KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

Képalá |

Szedett-vedett gönceink eltakarják, ki honnan jött, ki fia-borja, és mennyit kaszál a faterja egy évben, a zúzdában egyek vagyunk a névtelenségben. Senki nem kér, nem is ad nevet, telefonszámot a pofon mellé, mert a pofon épp attól izgalmas, hogy sem előélete, sem utóélete, hirtelen veszettül fáj, aztán hamar lecseng.
Alapból nem utálom az embereket, de ilyenkor lelkiismeret-furdalás nélkül beleordítom a világba, hogy mindenki bekaphatja. Ütök-vágok, akit érek, és remélem, a többiek sem fognak kímélni engem, mert mindannyian csak nyerhetünk egy kis vérrel, ha a hétköznapok lapos menza íze után kóstolhatunk végre valami frisset, nyerset is.
Hogy ez hova vezet? Azt én is szeretném tudni. Pont azért püföltetem magam, hogy kiderüljön, van-e valami elnyűhetetlen bennem, amire megéri rászánni az időt és felépíteni egy életet, vagy menjek rögtön krumplit sütni a Mekibe, mert semmi értelme, hogy megfeszüljek holmi magasztos küldetés ürügyén az emberiségért.
Igen, a színes frizura és a fülbevaló feltétlen kell, de gyakran játszom az árnyalatokkal meg a különböző méretű karikákkal, mert nem tudom és nem is akarom beskatulyázni magam. Hogy akkor döntsem el, fiú vagyok-e, vagy lány? Most komolyan, te értettél bármit is abból, amit mondtam?! Na húzz innen, mert úgy rúglak seggbe, mint bárki más itt mellettem a küzdőtéren, attól függetlenül, hogy ők megállapodott, genderkonform férfiak, én pedig jelenleg egy nembináris, Erik és Erika között hullámzó valakinek érzem magam.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Szaszkó Bettina: Háttérben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rozán Eszter: Buliban [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Bodor Emese Réka: After(life)party [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]