LeBron Jamesnek egy Coelho-könyv a kedvence

LeBron Jamesnek egy Coelho-könyv a kedvence

ro | 2022. május 18. |

LeBron Jamest gyakran látni könyvvel a kosárlabdapálya közelében,  korábban nagy feltűnést keltett, amikor például Malcolm X emberjogi aktivista életrajzi könyvét olvasta. Az NBA legenda legutóbb a Twitteren válaszolt a rajongók kérdéseire, és volt, aki a kedvenc könyvéről faggatta. A válasz sokakat meglepett, mivel James azt válaszolta, hogy a kedvenc olvasmánya nem más, mint Paulo Coelho bestsellere, Az alkimista.

Legutóbb akkor írtunk a könyvről, amikor kiderült, hogy hamarosan film készül belőle, a producere pedig Will Smith lesz (akinek szintén ez az egyik kedvenc könyve). Az alkimista eredetileg 1988-ban jelent meg, igazi bestseller lett az évek során, nem mellesleg pedig a kötet Guinness-rekordtartó is (a világon ez a még élő író által jegyzett, legtöbb nyelvre lefordított mű).

LeBron James olvasási szokásai már másoknak is szemet szúrtak, voltak viszont, akik kétségbe vonták, hogy vajon végig is olvassa-e a könyveket - a Twitteren több képösszeállítás is készült, amelyeken gyanúsan csak az első lapokig jutott. Sokan viszont védelmükbe vették LeBron Jamest, és érdeklődéssel követik, hogy éppen milyen könyvet visz magával az edzésekre. Ezek között megtalálható Az Éhezők viadala:

J-Zay életrajza:

de A keresztapa is:

Forrás: Sportsrush

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

LeBron James gyerekkönyve máris bestseller

Máris az eladási listák élére ugrott LeBron James első gyerekkönyve, az I Promise.

...
Összekötve

LeBron James a kosárlabda mellett a sportmarketinget és üzleti életet is megváltoztatta- Összekötve Tőrös Balázzsal

Egy visszautasított 100 millió dolláros szerződésről, jó és rossz marketingdöntésekről, örökségről beszélgettünk Tőrös Balázzsal.

...
Nagy

Esterházy akrobata inkább, mint sportoló - #olvassesterházyt Nádasdy Ádámmal

Az #olvassnádast közös olvasás után Ott Anna Esterházy Péter életművével ismerkedik. A tizenkét héten át tartó online olvasókör első adásában A szív segédigéiről Nádasdy Ádámmal beszélgetett.

Még több olvasnivaló
...
Hírek

5 könyv a balatoni strandoláshoz

Végre kitört a nyári szünet és megérkezett a strandidő is, ennek apropóján olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a Balatonhoz kapcsolódnak. Van köztük romantikus regény, novelláskötet, krimi és gyerekkönyv is. 

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

Chimamanda Ngozi Adichie nigériai-amerikai feminista szerző könyvében és TED Talk videójában a női természet félreértéséről mesélt, és arról, miért is kellene mostantól másként nevelnünk fiainkat és lányainkat.

...
Nagy

Nixon nem úszta meg a lehallgatási botrányt - 50 éves a Watergate

1972. június 17-ére virradó éjjel pattant ki az Egyesült Államokban a Watergate-ügy, amelynek nyomán Richard Nixon - az amerikai elnökök közül egyedüliként - kénytelen volt lemondani tisztségéről. Az ügyről két könyvet is írt a botrányt kirobbantó két újságíró, Bob Woodward és Carl Bernstein - utóbbival volt szerencsénk már interjúzni is.

Hírek
...
Hírek

Június 30-ig nevezhettek a Margó-díjra!

...
Nagy

Vonnák Diána: Meg akartam hekkelni ezt a felnőtt életet [E/3]

...
Hírek

75 éve jelent meg először Anne Frank naplója

...
Könyvtavasz

Zseniális állatok: van, amelyik popcorn-szagot áraszt

...
Zöld

Ne etesd a vízimadarakat – inkább figyeld meg vagy rajzold le őket!

...
Gyerekirodalom

Borzongató szellemhistória tíz éven felülieknek

...
Könyvtavasz

Az életközépi válság nem tart örökké

...
Szórakozás

A Semmi kezdetben botrányt okozott, most film készült belőle

...
Hírek

Ne dobd ki a megunt könyveket!

...
Hírek

Amber Heard könyvben írná meg a Johnny Depp-pel való kapcsolatát

...
Promóció

Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

...
Promóció

Melyik az az ital, ami írók és költők ezreinél a múzsa csókja?

A hét könyve
Zöld
Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.