Jövő tavaszra halasztják a könyvfesztivált

Jövő tavaszra halasztják a könyvfesztivált

Az eredetileg április végére tervezett, majd novemberre halasztott Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált 2022. április 21. és 24. között rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése - írja a Litera.

ro | 2021. szeptember 09. |

A MKKE Elnöksége a növekvő számú megbetegedések és a járványhelyzet fokozatos romlása miatt "nehéz szívvel, de úgy határozott, hogy a novemberre tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megrendezését 2022. április 21-24. időpontra halasztja". Gál Katalin elnök emlékeztetett rá, hogy a külföldi kiállítók részvétele nehézségekbe ütközik, már most is sokan nem vállalkoznak tömegrendezvényen való megjelenésre, utazásra, a zárt térben tervezett eseményeknél pedig nem tudják betartatni a maximum 500 fős látogató létszámot.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált hagyományosan tavasszal tartják (az elmúlt években a Millenáris adott neki otthont, idén új helyszínen, Magyar Állami Operaházhoz tartozó Eiffel Műhelyházban debütált volna), de a járványhelyzet miatt egyszer már őszre halasztották. Most már viszont biztos, hogy legközelebb tavasszal lesz könyvfesztivál, a helyszín még bizonytalan. A rendezvény díszvendége a MKKE reményei szerint az eddigi terveknek megfelelően Szvetlana Alekszijevics belarusz író, a díszvendégország pedig Spanyolország helyett Lengyelország lesz. 

Ősszel viszont lesznek még könyves rendezvények: szeptemberben indul a Pestext, októberben pedig jön a Margó.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Új helyszínen rendezik meg ősszel a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált

Több mint tíz év után el kell hagynia a Millenárist a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválnak – adta hírül a Magyar Narancs.

...
Hírek

Ősszel lesz a könyvfesztivál, nyáron az Ünnepi Könyvhét

Kiderült, hogy tervezi az MKKE az idei év nagy könyves rendezvényeit: a könyvfesztivált az ősz folyamán szeretnék megtartani, az Ünnepi Könyvhetet pedig júniusban.

...
Hírek

Elhalasztják a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált

A kormány ma döntött arról, hogy határozatlan ideig tilos lesz Magyarországon 100 fő feletti beltéri rendezvényt tartani. 

...
Hírek

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor nyerte a Libri-díjat!

Idén hetedik alkalommal osztották ki a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. 2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.

Szerzőink

...
Sándor Anna

Az Északi az a Hamlet, aki nem áll meg tépelődni, hanem lesújt a kardjával

...
Bányász Attila

Hitler túszdrámája még a nagy szökést is elhomályosítja

...
Kolozsi Orsolya

A Fényes Köztársaságban a dzsungelből érkező gyerekek az ártatlanság képzetét számolják fel

A hét könyve
Kritika
A Fényes Köztársaságban a dzsungelből érkező gyerekek az ártatlanság képzetét számolják fel
...
Kritika

Hitler túszdrámája még a nagy szökést is elhomályosítja

A második világháború végén a nácik legértékesebb foglyai – államfők és katonatisztek, német összeesküvők és családtagjaik – váltak értékes túszokká az olasz Alpokban. Kálváriájuk feszültséggel teli, már-már abszurd túszdrámában csúcsosodott ki a hegyek közt, amelyről két történész írt könyvet.

Olvass!
...
Beleolvasó

Vigh Bori könyve hasznos tanácsok sorával segít turistából utazóvá válni

A Túl a plafonon podcastsorozat májusi vendége Vigh Bori digitális nomád, akinek az utazás az élete. Olvass bele Hogyan menjünk világgá című könyvébe!

...
Beleolvasó

A Dominus a Római Birodalom aranykorába vezet, amikor keletről egy új szekta terjed el

Kr. u. 165: a Római Birodalom fejlődése eléri csúcspontját. A Pinarius család műhelye aranyozott szobrokkal és hatalmas, márványból faragott emlékművekkel járul hozzá a város ékesítéséhez. Ez a művészet és a józan ész kora. Csakhogy a történelem nem áll meg. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Lesújt az istenek haragja, amikor egy boszorkány beleszeret Lokiba

A megindító, elsöprő erejű történet újragondolja az északi mitológiát. Olvass bele!