

A háromtest-probléma nyomasztó történelemkönyv a jövőről

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Mi lehet izgalmasabb, mint a nyár a Balatonon? – 10 gyerekkönyv a kedvenc tavunkról

Gyerekeknek való olvasmányokat ajánlunk, ha nemcsak mártóznátok a vízben, hanem a Balaton partján könyveket is olvasnátok a tóról.

...
Gyerekirodalom

Vass Dorottea olvasáskutató: Amíg a felnőttek megszabják a gyerekeknek, mit olvassanak, nem érhetünk el eredményt

Egyre többször halljuk: a mai gyerekek kevesebbet olvasnak. Szakemberrel beszélgettünk a jelenségről, és tanácsokat is kaptunk arra vonatkozóan, mit tehetünk ellene.

...
Gyerekirodalom

Otthonuk megmentéséért szövetkezik az ork, a troll és egy undok elf – Olvass bele!

Bartók Imre első ifjúsági regénye mesebeli vidékre kalauzolja olvasóit. De mi történik, ha az orkok, trollok, elfek és a többi varázslatos lény otthona, Dlöf veszélybe kerül?