KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Damm Diána: Holnapom [Képalá]

Képalá |

Szétszedem az estét – a mát és a holnapot (is). Olyan mintha kettő lenne belőlem, pedig mögöttem is mondták – csak én vagyok.
És tegnap is volt egy ’flessem’ – üzemzavaros (is) lettem. Ma pedig a vér íze a számban emlékeztet mindenre. ’rület volt tegnap is, az lesz holnap is. A véremet kóstolva tudom, mi a dolgom holnap. Kell ez az este – el akarom hagyni a világom.

Kellenek a falak: ledönteni! Minden hulljon szét körülöttem! Essünk bele ezerszer – mindig ugyanabba a hibába. A baj körülvesz, keresnem se kell. Átjárja minden mozdulatom. Végig hajtok rajta – végig a mán. Végig a városon! Aztán a holnapon! Vér-ízzel a számban epedve várom a holnapom.

Kifosztom az estét – semmije sem marad! Csak Én! Mindenét akarom, hogy aztán a holnapot is magamévá tegyem. Kell egy nagyobb kanál! Minden este éhes maradok. Minden este vér és vágy íze keveredik – a számba’. Aztán mindig kell a következő, meg kettővel utána. Mámoros holnapgondolatokkal alszom el – percekre csak. Folyton fent vagyok folyton pörget. Az este is elveszi, ami az övé – belőlem!

Izgalomból izgalomba hajt a vérem. Mintha minden nyújtaná felém a kezét. Bennem pedig az ütem ver a szívem helyett. Olykor félredobban – percekre alábbhagy. A szünet a leghosszabb. Holnapig a leghosszabb.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Demendy Zoltán: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Vicces, kalandos, klasszikus belépők a versek világába

A Szívünk rajta könyvei közül ezúttal három olyan verseskötetet választottunk, amelyeket szívesen bevinnénk az iskolába.

...
Gyerekirodalom

Berg Judit és Varró Dániel - Lételemük a mese

A  kortárs magyar gyerekirodalom két meghatározó alakja Berg Judit és Varró Dániel, akik az elmúlt években tovább építették és bővítették azokat a meseuniverzumokat, amelyeket nemcsak a gyerekek fedeznek fel örömmel, hanem a felnőttek is szívesen bolyonganak bennük. Páros interjúnkban generációs hatásokról, olvasói szokásokról és sorozatokról beszélgettünk velük.

...
Nagy

Nem egyfajta test van – 6 könyv a testképről, nem csak kamaszoknak

A test elfogadása a kamaszkor egyik legnagyobb kihívása. A felnövés millió kihívásával küszködő tizenéves hajlamos magába zárkózni a kérdéseivel, és néha a szülő sem tudja, hogyan lehetne jól beszélgetni erről a gyerekével. Mutatunk pár könyvet, ami segíti az elfogadást, hiszen lehetünk bár soványak, gömbölyűek vagy kicsit mások, mint az átlag, tudni kell, hogy a testünk ugyanolyan értékes.

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.