Ewan McGregorral adaptálják az Egy úr Moszkvábant

Sorozat készül Amor Towles Egy úr Moszkvában című regényéből Ewan McGregorral a főszerepben. Az osztályidegennek minősített gróf történetéből a Paramount és a Showtime készít adaptációt.

fk | 2022. augusztus 29. |
Amor towles
Egy úr Moszkvában
Ford.: Molnár Edit, Könyvmolyképző, 2019, 592 oldal
Amor Towles: Egy úr Moszkvában könyv

A 20-as évek Oroszországában játszódik Amor Towles híres regénye, amelynek főszereplője Alekszandr Rosztov gróf. A harmincéves grófot a bolsevik népi ítélőszék 1922-ben osztályidegennek bélyegzi és házi őrizetre ítéli, ennek következtében a Metropolba, a Kreml szomszédságában lévő nagyszállóba kerül. A padlásszobába zárva korlátozottak a lehetőségei, de összebarátkozik a hotel néhány vendégével, például egy önfejű színésznővel, egy olyan férfival, aki a rendszer támogatója, egy jókedélyű amerikaival és egy temperamentumos séffel is. És amikor a sors szeszélye folytán egy fiatal lány élete veszélybe kerül, a grófnak mindent latba kell vetnie, hogy olyan jövőt teremtsen a lány számára, amilyet megérdemel. „A humorban bővelkedő, káprázatos szereplőgárdát felvonultató és gyönyörűen megírt jelenetek egész sorát kínáló regény lebilincselő stílusban mesél a gróf erőfeszítésiről, aki arra keresi a választ, mit is jelent értelmes életet élni” – olvashatjuk a könyv fülszövegében.

Towles bestselleréből most a Paramount és a Showtime készít adaptációt, amelynek producere és főszereplője Ewan McGregor lesz. Az orosz történelem viharos fejezeteibe betekintést nyújtó könyvről a színész azt mondta, hogy lenyűgöző és csodálatos történet, és nagyon izgatott, hogy eljátszhatja Rosztov gróf szerepét.

Forrás: The Hollywood Reporter 

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Beleolvasó

Navalnij sajtótitkára regényben írta meg, hogyan lehet Moszkvában ártatlanul rács mögé kerülni

Kira Jarmis Alekszej Navalnij sajtótitkára. A Zárka című első regényének főszereplője Ánya, akit Moszkvában, egy korrupcióellenes tüntetésen a rendőrség őrizetbe vesz, majd egy alig negyedórás tárgyalás után börtönbe viszik. Olvass bele!

...
Beleolvasó

John le Carré hőse a moszkvai fenyegetések miatt elvállal még egy munkát

...
Hírek

Körözik Oroszországban Dmitry Glukhovskyt, a Metró-trilógia íróját

Körözést adtak ki Dmitry Glukhovsky, a Metró 2033, illetve annak két folytatása, a Metró 2034, illetve Metró 2035 szerzője ellen Oroszországban – írta a HVG az Interfax hírügynökségre hivatkozva.

...
Nagy

Harry herceg katonai botránnyal és lefagyott pénisszel váltja aprópénzre az örökségét

Harry herceg Tartalék című könyve az év elején az angol királyi család végtelenített szappanoperájának adott egy újabb csavart, a könyvet övező figyelem és felhajtás ugyanakkor szinte egyedülálló látleletét adta a könyvpiac működésének is. Egyáltalán ki írta a könyvet, hogyan épült fel a kampány, és miért baj, hogy már az első nap a brit láncok egy része leértékelte a könyvet? A Tartalék márciusban jelenik meg magyarul, és egy darabig még biztosan tematizálni fogja a közbeszédet.

Szerzőink

...
Závada Péter

Závada Péter: A szenvedő művész mítosza

...
Varró Attila

Poe hamar a mozik sztárja lett, és a saját rémtörténeteiben találta magát

...
Sándor Anna

Narine Abgarjan novellái úgy életigenlők, hogy nem hallgatják el a háború borzalmait

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Kollár-Klemencz László: Írni az utolsó pillanatig lehet

„Azt hiszem, a novellákban és a regényekben messzebbre juthatok, mint a popzenén keresztül” – mondja Kollár-Klemencz László, aki nemrég új lemezt rögzített kamarazenekarával, hamarosan pedig megint prózaírásba fog majd a tervek szerint. Interjú.

...
Szórakozás

Ferrante, Christie, Stephen King - Ezeket a könyveket olvasd el a 2023-as bemutató előtt!

Idén sem lesz hiány izgalmas feldolgozásokból, mutatjuk milyen könyvadaptációk érkeznek idén a mozikba és a streaming csatornákra.

...
Nagy

Laár András nem hajlandó gyűlölködni, szerinte ez is a belső szabadság része

A Laáramlás című kötetben Laár András pályája és élettörténete tárul fel anekdoták, izgalmas történetek formájában: bepillantást nyerhetünk a sokoldalú művész gyermek- és ifjúkorába, a KFT zenekar indulásába, Galla Miklóssal való barátságának históriájába vagy akár a buddhizmushoz fűződő kapcsolatába. A szerzővel a könyv megírásáról, a költészetről, a gyűlöletmentes életről, a valóság és látszat viszonyáról, a Karinthy-gyűrű sorsáról és a belső szabadságról beszélgettünk.

Jó szívvel ajánljuk
Gyerekirodalom
Gaston egy kis unikornis, aki megtanítja kezelni az érzelmeket
...
Gyerekirodalom

Mi történik azzal, akinek a boszorkányiskolában örökké félresikerülnek a varázslatai?

A Botcsinálta boszi egy olyan boszorkányakadémia, ahol nem lefutják, hanem seprűn repülik az iskolakört. Hőse pedig egy kétbalkezes tinilány, akinek sosem úgy sülnek el a varázslatai, ahogy a varázskönyvben meg van írva. Olvass bele Jill Murphy gyerekregényébe!

Polc

Donatella Di Pietrantonio: Meg akartam érteni a szeretethiány következményeit

...

Veres Attila Magyarországai nem jó helyek az életre

...

Negyven év után egy padláson bukkantak rá Czene Béla festményeire

...

Az igazi író élet-halál vitára készteti az igazi olvasókat

...