KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

Képalá |

Szedett-vedett gönceink eltakarják, ki honnan jött, ki fia-borja, és mennyit kaszál a faterja egy évben, a zúzdában egyek vagyunk a névtelenségben. Senki nem kér, nem is ad nevet, telefonszámot a pofon mellé, mert a pofon épp attól izgalmas, hogy sem előélete, sem utóélete, hirtelen veszettül fáj, aztán hamar lecseng.
Alapból nem utálom az embereket, de ilyenkor lelkiismeret-furdalás nélkül beleordítom a világba, hogy mindenki bekaphatja. Ütök-vágok, akit érek, és remélem, a többiek sem fognak kímélni engem, mert mindannyian csak nyerhetünk egy kis vérrel, ha a hétköznapok lapos menza íze után kóstolhatunk végre valami frisset, nyerset is.
Hogy ez hova vezet? Azt én is szeretném tudni. Pont azért püföltetem magam, hogy kiderüljön, van-e valami elnyűhetetlen bennem, amire megéri rászánni az időt és felépíteni egy életet, vagy menjek rögtön krumplit sütni a Mekibe, mert semmi értelme, hogy megfeszüljek holmi magasztos küldetés ürügyén az emberiségért.
Igen, a színes frizura és a fülbevaló feltétlen kell, de gyakran játszom az árnyalatokkal meg a különböző méretű karikákkal, mert nem tudom és nem is akarom beskatulyázni magam. Hogy akkor döntsem el, fiú vagyok-e, vagy lány? Most komolyan, te értettél bármit is abból, amit mondtam?! Na húzz innen, mert úgy rúglak seggbe, mint bárki más itt mellettem a küzdőtéren, attól függetlenül, hogy ők megállapodott, genderkonform férfiak, én pedig jelenleg egy nembináris, Erik és Erika között hullámzó valakinek érzem magam.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Szaszkó Bettina: Háttérben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rozán Eszter: Buliban [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Bodor Emese Réka: After(life)party [Képalá]

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről