TikTok-videó tette bestsellerré egy apa thrillerét

ko | 2023. február 15. |

Lloyd Devereux Richards főállású ügyvéd, három gyermek apja, aki 14 évet töltött azzal, hogy valóra váltsa álmát és írjon egy könyvet. A következő 11 évben pedig abban reménykedett, hogy thrillere egyszer befut. De ez nem történt meg, egészen a múlt hétig, amikor a lánya egy 16 másodperces TikTok videót készített egy nagyon egyszerű üzenettel: "nagyon szeretném, ha eladna pár példányt."

A könyv az Amazon sorozatgyilkosos könyveinek listáján azonnal az első helyre ugrott.

A rövid videó (melyből kiderül, hogyan jutott el az apa a Stone Maidens című regénye megírásáig) nagyon gyorsan terjed, már több, mint 40 millióan látták.

A TikTok platformja mostanában több száz könyv eladási statisztikáját javította, a BookTok hashtaget az olvasók ugyanis arra használják, hogy kedvenc szerzőikről és könyveikről cseréljenek információt. Csak 2021-ben a BookTok több, mint 20 millió könyv eladásában segített a New York Times beszámolója szerint.

A hirtelen hírnév megrendítette Mr. Richards-t, aki sírva olvasta a lánya TikTok videójához fűzött kommenteket. A lánya is sírva köszönte meg a rajongóknak a vásárlást. "Miattuk lettél listavezető", mondta az apjának, aki eddig azt sem tudta, mi az a TikTok.

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon 🥹❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books ♬ original sound - e

Mr. Richards lánya elmondta, hogy az apja már azzal is elégedett volt, hogy befejezte a regényét, ami egy FBI-nál dolgozó igazságügyi antropológusról szól, aki egy sorozatgyilkost üldöz. A gyilkos nőket fojt meg és Nyugat-Indiana szurdokaiban rejti el a holttestüket. A könyvet Mr. Richards korábbi munkája inspirálta, hiszen igazi kriminológiai szaktudást szedett össze ügyvédként, beleértve egy halálra ítélt sorozatgyilkossal való találkozást is.

A rajongók azonnal dicsérni kezdték a könyvet és az íróját is, a férfi pedig tejturmixszal ünnepel. Huszonöt év reménykedés után a váratlan siker azt bizonyítja, hogy sosem szabad feladni, mondta el lánya egy későbbi videóban. Mr. Richards azonban nem ünnepel hosszasabban, mert máris elkezdte írni könyve folytatását.

 Forrás: BBC

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

A TikTok beszáll a könyvbizniszbe: mostantól közvetlenül a felhasználók számára értékesít

A BookTok népszerűségének további kiaknázása érdekében a közösségi médiaóriás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiadókkal és kiskereskedőkkel kötött partnerségeken keresztül vásárolhassanak könyveket a TikTok Shopon keresztül.

...
Hírek

Látványosan húzzák fel az eladásokat a TikTokerek

A brit könyvpiac a járvány ellenére 5 százalékos növekedést ért el 2020-hoz képest, amiben olyan új platformok is szerepet játszottak, mint a TikTok.

...
Hírek

A TikTok egyre nagyobb hatással van a könyvpiacra

Egyre több BookTok videó jelenik meg a közösségi videómegosztó felületen, és ezek már elkezdtek hatni a könyvkiadókra és a bestseller-listákra is.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.

Hírek
...
Hírek

A „3 könyv”-szabállyal küzd az Amazon az MI generálta könyvek ellen

...
Szórakozás

Pestext, Shaxpeare, Rembrandt és Könyvfesztivál [PROGRAMAJÁNLÓ]

...
Hírek

Antik szakácskönyvek, enciklopédiák kerülnek kalapács alá

...
Beleolvasó

Ha a tudás meghajol a hatalom előtt, erőszak nélkül nem lehet megújulni?

...
Podcast

Visky András: A valóságot a fikció és a képzelet révén ismerjük meg

...
Gyerekirodalom

Varázspálcák, mágikus állatok és patrónusok is várnak a új Varázsalmanachban!

...
Hírek

Terézia Mora regénye rövidlistás lett

...
Hírek

Hallgass bele a Budapest Nagyregénybe a Könyvfesztiválon!

...
Zöld

Az AI már élhetőbb várost tervez, mint az emberek

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Lídiák és megtöltésre váró üres kötetek – A Véletlenül írtam egy könyvet forgatásán jártunk

Magyarok készítenek filmet a holland sikerkönyvből, amely egyszerre szól az írás csodájáról és a gyász intenzív feldolgozásáról. A Véletlenül írtam egy könyvet budapesti forgatásán jártunk, ahol kiderült, mire vágyott egész életében Zsurzs Kati, és mit tanult az írásról a rendező Lakos Nóra.

...
Szórakozás

A kamaszkor-bestseller, ami inspirálta a Barbie-mozit, és a Kenergia legfontosabb kötete

Egy lovakról szóló album, egy eladási listákat vezető nonfiction és egy cameokötet. Utánajártunk a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Greta Gerwig-opusz könyves vonatkozásainak.

...
Nagy

Oppenheimernek két szerelme volt, az atombombával megváltoztatta a történelem menetét

Christopher Nolan egy közel három évtizeden át íródó, hétszáz oldalnál is hosszabb életrajzi kötet felhasználásával készítette el Oppenheimer című háromórás, friss moziját. A film világpremierjének napján bemutatjuk a forgatókönyvhez felhasznált biográfiát.

Polc

Az árulást a legnehezebben saját magának bocsátja meg az ember

...

Ménes Attila regényében egy ír úr meséli el a romlásnak indult magyarság történetét

...

McCarthy sötét világában a szerelem és a zsenialitás sem képes világot gyújtani

...

Egy apa emlékére, aki ezreket mentett meg túsztárgyalóként

...