KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Szaszkó Bettina: Háttérben [Képalá]

Képalá |

Minden ember függ valamitől. A szerencsétlenebbek túl akarják élni. De itt vagyunk mi. Mi át és megéljük az életet. Vannak köztünk kapcsolatfüggők, drogfüggők, szexfüggők, van, aki emberektől és van, aki az állataitól függ. Én érzésfüggő vagyok. Az illatokért, zajokért, érintésekért élek. Illetve ezek miatt.
Mindent megérintek, megízlelek, megszagolok, és ezek a pillanatnyi örömforrások teszik kerek egésszé az életemet. Könnyebben meglelem a helyem a valóságban, ha azokra a dolgokra koncentrálok, amiket én magam tapasztalok meg. Nem hiszek Istenben, de hiszek a templom harang hangjában, ami minden nap pontosan ugyanabban az időben kondul meg. Nem hiszek a szerelemben, de hiszek a langyos kezek finom érintésében.
Nem hiszek a halál utáni létben, de hiszek a mai napban. És a mai nap is tartogat valamit. Rengeteg érzést. Én nem megyek bele. A pogó nem az én világom. Az érzést viszont, amit nyújtani tud nem tudom figyelmen kívül hagyni.
Ezért becsukom a szemem; várom a lüktetést, az izzadó testek egymásnak ütődő hangját, illatát és szépen lassan a szívverésem egybeolvad a fapadlón dübörgő lábak ütemével.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rozán Eszter: Buliban [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Bodor Emese Réka: After(life)party [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Ládai Eszter: Két szó kellene [Képalá]

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

Olvass!
...
Beleolvasó

Pulitzer öt dollárral a zsebében érkezett Amerikába

Makón született, de az Egyesült Államokban csinálta meg a szerencséjét Pulitzer József, aki nélkül a sajtó ma nem lenne az, ami. Életéről Wisinger István írt könyvet.

...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.