KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Kartali Zsuzsanna: Kakukktojás [Képalá]

Képalá |

Drága Emmám, látod, lebuktatott engem az a rémes paparazzo. Talán jobb is, így legalább nem kell tovább vívódnom azon, hogy bevalljam-e neked: követtelek a koncertre. Tudtam, hogy Lilike veled megy, és amennyire képes lesz, vigyáz rád, de annyira szeret téged az a kislány, hogy bármiről meggyőzheted, ismerem a barátságotokat. Tartottam tőle, hogy az a Máté mégiscsak ott sündörög majd a tömegben, és ha meglátod, eléred majd a Lilinél, hogy kettesben hagyjon benneteket.

Ne haragudj rám, de nem engedhettem, hogy az a fiú újra bántson téged! Igazándiból el akartam rejtőzni a nézőtér sarkában, hogy közbeléphessek, ha muszáj, de miután véletlenül leverték a fejemről anyád vadkender-mintás sapkáját, és a nagyapádtól maradt motoros napszemüveget is elvesztettem, már nem bújhattam el. Sose gondoltam volna, hogy azok a vad kinézetű srácok olyan előzékenyek lesznek velem, és bármennyire tiltakozom, előrevisznek a színpadhoz! Igyekeztek vigyázni rám, és valahogy mindig úgy pogóztak, hogy annak a fiúnak esélye se legyen a közeledbe férkőzni. Talán nem vett észre, de ha mégis, nem bánom! Érdekes tapasztalat volt nekem az a koncert, voltak pillanatok, amikor még élveztem is. Örülök, hogy végre megint jól érezted magad, rád fért! Ugye nem vagy mérges?

Egyébként büszke lehetsz a nagyanyádra, hiszen interneten vett jegyet! Tulajdonképpen neked köszönhetem, illetve az irántad érzett aggodalomnak, hogy már ilyesmire is képes vagyok. Képzeld, színházjegyet is rendeltem azóta online.

Puszinagyi

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Sári Edina: Kortánc [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Damm Diána: Holnapom [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Demendy Zoltán: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

„Itt nincs történelmi igazságtétel” - Anna Politkovszkaja: Orosz napló

A 2010-es évek szerte a világon a demokratikus berendezkedések, ezzel együtt a szabad sajtó gyengüléséről, illetve a mindent elárasztó propagandáról is szóltak. Magyarországon különösen. Többek között erről beszélgettünk az orosz újságírót, Anna Politkovszkaját alakító Fullajtár Andrea színésznővel és az Orosz napló szerkesztőjével, Filippov Gábor politológussal. A darabot február végén mutatták be a Katonában, a pandémia miatti szünet után pedig jövő héttől ismét színre kerül.

...
Nagy

„A fennmaradó házasságokat boldognak tekintjük, még ha nem is boldogok” – Taffy Brodesser-Akner: Fleishman bajban van

Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regényével több cikkben is foglalkoztunk már. Ezúttal a könyvből vett kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze.

...
Nagy

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

Rubik Ernő szórakoztató és szerény megtaláló, aki a feltaláló szót nem szereti. A világon egymilliárdan játszottak már a kockájával, ami kulturális jelenséggé vált. 1983-ban már majdnem írt egy könyvet, de az végül nem jelent meg. Megjelent A mi kockánk.

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.