KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Horváth-Szepesi Eszter: Spirálon magamba [Képalá]

Képalá |

Most jó, egyre jobb.

Hangosabban, még hangosabban!

Mert akkor lassan távolodik, halványul a te, belül szüntelenül lüktető hangod, amelyik váratlanul azt üvölti, hogy megbántad, hogy megszültél, meg, hogy egy nagy nulla vagyok.

Szinte eltűnik ebben a dübörgő zenében a papucsod elviselhetetlen üteme, amiben tudom, hogy úgyis elkapsz a tágas, otthonos, egymásba nyíló szobákban kergetőzve. Fakanállal a kezedben, ami a végén a fenekemen vagy az azt védő apró ujjaimon dobol.

„Vedd el a kezed, vagy úgy még jobban fog fájni!” Tudom már, hogy így van, akkor vajon miért olyan nehéz mindig elvennem? Ráadásul a feltörő könnyeim letörléséhez is kell, azokat szeretem azonnal eltüntetni.

De most végre csak a zenét hallom. Úgy a legtutibb, ha én is velük üvöltök. Két oldali ellentámadás. Ez az! Az én hangom és az ő hangjuk együtt kipárnázza a fájó ürességet. Puha mohában ringatózom, nem szúró szilánkokban; szivacsba dőlhetek, nem a sötét semmibe zuhanok.

Jó lenni, jó gyerek, jó ember vagyok. Ugye? Mindenki látja, igaz?

Olyan jó most, hogy itt is maradok.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Öskü Helga: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Győry Domonkos: Pogo, popo go [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

A gyerekkori szexuális abúzusról és annak későbbi hatásairól szól Borda Réka első regénye, amelynek elbeszélője kisgyerekként válik nagybátyja áldozatává, de már fiatal felnőtt, mire előtörnek belőle az emlékek, és megkezdődik számára a feldolgozás folyamata. Az Égig érő csalán a hét könyve.

...
Gyerekirodalom

Szabó Tibor Benjámin: Megváltozott a világ és erőszakosabbak lettek a történeteink

Nyolc évvel az első EPIC megjelenése után Szabó Tibor Benjámin megírta a folytatást, amelynek rögtön a legelején elrabolnak valakit. A barátok versenyt futnak az idővel, miközben egy titokzatos szekta nyomait kutatják. Szabó Tibor Benjáminnal kötetek közti műfajváltásról, ökológiai zsákutcáról, irodalmi tetoválásokról és a hazai gengszterrap hatásáról is beszélgettünk.

...
Nagy

Katonatisztnek szánták, humanista író lett belőle - Ottlik Géza 110

Száztíz éve, 1912. május 9-én született Budapesten Ottlik Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, műfordító, az Iskola a határon alkotója, többszörös magyar bridzsbajnok.

...
Szórakozás

A Love, Death & Robots továbbra is kíméletlen őszinteséggel szembesít az emberségünkkel

Tényleg képtelenek vagyunk megváltozni? A Netflix tévésorozata, a Love, Death & Robots új évada szerint lélekszakadva rohanunk bele a saját végzetünkbe. Nem tud ebben visszafogni bennünket sem technológiai fejlődés, sem harmadik típusú találkozás, de még a múltbéli tapasztalataink sem. 

Szerzőink

...
Sándor Anna

Vigh Bori: Sokan azt gondolják, hippik vagyunk, pedig a digitális nomádok az egyik legtudatosabb csoport

...
Ruff Orsolya

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor nyerte a Libri-díjat!

...
Sándor Anna

Az Északi az a Hamlet, aki nem áll meg tépelődni, hanem lesújt a kardjával