Hallgasd meg Tenki Réka felolvasásában az Egyasszonyt!

A koronavírus-járvány miatt a színházak bezártak, ez viszont nem jelenti azt, hogy a színészek tétlenkednének. Sokan például felolvasással segítik az online oktatást, van, aki mesét olvas gyerekeknek, más pedig komplett regényeket. Tenki Réka például az Egyasszonyt.

Könyves Magazin | 2020. április 27. |

Forrás: Jurányi Ház

2014-ben jelent meg Péterfy-Novák Éva első regénye, az Egyasszony, amelyet korábban így foglaltunk össze:

„Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő.” Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, megírja együtt töltött éveiket, melyeknek egy erőszakos férj, és egy halvaszületett kisfiú is a része volt.

A könyv alapján monodráma is készült Tenki Réka főszereplésével, aki most az otthoni karanténban olvasta fel az egész könyvet. Annak sem kell aggódnia, akinek nincs türelme a Facebookon kikeresni az egyes részeket, mivel Péterfy-Novák Éva egy helyre gyűjtötte őket, így bárki simán végighallgathatja mind a hét fejezetet - most csak az elsőt mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Péterfy-Novák Éva dedikált könyvet küld az őt feljelentéssel fenyegető nőgyógyásznak

...
Nagy

Így néz ki Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva dolgozószobája

...
Nagy

Péterfy-Novák Éva: A mi társadalmunkban nincs kultúrája a gyásznak

A hét könyve
Kritika
Az új Nádas erőszakos és szórakoztató, teljesen felszabadult
...
Podcast

Hogyan árjásították a nácik a zsidók könyveit? [Ms. Columbo Olvas]

Karina Urbach a náci bűntettek történetének egy újabb rétegét tárta fel, amikor megírta nagymamája, Alice Urbach szakácskönyvének fordulatos történetét. Az Alice könyve egy szerteágazó családtörténet, amelyből kiderül, hogyan zajlott a 30-as, 40-es években a szakkönyvek „árjásítása”. Podcast.