KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Horváth-Szepesi Eszter: Spirálon magamba [Képalá]

Képalá |

Most jó, egyre jobb.

Hangosabban, még hangosabban!

Mert akkor lassan távolodik, halványul a te, belül szüntelenül lüktető hangod, amelyik váratlanul azt üvölti, hogy megbántad, hogy megszültél, meg, hogy egy nagy nulla vagyok.

Szinte eltűnik ebben a dübörgő zenében a papucsod elviselhetetlen üteme, amiben tudom, hogy úgyis elkapsz a tágas, otthonos, egymásba nyíló szobákban kergetőzve. Fakanállal a kezedben, ami a végén a fenekemen vagy az azt védő apró ujjaimon dobol.

„Vedd el a kezed, vagy úgy még jobban fog fájni!” Tudom már, hogy így van, akkor vajon miért olyan nehéz mindig elvennem? Ráadásul a feltörő könnyeim letörléséhez is kell, azokat szeretem azonnal eltüntetni.

De most végre csak a zenét hallom. Úgy a legtutibb, ha én is velük üvöltök. Két oldali ellentámadás. Ez az! Az én hangom és az ő hangjuk együtt kipárnázza a fájó ürességet. Puha mohában ringatózom, nem szúró szilánkokban; szivacsba dőlhetek, nem a sötét semmibe zuhanok.

Jó lenni, jó gyerek, jó ember vagyok. Ugye? Mindenki látja, igaz?

Olyan jó most, hogy itt is maradok.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Öskü Helga: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Győry Domonkos: Pogo, popo go [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Anyák és felnőtt gyermekek a közelmúlt legizgalmasabb európai regényeiben

Kreatív Európa című új sorozatunkban az európai kortárs irodalom remekeiből válogatunk, hogy bemutassuk, hányféle értékes hang szólalt meg könyvről könyvre az elmúlt években.

...
Nagy

Háy János: Az ábrázolt sorsok igazságát kell képviselni

Háy János új regénye, a Mamikám egy magányos, idős néni és egy fiatal cigány nő barátságának történetén keresztül beszél a mai magyar vidékről, az előítéletekről és a kitörési pontok hiányáról. Háy Jánossal a könyv szellemi és érzelmi tétjeiről, szociográfiai hátteréről és nyelvezetéről beszélgettünk. Interjú.

...
Nagy

Lem imádta az édességet, de az internetről megvolt a véleménye

Születésének 100. évfordulója alkalmából összegyűjtöttünk Stanislaw Lemről olyan érdekességeket, amelyek mentén az életútja és a munkássága előtt is tiszteleghetünk.

...
Nagy

Ezeket a könyveket jelölték idén a Margó-díjra (3. rész)

Idén már hetedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. Folytatjuk az idei nevezettek bemutatását!

...
Nagy

Ezeket a könyveket jelölték idén a Margó-díjra (4. rész)

Idén már hetedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. Mutatjuk, kiket neveztek!

...
Alkotótárs

André Ferenc: Kedves Zsófi! [Mastercard® – Alkotótárs]

Czakó Zsófia és André Ferenc nyerte az első alkalommal átadott Mastercard® – Alkotótárs ösztöndíjat. A két szerző a Könyve Magazin oldalán írói levelezésbe kezdett - ennek második darabját olvashatjátók most, mégpedig André Ferenctől (az elsőt ITT találjátok). 

...
Kritika

Sally Rooney hősei nem találják a szépséget a műanyag világban

Sally Rooney új regényében megdöbbentően pontos lenyomatát adja a korhangulatnak. Főhősei élik a mostani harmincasok mindennapi életét, és közben próbálják megfejteni, hogyan siklott félre minden. A könyvet uralja a nosztalgia érzése egy olyan kor után, amelyben a szereplők még nem is éltek, vagy amely talán soha nem is létezett. A Hová lettél, szép világ a hét könyve.

Szerzőink

...
Rezek Bori

Tatabányán dolgozták fel Pintér Bélát: a népiességet simán leváltja a focihimnusz

...
Hegyi Ede

Hegyi Ede: A telek (6.)

...
Valuska László

A Természetes fény lassú és sötét, mint a háború