KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Horváth-Szepesi Eszter: Spirálon magamba [Képalá]

Képalá |

Most jó, egyre jobb.

Hangosabban, még hangosabban!

Mert akkor lassan távolodik, halványul a te, belül szüntelenül lüktető hangod, amelyik váratlanul azt üvölti, hogy megbántad, hogy megszültél, meg, hogy egy nagy nulla vagyok.

Szinte eltűnik ebben a dübörgő zenében a papucsod elviselhetetlen üteme, amiben tudom, hogy úgyis elkapsz a tágas, otthonos, egymásba nyíló szobákban kergetőzve. Fakanállal a kezedben, ami a végén a fenekemen vagy az azt védő apró ujjaimon dobol.

„Vedd el a kezed, vagy úgy még jobban fog fájni!” Tudom már, hogy így van, akkor vajon miért olyan nehéz mindig elvennem? Ráadásul a feltörő könnyeim letörléséhez is kell, azokat szeretem azonnal eltüntetni.

De most végre csak a zenét hallom. Úgy a legtutibb, ha én is velük üvöltök. Két oldali ellentámadás. Ez az! Az én hangom és az ő hangjuk együtt kipárnázza a fájó ürességet. Puha mohában ringatózom, nem szúró szilánkokban; szivacsba dőlhetek, nem a sötét semmibe zuhanok.

Jó lenni, jó gyerek, jó ember vagyok. Ugye? Mindenki látja, igaz?

Olyan jó most, hogy itt is maradok.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Öskü Helga: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Győry Domonkos: Pogo, popo go [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

„Itt nincs történelmi igazságtétel” - Anna Politkovszkaja: Orosz napló

A 2010-es évek szerte a világon a demokratikus berendezkedések, ezzel együtt a szabad sajtó gyengüléséről, illetve a mindent elárasztó propagandáról is szóltak. Magyarországon különösen. Többek között erről beszélgettünk az orosz újságírót, Anna Politkovszkaját alakító Fullajtár Andrea színésznővel és az Orosz napló szerkesztőjével, Filippov Gábor politológussal. A darabot február végén mutatták be a Katonában, a pandémia miatti szünet után pedig jövő héttől ismét színre kerül.

...
Nagy

„A fennmaradó házasságokat boldognak tekintjük, még ha nem is boldogok” – Taffy Brodesser-Akner: Fleishman bajban van

Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regényével több cikkben is foglalkoztunk már. Ezúttal a könyvből vett kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze.

...
Nagy

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

Rubik Ernő szórakoztató és szerény megtaláló, aki a feltaláló szót nem szereti. A világon egymilliárdan játszottak már a kockájával, ami kulturális jelenséggé vált. 1983-ban már majdnem írt egy könyvet, de az végül nem jelent meg. Megjelent A mi kockánk.

...
Nagy

Női írók és főhősök, akiknek ott lenne a helyük a kötelezők közt (1. rész)

Ha egy gyerek ma Magyarországon a kötelező olvasmányokon nő fel, akkor szinte csak olyan könyvet fog a kezébe venni, amelyeknek a szerzői férfiak, és amelyekben a főszereplők is fiúk. Éppen ezért most olyan történeteket ajánlunk, amelyeknek a szerzői és/vagy főszereplői lányok, és amelyeknek a kötelezők közt lenne a helye. 

Szerzőink

...
Forgách Kinga

Nick Hornby Brexit-regényben írta meg, hogyan szakadt szét Anglia

...
Kolozsi Orsolya

Az életünket akkor tudjuk helyre tenni, ha ismerjük a családi múltunkat

...
Ruff Orsolya

Szöllősi még sosem írt annyira filmszerűen, mint az Illegálban