Bestseller- és képregényadaptációkkal indul újra Hollywood

Bestseller- és képregényadaptációkkal indul újra Hollywood

A sztrájk beszüntetése után egyből zöld lámpát kapott a Deadpool, a Venom és a Gladiátor folytatása is, de a Colleen Hoover könyvéből készülő film premierjére sem kell már sokat várnunk.

vn | 2023. november 10. |

Ahogy arról beszámoltunk a Könyvesen, a forgatókönyvírók szeptember végi munkába állása után november 8-án a film- és televíziós színészek szakszervezete, a SAG-AFTRA ideiglenes, három évre szóló megállapodást kötött a producerek szövetségével (AMPTP), ezzel véget ért a sztrájk Hollywoodban.

Véget ért a hollywoodi sztrájk, a színészek is megegyeztek a filmstúdiókkal
Véget ért a hollywoodi sztrájk, a színészek is megegyeztek a filmstúdiókkal

A több mint fél éve álló produkciók újraindítását már el is kezdték szervezni a gyártók.

Tovább olvasok

A leállás miatt számos produkció megjelenési dátuma csúszott. A Disney például az eredetileg 2024 tavaszára tervezett élőszereplős Hófehérke-film premierjét halasztotta el, de mostanra az is biztosra tűnik, hogy a Mission: Impossible következő része is leghamarabb 2025-ben készül el jövő nyár helyett.

Amint véget ért a sztrájk, a gyártók egyből elkezdték szervezni a több hónapja leállt produkciók újraindítását. A tülekedés nem kicsi, ugyanis – ahogy a Hollywood Reporter fogalmaz – a vizuális effektekkel, hangtechnikával foglalkozó cégek száma korántsem végtelen.

Nézzük, mik azok a filmek, amelyek egyelőre csak félkészek ugyan, de mivel a készítőik nem teketóriáztak sokat, így az eredetileg tervezett menetrendhez képest feltehetően nem késnek majd sokat.

A Deadpool 3. eredetileg május 3-án nyitott volna, de mivel a főszereplő/producer Ryan Reynolds, az ugyancsak fontos karaktert alakító Hugh Jackman, valamint a rendező Shawn Levy is alig várják már, hogy újra munkához láthassanak, valószínűleg még nyáron a mozikba kerülhet a képregényadaptáció, aminek az első két része komoly bevételt hozott a Marvelnek. A stúdió komoly összeget fizetett azért, hogy a film díszleteit ne bontsák el a leállás alatt, így akár pár héten belül folytatódhat a forgatás Londonban.

Munkába állnak a hollywoodi forgatókönyvírók
Munkába állnak a hollywoodi forgatókönyvírók

Miután az érdekképviseleti szervezeteiknek sikerült megállapodnia a filmstúdiókkal és streaming-szolgáltatókkal, véget ért a május óta tartó sztrájk, és készülhetnek a legújabb filmek és sorozatok szkriptjei.

Tovább olvasok

George Miller már rögzítette is a Mad Max: Fury Road előzményfilmjének, a Furiosának a legfontosabb részeit, és mivel a Warner szeretné elküldeni a Cannes-i fesztiválra a mozit, biztosan bele fog húzni a stáb, hogy a rajongók és a kritikusok a Croisette körúton köszönthessék a címszereplőt megformáló Anya Taylor-Joyt.

A Sony döntéshozói egy sor filmpremiert későbbre toltak a sztrájk miatt, és bár sokáig úgy festett, a Venom harmadik része esetében igyekeznek tartani a blockbusterek számára ideális nyári bemutatót, a legfrissebb bejelentés szerint a Tom Hardy főszereplésével készülő, Kelly Marcel rendezte képregényadaptációt jövő november előtt nem mutatják be semmiképp.

A Playboy atyja és Alice Cooper mentette meg az enyészettől – 100 éves a Hollywood-felirat
A Playboy atyja és Alice Cooper mentette meg az enyészettől – 100 éves a Hollywood-felirat

Száz éve, 1923. július 13-án adták át hivatalosan a Los Angeles feletti hegyoldalban Hollywood egyik legismertebb és legtöbbet fotózott látványosságát, az álomgyár nevét hirdető feliratot. Persze még nem úgy, ahogy ma látjuk. Könyvek hírek mellé.

Tovább olvasok
 

Ridley Scottnak jelenleg a hamarosan a mozikba kerülő Napóleonnal kapcsolatban lesznek promóciós feladatai, így nem tudni pontosan, mikor tud ráfordulni a 2000-ben öt Oscart nyert Gladiátor folytatásának munkálataira. A Paul Mescal, Pedro Pascal, Connie Nielsen és Denzel Washington közreműködésével készülő második részből állítólag van már egy közel másfél órás vágott anyag, de szükség lesz további forgatási napokra is.

Egy másik folytatás, a Warnernél készülő, Tim Burton rendezte Beetlejuice 2. viszont már a finisben van, a Sony pedig ugyancsak szorgalmazza a Blake Lively és Justin Baldoni főszereplésével,

Colleen Hoover bestselleréből készülő Velünk véger ér mielőbbi elkészítését.

A tiltakozást a forgatókönyvírók szakszervezete kezdte májusban, majd a színészek 160 ezer tagú szervezete is csatlakozott júliusban, méltányosabb bérezést és munkakörülményeket, illetve a mesterséges intelligencia elleni védelmet követelve. 

Forrás: Hollywood Reporter, Deadline

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Véget ért a hollywoodi sztrájk, a színészek is megegyeztek a filmstúdiókkal

A több mint fél éve álló produkciók újraindítását már el is kezdték szervezni a gyártók.

...
Hírek

Munkába állnak a hollywoodi forgatókönyvírók

Miután érdekképviseleti szervezeteiknek sikerült megállapodnia a filmstúdiókkal és streaming-szolgáltatókkal, véget ért a május óta tartó sztrájk, és készülhetnek a legújabb filmek és sorozatok szkriptjei.

...
Hírek

Véget érhet a hollywoodi írósztrájk?

Előzetes megállapodásra jutott az amerikai forgatókönyvírókat tömörítő szakszervezet a stúdiók képviselőivel, így esély nyílt arra, hogy véget érjen a sztrájk.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Neumann János szörny, angyal, félisten és Messi a tudósok között

A Neumann Jánosról szóló, MANIAC című életrajzi regény bemutatóján szó esett a tudós extrém zsenialitásáról, a matematika fogairól, a tudomány beépített, titkos kódjáról, és arról is, hogy a szerzőt nem érdekli az Oppenheimer.

...
Zöld

Ódor Lajos: Az lenne a fontos, hogy megtanuljunk jó kérdéseket föltenni

Ódor Lajos közgazdásszal, Szlovákia volt miniszterelnökével a Mindentudók kézikönyve című kötete budapesti bemutatója előtt beszélgettünk általános műveltségről, oktatásról és a lányának tett ígéretről. Interjú.

...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

ADVENT
...
Könyves Advent

A propaganda és a dezinformáció a demokrácia legnagyobb ellenségei

A demokrácia az egyetlen olyan államforma, amelynek sorsa rajtunk múlik. Ebben rejlik ereje, de egyben sebezhetősége is. Olvass bele az Ezért demokrácia! című kötetbe!

...
Könyves Advent

Ki hozza el a királylány kezéért a Nap aranyát és a Hold ezüstjét?

Mészöly Ágnes felnőtteknek szóló "gonosz" meséit nemcsak sajátos hangulatuk teszi különlegessé, hanem az is, hogy a tizenhárom történet mindegyikét Viive Noor észt illusztrátor egyedi világú képei ihlették. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Középkorból kiírt nők és irodai mágikus realizmus – 13 angol könyv a fa alá

Új regények és nonfiction könyvek külföldi barátoknak, nyelvgyakorlóknak, anglofileknek.

...
Könyves Advent

Mekkorára nő a délnémet hidegvérű és hol él az exmoor póni?

A gyerekek a lovak és pónik végtelenül gazdag világát ismerhetik meg a Mi Micsoda gazdagon illusztrált lólexikonából. Nézz bele a könyvbe!

...
Könyves Advent

A téli álomból ébredő mackócsalád vidáman készülődik a karácsonyra

Olvass bele Vadadi Adrienn mesekönyvébe, melyben egy mackócsalád tagjai már nagyon várják a karácsonyt. 

...
Könyves Advent

Francia és skandináv receptek, magyar írók kedvencei, fenntartható konyha – 10 gasztrokönyv karácsonyra

Kevesebb mint egy hónappal karácsony előtt olyan, most megjelent gasztrokönyveket ajánlunk, melyek színt vihetnek a készülődésbe, de ajándéknak is tökéletesek.

...
Nagy

Roderik Six: Ha nagy rajtunk a nyomás, előtör belőlünk a szörnyeteg

A flamand író Özönvíz című disztópiája egy napról-napra begyűrűző ökológiai katasztrófa közepette játszódik, melyet azonban a tinédzserkort épp elhagyó szereplői sokáig nem vesznek komolyan. A Sixszel készített interjúnkban szóba került a természet kíméletlen ereje, hogy miért ijesztő, ha nincsenek hangok, és az is, hogy az ember alapvetően jó-e vagy rossz. 

Szerzőink

...
Vass Norbert

A bluessámán, akinek a fejébe halott indián költözött – 80 éve született Jim Morrison

...
Vass Norbert

A Scott Pilgrim rákapcsol játszva számolja fel az időt

...
Sándor Anna

Ódor Lajos: Az lenne a fontos, hogy megtanuljunk jó kérdéseket föltenni