TikTok-videó tette bestsellerré egy apa thrillerét

ko | 2023. február 15. |

Lloyd Devereux Richards főállású ügyvéd, három gyermek apja, aki 14 évet töltött azzal, hogy valóra váltsa álmát és írjon egy könyvet. A következő 11 évben pedig abban reménykedett, hogy thrillere egyszer befut. De ez nem történt meg, egészen a múlt hétig, amikor a lánya egy 16 másodperces TikTok videót készített egy nagyon egyszerű üzenettel: "nagyon szeretném, ha eladna pár példányt."

A könyv az Amazon sorozatgyilkosos könyveinek listáján azonnal az első helyre ugrott.

A rövid videó (melyből kiderül, hogyan jutott el az apa a Stone Maidens című regénye megírásáig) nagyon gyorsan terjed, már több, mint 40 millióan látták.

A TikTok platformja mostanában több száz könyv eladási statisztikáját javította, a BookTok hashtaget az olvasók ugyanis arra használják, hogy kedvenc szerzőikről és könyveikről cseréljenek információt. Csak 2021-ben a BookTok több, mint 20 millió könyv eladásában segített a New York Times beszámolója szerint.

A hirtelen hírnév megrendítette Mr. Richards-t, aki sírva olvasta a lánya TikTok videójához fűzött kommenteket. A lánya is sírva köszönte meg a rajongóknak a vásárlást. "Miattuk lettél listavezető", mondta az apjának, aki eddig azt sem tudta, mi az a TikTok.

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon 🥹❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books ♬ original sound - e

Mr. Richards lánya elmondta, hogy az apja már azzal is elégedett volt, hogy befejezte a regényét, ami egy FBI-nál dolgozó igazságügyi antropológusról szól, aki egy sorozatgyilkost üldöz. A gyilkos nőket fojt meg és Nyugat-Indiana szurdokaiban rejti el a holttestüket. A könyvet Mr. Richards korábbi munkája inspirálta, hiszen igazi kriminológiai szaktudást szedett össze ügyvédként, beleértve egy halálra ítélt sorozatgyilkossal való találkozást is.

A rajongók azonnal dicsérni kezdték a könyvet és az íróját is, a férfi pedig tejturmixszal ünnepel. Huszonöt év reménykedés után a váratlan siker azt bizonyítja, hogy sosem szabad feladni, mondta el lánya egy későbbi videóban. Mr. Richards azonban nem ünnepel hosszasabban, mert máris elkezdte írni könyve folytatását.

 Forrás: BBC

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

A TikTok beszáll a könyvbizniszbe: mostantól közvetlenül a felhasználók számára értékesít

A BookTok népszerűségének további kiaknázása érdekében a közösségi médiaóriás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiadókkal és kiskereskedőkkel kötött partnerségeken keresztül vásárolhassanak könyveket a TikTok Shopon keresztül.

...
Hírek

Látványosan húzzák fel az eladásokat a TikTokerek

A brit könyvpiac a járvány ellenére 5 százalékos növekedést ért el 2020-hoz képest, amiben olyan új platformok is szerepet játszottak, mint a TikTok.

...
Hírek

A TikTok egyre nagyobb hatással van a könyvpiacra

Egyre több BookTok videó jelenik meg a közösségi videómegosztó felületen, és ezek már elkezdtek hatni a könyvkiadókra és a bestseller-listákra is.

Hírek
...
Zöld

Jane Goodall Budapesten is bemutatja A remény könyvét

...
Hírek

Eredeti Kazinczy-kötet került elő egy online aukción

...
Alkotótárs

Harmadik alkalommal hirdetik meg a Mastercard® - Alkotótárs irodalmi ösztöndíjprogramot

...
Hírek

Tavaly rekord számú könyv eltávolítását kérték az amerikai iskolákból és könyvtárakból

...
Nagy

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett A páciens!

...
Hírek

A világ legrégebbi héber Bibliáját állítják ki Tel-Avivban

...
Szórakozás

Tolkien, Trianon, Borbély Szilárd, Polcz Alaine [PROGRAMAJÁNLÓ]

...
Hírek

Több száz Petőfi-kézirat között böngészhetünk az interneten

...
Nagy

Melyik könyvvel érdemes belépni Sherlock Holmes fiktív univerzumába?

SZÓRAKOZÁS
...
Podcast

Szabó Benedek: Az igazán jó műveknek nincs eleje és vége

A hallgatók társalkotói szerepéről, John Cheever prózájáról, hidegháborúról és melankóliáról beszélgettünk Szabó Benedekkel, aki az egyrészt-másrészt generációjához tartozik.

...
Szórakozás

Müller Péter Sziámi: A dal tud valamit, amit szeretnék tudni én is

„Életem összes kalandja másodszándékból következett” ‒ mondja Müller Péter Sziámi, akinek napestig sorolhatnánk a titulusait és a kitüntetéseit, magára legszívesebben mégis költőként tekint. Elmesélte nekünk, hogy lelt rá élete legjobb játszótársára nemrégiben, és megtudtuk tőle, miért csendesednek el bennünk a dalok, mire felnövünk.

...
Szórakozás

Kíváncsiak az életre – HIÚZ: Ez ennyi volt

Az a.dal.szöveg rovatban ezúttal a HIÚZ zenekar Ez ennyi volt című dalával foglalkozunk. 

Polc

Bevezetés a városi magány mesterségébe

...

A totális diktatúra receptje: a biztonságra hivatkozva építsd le a szabadságot

...

Ukrajnában a költészet ott kezdődik, ahol a szókincs véget ér

...

A korlátlan hatalom torzít és legyalulja a lelkeket

...