KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Damm Diána: Holnapom [Képalá]

Képalá |

Szétszedem az estét – a mát és a holnapot (is). Olyan mintha kettő lenne belőlem, pedig mögöttem is mondták – csak én vagyok.
És tegnap is volt egy ’flessem’ – üzemzavaros (is) lettem. Ma pedig a vér íze a számban emlékeztet mindenre. ’rület volt tegnap is, az lesz holnap is. A véremet kóstolva tudom, mi a dolgom holnap. Kell ez az este – el akarom hagyni a világom.

Kellenek a falak: ledönteni! Minden hulljon szét körülöttem! Essünk bele ezerszer – mindig ugyanabba a hibába. A baj körülvesz, keresnem se kell. Átjárja minden mozdulatom. Végig hajtok rajta – végig a mán. Végig a városon! Aztán a holnapon! Vér-ízzel a számban epedve várom a holnapom.

Kifosztom az estét – semmije sem marad! Csak Én! Mindenét akarom, hogy aztán a holnapot is magamévá tegyem. Kell egy nagyobb kanál! Minden este éhes maradok. Minden este vér és vágy íze keveredik – a számba’. Aztán mindig kell a következő, meg kettővel utána. Mámoros holnapgondolatokkal alszom el – percekre csak. Folyton fent vagyok folyton pörget. Az este is elveszi, ami az övé – belőlem!

Izgalomból izgalomba hajt a vérem. Mintha minden nyújtaná felém a kezét. Bennem pedig az ütem ver a szívem helyett. Olykor félredobban – percekre alábbhagy. A szünet a leghosszabb. Holnapig a leghosszabb.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Demendy Zoltán: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

A Balatontól a Bodrogközig – 5 gyerekkönyv a legmelegebb nyári napokra

A nyár egyik legforróbb napján utazós, nyaralós, csobbanós gyerekkönyveket kutattunk fel a friss megjelenések közül. Az összeállításban a kicsiktől haladunk a nagyobbak felé.

...
Gyerekirodalom

Fiala Borcsa hőse mindennapi túlélésre és medvetámadás esetére is ad hasznos tippeket

Fiala Borcsa ifjúsági regényében a hírhedt Bodrogközi Rém borzolja Dani és a nagypapája idegeit. Mire fény derül a több évtizedes rejtélyre, megtudhatjuk azt is, hogy, miért jó, ha van kéznél egy kis szárított rozmaring, tárkony vagy épp macskaalom. Olvass bele!

...
Nagy

A Félőlény nincs egyedül - Kiállítás nyílt Rátkai Kornél illusztrációiból

Rátkai Kornél illusztrált már bolygóvadászokat, elszánt magyar nőket, sárkányovisokat, és készített már történelmi szelfiket is. Grafikáiból pénteken nyílt kiállítás, amelyet Orosz Anett nyitott meg.

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről