Ridley Scott elsimerte, jön a Szárnyas fejvadász-sorozat

A rendező azt is elárulta, hogy már az Alien-sorozat pilotján is dolgoznak.

fk | 2021. december 01. |

Ridley Scott megerősítette, hogy hamarosan érkezik a Szárnyas fejvadász-tévésorozat, és beszélt a korábban már bejelentett Alien-széria részleteiről is. A Gucci-házrendezője a BBC egyik műsorában mesélt a két készülő sorozatról. Elmondta, hogy a Szárnyas fejvadászhoz már megírták a pilotepizódot.

Az egyelőre még nem tiszta, hol veszi majd fel a fonalat a történetben az új sorozat, hogy Scott 1982-es disztópikus sci-fi klasszikusának cselekménye előtt vagy után játszódik majd, vagy esetleg a Denis Villeneuve-féle monumentális Szárnyas fejvadász 2049 folytatása lesz. Mivel még nagyon korai szakaszban vannak a munkálatok, egyelőre a projektben résztvevő színészekről sincs hír, annyit viszont lehet tudni, hogy tízrészesre tervezik a sorozatot.

Lady Gaga golyóval tesz pontot a Gucci család botrányos történetének a végére
Lady Gaga golyóval tesz pontot a Gucci család botrányos történetének a végére

„Amit meg kell értenie a Guccikkal kapcsolatban, hogy teljesen őrültek, hihetetlenül manipulatívak és nem túl okosak. Muszáj, hogy ők irányítsanak, de amint megszerzik, amit akarnak, tönkre is teszik! Pusztító fajták, ez ilyen egyszerű!”, sommázza a véleményét Paolo Gucci neje, Jenny Garwood a Sara Gay Forden által írt A Gucci-ház című könyvben, amely Ridley Scott filmjét ihlette. Jenny ebben a három mondatban tulajdonképpen nagyszerűen össze is foglalja Scott produkciójának lényegét.

Tovább olvasok

Scott azonban elárult egy-két részletet az Alien-sorozatról is, amelyet az 1979-es sci-fi-horror filmek nyomán készítenek. A rendező megerősítette, hogy már írják a pilotot. A Noah Hawley (Fargo, Légió) felügyelete alatt készülő szériát már tavaly decemberben bejelentették az FX kábelcsatorna forgalmazásában. A korábbi hírek alapján annyit lehet tudni róla, hogy az új széria nem Ripley történetét meséli el, mert nem akartak annyira hozzányúlni az ő karakteréhez és sztorijához, azt kereknek érzik. Viszont a Földön fog játszódni, ahová - a történet szerint - szintén eljutottak az idegenek. 

Forrás: Mashable

Hírlevél feliratkozás

 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Gyönyörű lett az újrafazonírozott Alien-tetralógia!

...
Nagy

A Keresztapa és az Alien is feltűnik a Simon Márton-videóban

...
Hírek

Itt Az utolsó párbaj előzetese Sir Ridley Scott-tól

Élesíthetjük a kardot és fényesíthetjük a páncélt, hiszen októberben (ha a járvány is úgy akarja), moziba kerül Sir Ridley Scott legújabb történelmi filmje. A film Eric Jager 2004-es nonfiction könyvének feldolgozása, ez a The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France (kábé Az utolsó párbaj: egy fegyveres istenítélet története a középkori Franciaországban).

...

Babits szerint kispolgár, Ady szerint forradalmár – ez mind Petőfi

...

Mihaszna kanok, mitológiai nők, mindent elsöprő érzelmek a Régimódi történetben [A Szabó Magda-titok 2.]

...

Börtönélmények és álmok is formálták egy sodródó kamasz sorsát Budapesten

...

Garaczi László: A feltorlódó krízisek meggátolják, hogy értelmesen feldolgozzuk őket

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Sokáig lehetetlennek tűnt, de ismét film készül a Momóból

Ötven éve jelent meg Németországban Michael Ende egyik legsikeresebb regénye, a Momo, amelyből - neház tárgyalásokat követően - hamarosan film készülhet.

...
Gyerekirodalom

Mi történik azzal, akinek a boszorkányiskolában örökké félresikerülnek a varázslatai?

A Botcsinálta boszi egy olyan boszorkányakadémia, ahol nem lefutják, hanem seprűn repülik az iskolakört. Hőse pedig egy kétbalkezes tinilány, akinek sosem úgy sülnek el a varázslatai, ahogy a varázskönyvben meg van írva. Olvass bele Jill Murphy gyerekregényébe!

...
Gyerekirodalom

Új író folytatja az Asterix-sorozatot

Az Asterix képregénysorozatnak új írója van, Fabcaro, aki jelenleg a széria 40. kötetén dolgozik. Utóbbi várhatóan még az idén megjelenik.

Olvass!
...
Beleolvasó

Légrádi Gergely az apák és fiúk közé ékelődő pusztító hallgatást írja meg

Légrádi Gergely új regénye a mindent felemésztő hallgatás története, egy magába forduló, csorbult családfa rajza, melynek ágai meghajlanak a generációs traumák és a kimondatlanul maradt szavak súlya alatt. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Jhumpa Lahiri hőse nem a városban tévedt el, hanem a saját életében

A Mélyföld és A bajtolmács szerzőjének új könyve egy meg nem nevezett negyvenes nő portréja, aki megkérdőjelezi helyét a világban, ingadozik mozdulatlanság és mozgás, kötődés és a hosszú távú kapcsolatok elutasítása között. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szabó Magda a Régimódi történetben egyetlen arcképet akart kirakni: az édesanyjáét

A Szabó Magda-titok című podcastsorozatunkban négy olvasmányon keresztül kutatjuk, mitől működnek még ma is Szabó Magda könyvei. A következő adásban a Régimódi történetet tárgyaljuk ki, amelyben az író édesanyjának, Jablonczay Lenkének állít emléket. Addig is olvass bele a könyvbe!