Ridley Scott elsimerte, jön a Szárnyas fejvadász-sorozat

A rendező azt is elárulta, hogy már az Alien-sorozat pilotján is dolgoznak.

fk | 2021. december 01. |

Ridley Scott megerősítette, hogy hamarosan érkezik a Szárnyas fejvadász-tévésorozat, és beszélt a korábban már bejelentett Alien-széria részleteiről is. A Gucci-házrendezője a BBC egyik műsorában mesélt a két készülő sorozatról. Elmondta, hogy a Szárnyas fejvadászhoz már megírták a pilotepizódot.

Az egyelőre még nem tiszta, hol veszi majd fel a fonalat a történetben az új sorozat, hogy Scott 1982-es disztópikus sci-fi klasszikusának cselekménye előtt vagy után játszódik majd, vagy esetleg a Denis Villeneuve-féle monumentális Szárnyas fejvadász 2049 folytatása lesz. Mivel még nagyon korai szakaszban vannak a munkálatok, egyelőre a projektben résztvevő színészekről sincs hír, annyit viszont lehet tudni, hogy tízrészesre tervezik a sorozatot.

Lady Gaga golyóval tesz pontot a Gucci család botrányos történetének a végére
Lady Gaga golyóval tesz pontot a Gucci család botrányos történetének a végére

„Amit meg kell értenie a Guccikkal kapcsolatban, hogy teljesen őrültek, hihetetlenül manipulatívak és nem túl okosak. Muszáj, hogy ők irányítsanak, de amint megszerzik, amit akarnak, tönkre is teszik! Pusztító fajták, ez ilyen egyszerű!”, sommázza a véleményét Paolo Gucci neje, Jenny Garwood a Sara Gay Forden által írt A Gucci-ház című könyvben, amely Ridley Scott filmjét ihlette. Jenny ebben a három mondatban tulajdonképpen nagyszerűen össze is foglalja Scott produkciójának lényegét.

Tovább olvasok

Scott azonban elárult egy-két részletet az Alien-sorozatról is, amelyet az 1979-es sci-fi-horror filmek nyomán készítenek. A rendező megerősítette, hogy már írják a pilotot. A Noah Hawley (Fargo, Légió) felügyelete alatt készülő szériát már tavaly decemberben bejelentették az FX kábelcsatorna forgalmazásában. A korábbi hírek alapján annyit lehet tudni róla, hogy az új széria nem Ripley történetét meséli el, mert nem akartak annyira hozzányúlni az ő karakteréhez és sztorijához, azt kereknek érzik. Viszont a Földön fog játszódni, ahová - a történet szerint - szintén eljutottak az idegenek. 

Forrás: Mashable

Hírlevél feliratkozás

 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Gyönyörű lett az újrafazonírozott Alien-tetralógia!

...
Nagy

A Keresztapa és az Alien is feltűnik a Simon Márton-videóban

...
Hírek

Itt Az utolsó párbaj előzetese Sir Ridley Scott-tól

Élesíthetjük a kardot és fényesíthetjük a páncélt, hiszen októberben (ha a járvány is úgy akarja), moziba kerül Sir Ridley Scott legújabb történelmi filmje. A film Eric Jager 2004-es nonfiction könyvének feldolgozása, ez a The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France (kábé Az utolsó párbaj: egy fegyveres istenítélet története a középkori Franciaországban).

...

Kaszás György: Tele vagyunk gondolkodási hibákkal

...

Bartók Imre és egy író önboncolása 2021 legjobb magyar regényében

...

Vonnák Dianát érdekelte, mit lehet kezdeni a hatalmas hullámzó történeti pillanatokkal

...

Ellis Island története rajzolódik ki Gaëlle Josse díjnyertes könyvéből [FRA]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Megjelent J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac

Megérkezett J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac. A Harry Potter-sorozat óta ez az első történet, amelyet az író kifejezetten gyerekeknek írt. 

...
Szívünk rajta

Téli mesékkel fordulunk rá az év legrövidebb napjára

A Szívünk rajta friss válogatásába több téli kötet is került, ezek közül mutatunk meg most hármat.

...
Könyves Advent

Itt a nagy karácsonyi gyerekkönyves ajánló!

Új karácsonyi összeállításunkban a friss gyerek- és ifjúsági könyvek közül válogattunk: van közöttük meseantológia, képregény, mondókás és receptes kötet, macskás, zenés és mágikus könyv.

Olvass!
...
Beleolvasó

A kegyetlen valóság és a groteszk fantáziavilág találkozik Rijneveld díjnyertes könyvében

2020-ban  Marieke Lucas Rijneveld Az este kín című könyve nyerte el a Nemzetközi Booker-díjat. A regény gyerekszemszögből mesél el egy tragédiát, illetve azt, hogy milyen hatással van a gyász egy olyan családra, amelyben a szeretet helyett a büntetés jelenti a fő köteléket. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Oleg Navalnij kalandjai az Orosz Postával - avagy amikor Brezsnyev még mozgatta a szemöldökét

Oleg és Alekszej Navalnijt a bíróság 2014 decemberében ítélte el sikkasztás vádjával.  Az Emberi Jogok Európai Bírósága az ítéletet megalapozatlannak találta, ám Oleg leülte a teljes büntetést - 1278 napot. Könyvének nagy részét a munkatáborban írta, részletes illusztrációkkal látva el fanyar humorú beszámolóját. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Szellemek iróniával mesél arról, milyen a harmincasok élete

Dolly Alderton szókimondó könyvének főhőse a harmincas éveiben járó Nina Dean, aki bár szakmailag egész jól halad, a szerelmi életén még van mit javítani. Olvass bele!