KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Kulcsár Péter: Képmutatás [Képalá]

Képalá |

A bőrkanapén egymás mellett ül apa és fia. Az ötvenes éveiben járó férfi hófehér inget, élére vasalt fekete nadrágot, hosszúkás orrú cipőt visel. Makulátlanul ápolt. Tinédzser korú fián bőrkabát feszül, orrában piercing van. Nadrágja lukacsos. Az asztalra kiterített képeket nézegetik. Közben az apa szónokol.

Atyaég, ez nem az én fiam. Hogy tudsz ezekkel a lumpen semmirekellőekkel érintkezni? Mióta jársz, ilyen rendezvényekre? Hányszor mondjam még, ezek az emberek a társadalom szétrobbantására törekszenek. Építés helyett rombolnak.

Atyaég, bizonyára mindegyik képen szereplő kábítószer hatású szerek befolyása alatt van. Látom a tágult pupillákból, a gesztikulációjukból, biztos vagyok benne, hogy más tudatállapotban vannak. Valószínűsíthető te is fogyasztottál a szerből, másképpen nem bírtál volna velük egy közegben meglenni. 

Atyaég, a sárga pólót viselő fiatalembernek véres a nyelve, a mellette lévő le akarja nyalni? Én még ilyet életemben nem láttam, nem hallottam. Akkor ők a saját nemüket szeretik? Gyomorfordító. Ugye te a lányokat? Bár mostanában kétség nem fér hozzá kicsit furcsán viselkedsz. Pedig én mindent megtettem, mint tisztességes polgár, hogy igazi férfi váljon belőled.

A fiú a szónoklatot követően röhögő görcs közepette megszólal.

Fater ez a kép akkor készült, mikor te kb 20 voltál, a mutter rendezgette az albumot. Ezen a képen te is rajta vagy.

Eközben az apa felvette a szemüvegét, a képet nézve homloka gyöngyözni kezdett, majd felkiáltott.

 - Atyaég…

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Révész Márton: Pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kartali Zsuzsanna: Kakukktojás [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Damm Diána: Holnapom [Képalá]

A hét könyve
Kritika
A Fényes Köztársaságban a dzsungelből érkező gyerekek az ártatlanság képzetét számolják fel
...
Hírek

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor nyerte a Libri-díjat!

Idén hetedik alkalommal osztották ki a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. 2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.

Olvass!
...
Beleolvasó

Tóth Krisztina új regényében a hatalom gépezete a múlt eltemetésén munkálkodik

A majom szeme a társadalmi manipulációról szól. A könyv főhőse egy pszichiáter, aki meglehetősen abuzív kapcsolatban van a pácienseivel, és aki szabad kezet kap egy nagyszabású kísérlethez. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Vigh Bori könyve hasznos tanácsok sorával segít turistából utazóvá válni

A Túl a plafonon podcastsorozat májusi vendége Vigh Bori digitális nomád, akinek az utazás az élete. Olvass bele Hogyan menjünk világgá című könyvébe!

...
Beleolvasó

Szeifert Natália Örökpanorámája egy képzeletbeli falu keletkezését és pusztulását kíséri nyomon

Szeifert Natália negyedik könyve varázslatos teret épít olvasója köré, ahol az emberi élet végső kérdései olyan hangtalanul, összetetten, mégis természetesen vannak jelen, akárcsak maga a táj. Olvass bele!