Októberben visszatér a magyar mozikba A Gyűrűk Ura-trilógia

Idén ősszel nagyot megy az új A Gyűrűk Ura-előzménytörténet, A hatalom gyűrűi, így nem csoda, hogy az eredeti trilógia iránt is megnőtt az érdeklődés. Ennek is köszönhető, hogy októberben néhány magyar mozi újra műsorra tűzi a legendás filmeket.

Könyves Magazin | 2022. szeptember 22. |

Peter Jackson A Gyűrűk Ura-trilógiája (amely idén húszéves) a Cinema MOM, a Pólus Mozi és a GOBUDA Mozi termeiben lesz látható október 6-tól, bővített változatban, digitálisan felújítva és újrafényelve, 4K minőségben, a nemzetközi újrabemutató részeként, korlátozott ideig.

Peter Jackson komolyan fontolgatta a hipnózist A Gyűrűk Ura után
Peter Jackson komolyan fontolgatta a hipnózist A Gyűrűk Ura után
Tovább olvasok

A Cinema MOM nézői feliratos, a Pólus Moziba és a GOBUDA Moziba látogatók pedig szinkronos kópiáról nézhetik majd a filmeket. A három film heti bontásban fogja egymást váltani a hónap során: október 6-án, csütörtökön hét napon keresztül mindhárom mozi minden este műsorra tűzi a 2001-es első részt, A Gyűrű Szövetségét, október 13-tól a 2002-es második epizód, A két torony kerül vászonra, végül október 20-ától 26-áig a 2003-as trilógiazáró A király visszatér is sorra kerül. Jegyek elővételben már kaphatók a mozik honlapján.

A kópiák felújítása a koronavírus-járvány idején zajlott, és maga Peter Jackson is részt vett a projektben, aminek több célja is volt. Egyrészt a 35 mm-re forgott filmekben akadtak következetlenségek a színezés terén, ezt most egységessé korrigálták, másrészt beemeltek olyan technológiákat, amelyek a trilógia idején még nem léteztek, hogy A Gyűrűk Ura-filmek úgy nézzenek ki, mintha A hobbit-trilógiával együtt forogtak volna.

J.R.R. Tolkien
A Gyűrűk Ura
Ford.: Göncz Árpád, Tandori Dezső, Európa, 2022, 1774 oldal
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura I-III könyv

A hatalom gyűrűinek első epizódjai már debütáltak az Amazon Prime-on, mi pedig ennek apropóján podcastsorozatot indítottunk a Magyar Tolkien Társasággal közösen. Az első részeket ITT és ITT tudjátok meghallgatni. Nem mellesleg az Európa Könyvkiadó is új kiadásban jelentette meg idén A Gyűrűk Ura-trilógiát, a három kötetet csodaszép új borítóval együtt lehet megvenni. 

via 24.hu 

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Peter Jackson komolyan fontolgatta a hipnózist A Gyűrűk Ura után

Szerette volna úgy látni a filmeket, mint egy random néző a Földön bárhonnan.

...
Podcast

Az Amazon tündéivel nem a rövid haj a legnagyobb probléma (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 2.)

Megérkezett A hatalom gyűrűi első két része a Prime-ra, mi pedig ismét összeültünk Barna Bálint és Füzessy Tamás Tolkien-szakértőkkel, hogy megvitassunk, mit láttunk. Podcast.

...
Podcast

Tolkiennél a bőrszínnek önmagában nincs különösebb jelentősége (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 1.)

Pénteken érkezik A Gyűrűk Ura - A hatalom gyűrűi első két része. Tolkien-szakértőkkel beszélgetünk, mit lehet már most tudni róla, és hogyan illeszkedik a tolkieni örökséghez. Podcast.

ZÖLD - TERMÉSZETESEN OLVASOK
...
Zöld

Megjelent Greta Thunberg új könyve, mégsem ezzel került a hírekbe

...
Zöld

A Felhőkakukkvárban ősi szövegek élnek tovább az emberi civilizációt mentő generációs űrhajón

...
Zöld

Nincs idő arra várni, hogy a tölgyfa megnőjön, mert az nem most hoz profitot

Évente több száz új gyerekkönyv jelenik meg a piacon, ekkora választékban pedig még egy rutinos szülő is könnyen elveszítheti olykor a fonalat. Keresd a Bookline Kids apró pecsétjével ellátott cikkeket, és ismerd meg a legszerethetőbb új gyerekkönyveket!

A barátság lényegéről mesél a kisnyúl és a sün párosa

...

Az Altamira-barlangrajzoktól Banksyig - A művészettörténet legizgalmasabb műtermeibe kalauzol egy új könyv

...

Margit Auer: A gyerekek szeretik a valóság és mágia közötti finom határvonalat

...

Mikor és hogyan mondhatnak NEM-et a gyerekek? [Bookline Kids]

...
A hét könyve
Kritika
A korlátlan hatalom torzít és legyalulja a lelkeket
...
Nagy

A Facebook a demokrácia egyik legnagyobb ellensége, mert a csőcselék uralmát biztosítja

Maria Ressa, Nobel-békedíjas újságíró azokhoz szól, akik többé-kevésbé diktatórikus rendszerekben élnek. A demokráciáért való küzdelem erkölcsi kötelessége mindenkinek, a szerző pedig saját élettörténetével példázza, hogy ezt a lehető legkomolyabban gondolja. 

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Rofusz Kinga a legjobb tíz között, shortlistre került az Otthon

Az Otthon is versenyben van a BolognaRagazzi Crossmedia Award elnevezésű díjra, amellyel olyan projekteket ismernek el, ahol az alkotók a történeteiket képesek más médiumokra is kiterjeszteni.

...
Gyerekirodalom

Julie Andrews újabb mesekönyvön dolgozik a lányával

A kötetet egy különleges spanyolországi koncert ihlette, amelyet a pandémia idején rendeztek.

...
Gyerekirodalom

Ötven könyv, amelyet minden gyereknek el kellene olvasnia

Nagy-Britanniában egy magazin és egy jótékonysági szervezet összefogott és létrehozott egy ötven könyvből álló listát, amely életkorra lebontva ajánl minden korosztálynak olvasnivalót.