KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Lengyel Melinda: Az idei fesztiválozók [Képalá]

Képalá |

Koppány már kis gyermekként  rájött, hogy nem lesz könnyű és egyszerű az élete. Az általános iskolában a tanárok kérdéseire mindig kérdéssel válaszolt. A kitaszítottság itt kezdődött. Szokatlan nagy tudása és tudásvágya, érdeklődési köre megijesztette az osztálytársait. Miután leérettségizett próbára tette az elméjét, 160 feletti intelligenciával a meg nem értett emberek közé sodródott. Sokan különcnek, csodabogárnak hitték, de a vélemény  és világnézeti különbség okozója csupán a magas IQ volt, gondolatvilága és logikája ezen okból tért el az átlagostól. A punkok, csövesek befogadták, közöttük új barátokat talált, zenéjüket Koppány megszerette, vadóc kinézetüket átvette, bár filozófiájukkal teljes egészében nem értett egyet. Néha elmesélte nekik egy – egy napját, de furcsa tekintetükön kívül többet nem tudtak a témához hozzátenni. Koppány villamosmérnöki diplomát szerzett, de úgy érezte ez még nem a végső állomás, elméjét ez a szakma nem kötötte le. Fizikából is lediplomázott, majd doktorált. Azóta is szakterülete a fúziós berendezések atomnyaláb-emissziós diagnosztikájának érzékenységvizsgálata. Mellette fizikai alapismereteket   tanít az egyetemen nem kitaszított és átlagos hallgatóknak, akik állandóan megmosolyogják kinézetét,  haját, fülbevalóit és azt, hogy a furcsa külső mögött egy zseni bújt meg. Viszont a nyár Koppánynak a fesztiválokról, a zenéről és a lazításról szól, mint sok más átlagos embernek.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Horváth-Szepesi Eszter: Spirálon magamba [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Tápai Liza: Buli van [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

J. Simon Aranka: Ki lóg a sorból? [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

A gyerekkori szexuális abúzusról és annak későbbi hatásairól szól Borda Réka első regénye, amelynek elbeszélője kisgyerekként válik nagybátyja áldozatává, de már fiatal felnőtt, mire előtörnek belőle az emlékek, és megkezdődik számára a feldolgozás folyamata. Az Égig érő csalán a hét könyve.

...
Gyerekirodalom

Szabó Tibor Benjámin: Megváltozott a világ és erőszakosabbak lettek a történeteink

Nyolc évvel az első EPIC megjelenése után Szabó Tibor Benjámin megírta a folytatást, amelynek rögtön a legelején elrabolnak valakit. A barátok versenyt futnak az idővel, miközben egy titokzatos szekta nyomait kutatják. Szabó Tibor Benjáminnal kötetek közti műfajváltásról, ökológiai zsákutcáról, irodalmi tetoválásokról és a hazai gengszterrap hatásáról is beszélgettünk.

...
Nagy

Katonatisztnek szánták, humanista író lett belőle - Ottlik Géza 110

Száztíz éve, 1912. május 9-én született Budapesten Ottlik Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, műfordító, az Iskola a határon alkotója, többszörös magyar bridzsbajnok.

A hét könyve
Kritika
A Fényes Köztársaságban a dzsungelből érkező gyerekek az ártatlanság képzetét számolják fel
...
Hírek

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor nyerte a Libri-díjat!

Idén hetedik alkalommal osztották ki a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. 2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.