Ilyen legyen az új Eduárd Képregénybolt!

-Szűcs Gyula- | 2009. március 11. |

Ugye hogy te is bármilyen képregényt megvennél, és kigyűjtenéd az összes Batman-akciófigurát, ha ilyen csajok állnának a pult túloldalán? A complex.com fotósorozatát elnézve lenne pár ötletünk arra, hogyan kerülheti el az Eduárd Képregénybolt a januárihoz hasonló kényszerbezárást: padon ücsörgő Rejtő-hősök helyett szupermodelleket minden comics shopba!

A "jó csajjal jobban megy a képregénybiznisz!" koncepció egyébként már a hazai alkotók fantáziáját is megmozgatta. A 2006-ban megjelent Sushi Strip #2 Micsoda Flash című képregényében (írta: Ábrai Barnabás, rajzolta: Gáspár Tamás) egy lenge öltözetű, nagymellű lány beszéli rá az SZTK-szemüveges geekeket arra, hogy Flash a legtutibb szuperhős, vegyenek meg mindent, amiben benne van. Közben a kövér tulaj nyálcsorgatva dörzsöli a tenyerét, és már előre örül annak, mekkora nyeresége lesz az új eladócsajjal. (A "Micsoda Flash!" 2007-ben az Eduárd 9. számában is megjelent)

A lenti videón az alkalmi képregénybolti eladónak beállt Carolina mesél  a complex.comnak arról, mennyire jó New Yorkban lenni ("Bármikor elsuhanhat feletted Pókember!"), és hogy neki igazából a macsó Clark Kent jön be a nyámnyila Peter Parker helyett.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.