KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Kulcsár Péter: Képmutatás [Képalá]

Képalá |

A bőrkanapén egymás mellett ül apa és fia. Az ötvenes éveiben járó férfi hófehér inget, élére vasalt fekete nadrágot, hosszúkás orrú cipőt visel. Makulátlanul ápolt. Tinédzser korú fián bőrkabát feszül, orrában piercing van. Nadrágja lukacsos. Az asztalra kiterített képeket nézegetik. Közben az apa szónokol.

Atyaég, ez nem az én fiam. Hogy tudsz ezekkel a lumpen semmirekellőekkel érintkezni? Mióta jársz, ilyen rendezvényekre? Hányszor mondjam még, ezek az emberek a társadalom szétrobbantására törekszenek. Építés helyett rombolnak.

Atyaég, bizonyára mindegyik képen szereplő kábítószer hatású szerek befolyása alatt van. Látom a tágult pupillákból, a gesztikulációjukból, biztos vagyok benne, hogy más tudatállapotban vannak. Valószínűsíthető te is fogyasztottál a szerből, másképpen nem bírtál volna velük egy közegben meglenni. 

Atyaég, a sárga pólót viselő fiatalembernek véres a nyelve, a mellette lévő le akarja nyalni? Én még ilyet életemben nem láttam, nem hallottam. Akkor ők a saját nemüket szeretik? Gyomorfordító. Ugye te a lányokat? Bár mostanában kétség nem fér hozzá kicsit furcsán viselkedsz. Pedig én mindent megtettem, mint tisztességes polgár, hogy igazi férfi váljon belőled.

A fiú a szónoklatot követően röhögő görcs közepette megszólal.

Fater ez a kép akkor készült, mikor te kb 20 voltál, a mutter rendezgette az albumot. Ezen a képen te is rajta vagy.

Eközben az apa felvette a szemüvegét, a képet nézve homloka gyöngyözni kezdett, majd felkiáltott.

 - Atyaég…

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Révész Márton: Pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kartali Zsuzsanna: Kakukktojás [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Damm Diána: Holnapom [Képalá]

A hét könyve
Kritika
Zadie Smith hőseinek a tévedés élethossziglani elfoglaltságot jelent
...
Nagy

A preraffaeliták nélkül Keats talán ma is ismeretlen lenne

A preraffaeliták művészete nem ért véget a festészettel, hiszen szenvedélyes és intenzív kapcsolatuk volt az irodalommal: inspirálta őket és írták is. Sőt, még a világ legszebb könyveihez is hozzátettek párat.

Olvass!
...
Beleolvasó

Vámos Miklós: Élni arany. Olvasni ezüst. Írni ötvözet

"Sokáig úgy képzeltem, az orvosi diploma volna számomra a leghasznosabb háttértudás az íráshoz." Olvass bele Vámos Miklós új könyvébe!

...
Beleolvasó

Afganisztánban egy sima rutinfeladatból is könnyen pokoli lecke lehet

Fayer Sándor új regényében egy Afganisztánban szolgáló magyar osztag egyszerű feladatot kap, de egy elektrosztatikus vihar, majd egy tálib rajtaütés mindent megváltoztat. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Mi történik azokkal, akik megküzdöttek a Sötét Nagyúrral, és győztek?

A nagy győzelem után az élet mindenki számára visszatért a normális kerékvágásba, kivéve a fiatalokat, akik világszerte ismert hírességekként, életcéljukat beteljesítve nem találták a helyüket.

...
Beleolvasó

Ami a lélek alatt és a tudat alatt gyűl, veszélyes lehet

Egy árván maradt kisfiúról és egy állandóan menekülni kényszerülő kislányról szól Szávai Géza regénye, a Csodálatos országokba hoztalak. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Baleset vagy gyilkosság történt a szabadulószobában?

A Sellő titka szerzőjének új krimijében eltűnik egy nő, majd harminckét évvel később különös haláleset történik egy szabadulószobában. Olvass bele! 

...
Beleolvasó

Trudy Ederle: a lány, aki átúszta a La Manche csatornát

Lebilincselő történet Gertrude Ederléről, aki alig tizenkilenc éves korában a nők közül elsőként úszta át a La Manche csatornát. 1926-ban, mielőtt bárki elfogadta volna, hogy egy nő fizikai próbatétel elé állhasson, egy Trudy Ederle nevű merész amerikai tinilány magával ragadta a világ képzeletét. Olvass bele Glenn Stout könyvébe!