Tévésorozat készül a Vámpírakadémiából

A Peacock berendelte a Vámpírakadémia-sorozatot, így hamarosan újabb adaptáció fog készülni Richelle Mead népszerű regényeiből.

fk | 2021. május 20. |

Sok rajongó régóta várja már, hogy új feldolgozást kapjon Richelle Mead vámpíros könyvsorozata, a Vámpírakadémia. Az álom most megvalósulni látszik, a Peacock ugyanis tévésorozatot fog készíteni a regényekből. A forgatókönyvet Julie Plec (Vámpírnaplók) és Marguerite MacIntyre írja.

Richelle Mead
Vámpírakadémia
Ford.: Farkas Veronika, Agave, 2014, 240 oldal
-

A sorozat első része 2009-ben jelent meg az Agave kiadónál. A történet a félig ember, félig vámpír Rose Hathaway-ről szól, akinek az a küldetése, hogy megvédje a mora vámpírokat a vérszomjas, élőhalott vámpíroktól, a strigáktól. Ezt írtuk róla:

„Richelle Mead lányregényében csak a rossz, mindenki által megvetett strigák olyanok, mint Anne Rice híres vámpírjai – hihetetlenül gyorsak és erősek, mind egy cseppig meg akarják inni a vért, halottak, tehát nem esznek, isznak és lélegeznek, s mind emellé még gonoszak is. De vannak más vámpírok is, a morák, akiknek csak néhanapján kell pár korty vér, különben elélnek vodkán és fagyin. Mi több, a harapásuk egyenest orgazmust okoz az embereknek, akik mondhatni tülekednek, hogy a vacsorájukká válhassanak – habár ételként utalni rájuk mégoly nagy illetlenség ebben a világban! –, ők maguk nagyon is élők, csak kicsit zavarja őket a nap, mélyen hívők és templomba járnak, továbbá tudnak varázsolni, amely tudásukat az emberek üdvére kamatoztatják.”

A Vámpírakadémia első részéből 2014-ben már bemutattak egy adaptációt. Abban Zoey Deutch, Danila Kozlovsky és Lucy Fry alakította a főbb szereplőket, a filmet Mark Waters rendezte.

Forrás: Variety

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

A csillogó vámpírfiútól a vérszívó magzatig – Tíz éve ért véget a Twilight

...
Hírek

Anne Rice szerint a vámpírok az emberi lét metaforái

...
Kritika

George R.R. Martin atomjaira szedi a vámpírmitológiát

A hét könyve
Kritika
A kisfiúk, akik páncélt öltöttek, hogy túléljék a gyerekkorukat
...
Nagy

Halász Rita kapta a 2021-es Margó-díjat!

Mély levegő című könyvével Halász Rita nyerte el idén a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. Az elismerést, amelynek célja a legerősebb pályakezdők bemutatása, ma délután adták át a Várkert Bazárban a Margó Irodalmi Fesztiválon. 

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Catarina Sobral a felnőtteket is meg akarja szólítani a gyerekkönyveivel

Catarina Sobral portugál illusztrátor és animációs rendező azt mondja, valahol még mindig él benne egy gyerek, képeskönyvei ugyanakkor nemcsak a legkisebbeknek szólnak. Budapesti látogatása alatt a színek dialógusáról, a szükséges kompromisszumokról és Lisszabon fényeiről beszélgettünk vele.

...
Gyerekirodalom

Megjelent J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac

Megérkezett J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac. A Harry Potter-sorozat óta ez az első történet, amelyet az író kifejezetten gyerekeknek írt. 

...
Gyerekirodalom

Piotr Socha: Olyan könyvet akarok csinálni, amit nem lehet otthagyni a boltban

A Méhek és a Fák című képeskönyvek lengyel illusztrátora, Piotr Socha viszonylag későn kezdett könyveket rajzolni, a döntő lépés megtételében pedig egy másik könyvsiker inspirálta. Interjúnkban elárulta, mit kellett a nyomdába adás előtt átrajzolnia az egyik könyvben, és beszélt arról is, milyen tanácsokkal látná el azokat a gyerekeket, akik komolyan gondolják a rajzolást.