KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Molnár Péter: Az unoka [Képalá]

Képalá |

- Nézd anyu, nem tehetek arról, hogy nem láttad az unokád. – Szomorúan mondta Alexis az anyjának séta közben a körúton. Senki sem tudta előre, hogy így alakul az életem.
Anyja nem válaszolt, elfogadta a sors szeszélyeit, „elengedte” lányát azzal a ficsúrral. A világ végére mentek, „menekültek” a hatóságok elől. Még telefonon sem tudott beszélni az unokájával, nehogy árulkodó legyen a hívás. Így levelet sem kapott, se képeket. Az újszülöttből, akit a kórházban látott, most már 22 éves felnőtt lett. 22 év telt el, hogy nem látta őt. El se tudja képzelni, hogy nézhet ki most.
- Elhagyott a „férjem”, a pasim – mondta halkan a lánya. Félve, mert most következik majd a sok okosság. De az anyja nem szólt semmit. Talán hiányoztunk neki? Hiszen egyedül nevelt fel, mart az apám is lelépett.
- Örülök, hogy itthon vagytok! Végre láthatom az unokám. Milyen is lehet? Remélem más, mint a szülei. Talán kitörhet ebből a pokolból. Művelt, jó tartású, okos, vonzó. Szeretném, ha tanult lenne. Rá fogom hagyni a lakást, a férjem, az ő nagyapjának az óráját is neki adom. Patinás, dupla fedeles, ezüstláncos Doxa. Legalább ezt megérhettem. De, hova megyünk? Mikor láthatom az unokám? Ő nem jön elénk? – kérdezte félénken a nagymama.
- Mindjárt találkozhatsz vele. Egy igazi sztár lett. „Keresett személyről” beszélünk.
Ekkor tűntek fel az óriás plakátok a parkban. A középsőn egy koncerten pogózó fiatalt lehetett látni, akinek fülbevalója volt és vérzett az orra. A lánya rá mutatott: Ő az unokád.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Pandur Ágnes: Még maszk sincs rajta [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Pölös-Marton Zsófia: Átalakulás [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Hodászi Ádám: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Hírek
...
Hírek

Jövőre jön a Presser-könyv folytatása

...
Hírek

A magyarok fele soha nem vásárol könyvet

...
Hírek

Umbridge-es Harry Potter-idézettel üzennek az SzFE-sek

...
Hírek

Nemes Z. Márió kapja idén a FISZ Csáth Géza-díját

...
Nagy

Szegedet két nagy katasztrófa alakította - Vaktérkép // Szeged

...
Hírek

Tóth Kinga elnyerte a Pompidou Központ irodalmi díját

...
Hírek

Sofi Oksanen, Jonas Jonasson, Bereményi Géza és Háy János is részt vesz az őszi Margón

...
Hírek

Akunyin szeretné megérteni, hogy Oroszország miért olyan, amilyen

...
Hírek

J.K. Rowling új krimije a brit toplista élén