Tévésorozat készül a Vámpírakadémiából

A Peacock berendelte a Vámpírakadémia-sorozatot, így hamarosan újabb adaptáció fog készülni Richelle Mead népszerű regényeiből.

fk | 2021. május 20. |

Sok rajongó régóta várja már, hogy új feldolgozást kapjon Richelle Mead vámpíros könyvsorozata, a Vámpírakadémia. Az álom most megvalósulni látszik, a Peacock ugyanis tévésorozatot fog készíteni a regényekből. A forgatókönyvet Julie Plec (Vámpírnaplók) és Marguerite MacIntyre írja.

Richelle Mead
Vámpírakadémia
Ford.: Farkas Veronika, Agave, 2014, 240 oldal
-

A sorozat első része 2009-ben jelent meg az Agave kiadónál. A történet a félig ember, félig vámpír Rose Hathaway-ről szól, akinek az a küldetése, hogy megvédje a mora vámpírokat a vérszomjas, élőhalott vámpíroktól, a strigáktól. Ezt írtuk róla:

„Richelle Mead lányregényében csak a rossz, mindenki által megvetett strigák olyanok, mint Anne Rice híres vámpírjai – hihetetlenül gyorsak és erősek, mind egy cseppig meg akarják inni a vért, halottak, tehát nem esznek, isznak és lélegeznek, s mind emellé még gonoszak is. De vannak más vámpírok is, a morák, akiknek csak néhanapján kell pár korty vér, különben elélnek vodkán és fagyin. Mi több, a harapásuk egyenest orgazmust okoz az embereknek, akik mondhatni tülekednek, hogy a vacsorájukká válhassanak – habár ételként utalni rájuk mégoly nagy illetlenség ebben a világban! –, ők maguk nagyon is élők, csak kicsit zavarja őket a nap, mélyen hívők és templomba járnak, továbbá tudnak varázsolni, amely tudásukat az emberek üdvére kamatoztatják.”

A Vámpírakadémia első részéből 2014-ben már bemutattak egy adaptációt. Abban Zoey Deutch, Danila Kozlovsky és Lucy Fry alakította a főbb szereplőket, a filmet Mark Waters rendezte.

Forrás: Variety

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

A csillogó vámpírfiútól a vérszívó magzatig – Tíz éve ért véget a Twilight

...
Hírek

Anne Rice szerint a vámpírok az emberi lét metaforái

...
Kritika

George R.R. Martin atomjaira szedi a vámpírmitológiát

A hét könyve
Kritika
Gerlóczynál a család elhallgatásokkal teli fikció
...
Kritika

Gerlóczynál a család elhallgatásokkal teli fikció

A család egy nagy elbeszélés, fikció, ami alakít minket, állítja Gerlóczy Márton tavaly júniusban megjelent regényében, ami egy többkötetes projekt első része: Fikció - A katlan. 

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: téli meseregény lett január könyve

A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, melyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbbnek talál. Január kiemelt könyve A Zúzmaraszív folytatása lett.

...
Kritika

Mikszáth Kálmán csúcsra járatta a legendagyártást a Szent Péter esernyőjében

175 éve született Mikszáth Kálmán író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő. Egyik leghíresebb műve a Szent Péter esernyője, amelyet kötelező vagy ajánlott olvasmánynak rendszeresen feladnak a magyartanárok is. Az évforduló alkalmából újraolvastuk.

...
Gyerekirodalom

Megjelent J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac

Megérkezett J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac. A Harry Potter-sorozat óta ez az első történet, amelyet az író kifejezetten gyerekeknek írt.