Tévésorozat készül a Vámpírakadémiából

A Peacock berendelte a Vámpírakadémia-sorozatot, így hamarosan újabb adaptáció fog készülni Richelle Mead népszerű regényeiből.

fk | 2021. május 20. |

Sok rajongó régóta várja már, hogy új feldolgozást kapjon Richelle Mead vámpíros könyvsorozata, a Vámpírakadémia. Az álom most megvalósulni látszik, a Peacock ugyanis tévésorozatot fog készíteni a regényekből. A forgatókönyvet Julie Plec (Vámpírnaplók) és Marguerite MacIntyre írja.

Richelle Mead
Vámpírakadémia
Ford.: Farkas Veronika, Agave, 2014, 240 oldal
-

A sorozat első része 2009-ben jelent meg az Agave kiadónál. A történet a félig ember, félig vámpír Rose Hathaway-ről szól, akinek az a küldetése, hogy megvédje a mora vámpírokat a vérszomjas, élőhalott vámpíroktól, a strigáktól. Ezt írtuk róla:

„Richelle Mead lányregényében csak a rossz, mindenki által megvetett strigák olyanok, mint Anne Rice híres vámpírjai – hihetetlenül gyorsak és erősek, mind egy cseppig meg akarják inni a vért, halottak, tehát nem esznek, isznak és lélegeznek, s mind emellé még gonoszak is. De vannak más vámpírok is, a morák, akiknek csak néhanapján kell pár korty vér, különben elélnek vodkán és fagyin. Mi több, a harapásuk egyenest orgazmust okoz az embereknek, akik mondhatni tülekednek, hogy a vacsorájukká válhassanak – habár ételként utalni rájuk mégoly nagy illetlenség ebben a világban! –, ők maguk nagyon is élők, csak kicsit zavarja őket a nap, mélyen hívők és templomba járnak, továbbá tudnak varázsolni, amely tudásukat az emberek üdvére kamatoztatják.”

A Vámpírakadémia első részéből 2014-ben már bemutattak egy adaptációt. Abban Zoey Deutch, Danila Kozlovsky és Lucy Fry alakította a főbb szereplőket, a filmet Mark Waters rendezte.

Forrás: Variety

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

A csillogó vámpírfiútól a vérszívó magzatig – Tíz éve ért véget a Twilight

...
Hírek

Anne Rice szerint a vámpírok az emberi lét metaforái

...
Kritika

George R.R. Martin atomjaira szedi a vámpírmitológiát

A hét könyve
Kritika
A regénybeli Kafka mögött felsejlik Borbély Szilárd alakja is
...
Kritika

Az utolsó indiánkönyv érzékeny pillanatfelvétel arról, hol tartunk ma az indiánozásban

Az utolsó indiánkönyv című antológiához a PIM 79 kortárs magyar szerzőt kért fel, hogy prózában vagy versben reflektáljanak arra, mit jelentett nekik az indián egykor, és mit jelent ma, felnőttként.

Film / Színház / Muzsika
...
Kritika

A valódi utazás ott kezdődik, ahol a föld alatti vasút véget ér

...
Hírek

Quentin Tarantino Hollywood-regényében a titokzatos kaszkadőr múltja is feltárul

...
Nagy

Vajon a falusi szuperhősök megmenthetik Erdélyt?

Gyerekirodalom
...
Hírek

HUBBY - Itt vannak a legjobb gyerekkönyvek!

Már hetedik éve szervezi és osztja ki a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve Díj elismerést. Idén hét kategóriában osztottak díjat, a különdíjat pedig ezúttal egy kiadó kapta.

...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: egy igazi barátságkönyv lett a hónap könyve

A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást: a program szakmai zsűrije ezúttal Erna Sassen Egy indián, mint te meg én című könyvét választotta.

...
Gyerekirodalom

Agresszív irodalmi műnek gondolta, teljesen beszippantotta a János vitéz

Szabó Borbála ifjúsági regényének matekzseni hőse nem bír megküzdeni a János vitéz elolvasásával, majd rejtélyes módon átlépi a valóság és a fikció határát, és váratlanul Petőfi Sándor klasszikusában találja magát.