KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

Képalá |

Szedett-vedett gönceink eltakarják, ki honnan jött, ki fia-borja, és mennyit kaszál a faterja egy évben, a zúzdában egyek vagyunk a névtelenségben. Senki nem kér, nem is ad nevet, telefonszámot a pofon mellé, mert a pofon épp attól izgalmas, hogy sem előélete, sem utóélete, hirtelen veszettül fáj, aztán hamar lecseng.
Alapból nem utálom az embereket, de ilyenkor lelkiismeret-furdalás nélkül beleordítom a világba, hogy mindenki bekaphatja. Ütök-vágok, akit érek, és remélem, a többiek sem fognak kímélni engem, mert mindannyian csak nyerhetünk egy kis vérrel, ha a hétköznapok lapos menza íze után kóstolhatunk végre valami frisset, nyerset is.
Hogy ez hova vezet? Azt én is szeretném tudni. Pont azért püföltetem magam, hogy kiderüljön, van-e valami elnyűhetetlen bennem, amire megéri rászánni az időt és felépíteni egy életet, vagy menjek rögtön krumplit sütni a Mekibe, mert semmi értelme, hogy megfeszüljek holmi magasztos küldetés ürügyén az emberiségért.
Igen, a színes frizura és a fülbevaló feltétlen kell, de gyakran játszom az árnyalatokkal meg a különböző méretű karikákkal, mert nem tudom és nem is akarom beskatulyázni magam. Hogy akkor döntsem el, fiú vagyok-e, vagy lány? Most komolyan, te értettél bármit is abból, amit mondtam?! Na húzz innen, mert úgy rúglak seggbe, mint bárki más itt mellettem a küzdőtéren, attól függetlenül, hogy ők megállapodott, genderkonform férfiak, én pedig jelenleg egy nembináris, Erik és Erika között hullámzó valakinek érzem magam.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Szaszkó Bettina: Háttérben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rozán Eszter: Buliban [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Bodor Emese Réka: After(life)party [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Olvass!
...
Beleolvasó

Esterházy: Ha valamit félelmetesnek gondol az ember, nem jó egyedül lenni

Tizenhárom személyes hangvételű portrét olvashatunk Farkas Zoltán új kötetében. Olvassatok bele az Esterházy Péterről szóló fejezetbe!

...
Beleolvasó

Vajon eljön az a pont, amikor személynek kell tekinteni a mesterséges intelligenciákat?

Mikor válhat egy MI birtokolható tulajdonból önálló személlyé? Egyénnek tekinthető-e, ha fizikailag nem létezik, globálisan mégis jelen lehet egyszerre mindenhol? Olvass bele a Mozgástérbe!

...
Beleolvasó

Ken Liu történeteiben a mostani tevékenységünk következménye: a világvége

Ken Liu második novelláskötete, az Istenekkel nem lehet végezni tizennyolc történetet tartalmaz,  amelyek napjaink legégetőbb, egyben legismerősebb problémáiból indulnak ki. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szabó T. Anna új kötetében a sóvárgás és a rajongás irányít

Szabó T. Anna új novelláskötete, a Szabadulógyakorlat a vágy, a rajongás, a zene és a túlélés könyve. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Trónok harca készítésének hivatalos, vágatlan és hihetetlen története

A több mint 50 exkluzív interjún és a szerző forgatási élményein alapuló Valar Morghulis a Trónok harca kulisszatitkaiba enged bepillantást. Olvass bele! 

...
Beleolvasó

Roy Jacobsen új könyvében az emberi kapcsolatoké a főszerep

Roy Jacobsen trilógiájának második részében A láthatatlanok történetét folytatja. Olvass bele!

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv