KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Szaszkó Bettina: Háttérben [Képalá]

Képalá |

Minden ember függ valamitől. A szerencsétlenebbek túl akarják élni. De itt vagyunk mi. Mi át és megéljük az életet. Vannak köztünk kapcsolatfüggők, drogfüggők, szexfüggők, van, aki emberektől és van, aki az állataitól függ. Én érzésfüggő vagyok. Az illatokért, zajokért, érintésekért élek. Illetve ezek miatt.
Mindent megérintek, megízlelek, megszagolok, és ezek a pillanatnyi örömforrások teszik kerek egésszé az életemet. Könnyebben meglelem a helyem a valóságban, ha azokra a dolgokra koncentrálok, amiket én magam tapasztalok meg. Nem hiszek Istenben, de hiszek a templom harang hangjában, ami minden nap pontosan ugyanabban az időben kondul meg. Nem hiszek a szerelemben, de hiszek a langyos kezek finom érintésében.
Nem hiszek a halál utáni létben, de hiszek a mai napban. És a mai nap is tartogat valamit. Rengeteg érzést. Én nem megyek bele. A pogó nem az én világom. Az érzést viszont, amit nyújtani tud nem tudom figyelmen kívül hagyni.
Ezért becsukom a szemem; várom a lüktetést, az izzadó testek egymásnak ütődő hangját, illatát és szépen lassan a szívverésem egybeolvad a fapadlón dübörgő lábak ütemével.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rozán Eszter: Buliban [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Bodor Emese Réka: After(life)party [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Ládai Eszter: Két szó kellene [Képalá]

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről