KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Kulcsár Péter: Képmutatás [Képalá]

Képalá |

A bőrkanapén egymás mellett ül apa és fia. Az ötvenes éveiben járó férfi hófehér inget, élére vasalt fekete nadrágot, hosszúkás orrú cipőt visel. Makulátlanul ápolt. Tinédzser korú fián bőrkabát feszül, orrában piercing van. Nadrágja lukacsos. Az asztalra kiterített képeket nézegetik. Közben az apa szónokol.

Atyaég, ez nem az én fiam. Hogy tudsz ezekkel a lumpen semmirekellőekkel érintkezni? Mióta jársz, ilyen rendezvényekre? Hányszor mondjam még, ezek az emberek a társadalom szétrobbantására törekszenek. Építés helyett rombolnak.

Atyaég, bizonyára mindegyik képen szereplő kábítószer hatású szerek befolyása alatt van. Látom a tágult pupillákból, a gesztikulációjukból, biztos vagyok benne, hogy más tudatállapotban vannak. Valószínűsíthető te is fogyasztottál a szerből, másképpen nem bírtál volna velük egy közegben meglenni. 

Atyaég, a sárga pólót viselő fiatalembernek véres a nyelve, a mellette lévő le akarja nyalni? Én még ilyet életemben nem láttam, nem hallottam. Akkor ők a saját nemüket szeretik? Gyomorfordító. Ugye te a lányokat? Bár mostanában kétség nem fér hozzá kicsit furcsán viselkedsz. Pedig én mindent megtettem, mint tisztességes polgár, hogy igazi férfi váljon belőled.

A fiú a szónoklatot követően röhögő görcs közepette megszólal.

Fater ez a kép akkor készült, mikor te kb 20 voltál, a mutter rendezgette az albumot. Ezen a képen te is rajta vagy.

Eközben az apa felvette a szemüvegét, a képet nézve homloka gyöngyözni kezdett, majd felkiáltott.

 - Atyaég…

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Révész Márton: Pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kartali Zsuzsanna: Kakukktojás [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Damm Diána: Holnapom [Képalá]

A hét könyve
Kritika
Nick Hornby Brexit-regényben írta meg, hogyan szakadt szét Anglia
...
Nagy

Ezeket a könyveket jelölték idén a Margó-díjra (1.rész)

Idén immáron hatodik alkalommal dől el, hogy ki kapja a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. A jelölt könyvek befutottak, mi pedig bemutatjuk, kik közül kerülhet ki 2020 Margó-díjasa.

Olvass!
...
Beleolvasó

Pulitzer öt dollárral a zsebében érkezett Amerikába

Makón született, de az Egyesült Államokban csinálta meg a szerencséjét Pulitzer József, aki nélkül a sajtó ma nem lenne az, ami. Életéről Wisinger István írt könyvet.

...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.