Jake Gyllenhaal gyerekkönyvet írt a nagybácsiság rejtelmeiről
vn

Jake Gyllenhaal gyerekkönyvet írt a nagybácsiság rejtelmeiről

A Donnie Darko sztárja az unokahúgaihoz fűződő különleges kapcsolatát meséli el a Greta Carusóval közösen jegyzett Nagynénik és Nagybácsik Titkos Társaságában.

A Donnie Darko sztárja az unokahúgaihoz fűződő különleges kapcsolatát meséli el a Greta Carusóval közösen jegyzett Nagynénik és Nagybácsik Titkos Társaságában.

Amikor megszületett az első unokahúga, Jake Gyllenhaalnak komoly tervei voltak a nagybácsisággal kapcsolatban. Menő nagybácsi szeretett volna lenni. Azonban – amint azt a Rompernak adott interjúban beismerte ‒ fogalma sem volt, hogyan lehet menő nagybácsi valaki. „Aztán – meséli ‒ rájöttem, hogy csak az unokahúgaimra kell hallgatnom, nekik ugyanis sokkal pontosabb elképzelésük volt azt illetően, hogy milyennek is kell lennie egy nagybácsinak.”

Az Oscarra és Golden Globe-díjra is jelölt színésznek időbe telt, amíg belerázódott abba, hogy a most tizenhat éves Ramona és a tizenegy éves Gloria nagybátyja legyen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a témában nem jelent még meg fellebbezhetetlen használati utasítás, Gyllenhaal pedig egyetlen erről szóló gyerekkönyvet sem talált.

Úgyhogy úgy döntött, hogy Greta Carusóval írnak egyet közösen.

A Dan Santat által illusztrált, The Secret Society of Aunts & Uncles című képeskönyv Leo és Mo bácsi történetét meséli el. Utóbbi minden igyekezete ellenére sem érti a nagybácsiság lényegét, ezért a címben szereplő Nagynénik és Nagybácsik Titkos Társasága alapos kiképzésben részesíti őt.

A Feiwel & Friends gondozásában megjelent, félszáz oldalas kötetből kiderül, hogy a jó nagybácsi és nagynéni nem csak arról ismerszik meg, hogy engedi elhagyni az esti fogmosást vagy

titokban megeszik a rá bízott rokongyerekekkel még egy tábla csokit.

Gyllenhaal unokahúgai most már túl nagyok ahhoz, hogy Jake bácsi a saját meséjét olvassa nekik. Remek érzés lehet viszont, hogy ettől fogva az egész világon az ő receptjük alapján oktatják a nagynéniket és nagybácsikat. Mi pedig abban bízunk, hogy a The Secret Society of Aunts & Uncles történetét mihamarabb megismerheti minden unokahúg és unokaöcs idehaza is.

Forrás: Romper.com