Ewan McGregorral adaptálják az Egy úr Moszkvábant

Sorozat készül Amor Towles Egy úr Moszkvában című regényéből Ewan McGregorral a főszerepben. Az osztályidegennek minősített gróf történetéből a Paramount és a Showtime készít adaptációt.

fk | 2022. augusztus 29. |
Amor towles
Egy úr Moszkvában
Ford.: Molnár Edit, Könyvmolyképző, 2019, 592 oldal
Amor Towles: Egy úr Moszkvában könyv

A 20-as évek Oroszországában játszódik Amor Towles híres regénye, amelynek főszereplője Alekszandr Rosztov gróf. A harmincéves grófot a bolsevik népi ítélőszék 1922-ben osztályidegennek bélyegzi és házi őrizetre ítéli, ennek következtében a Metropolba, a Kreml szomszédságában lévő nagyszállóba kerül. A padlásszobába zárva korlátozottak a lehetőségei, de összebarátkozik a hotel néhány vendégével, például egy önfejű színésznővel, egy olyan férfival, aki a rendszer támogatója, egy jókedélyű amerikaival és egy temperamentumos séffel is. És amikor a sors szeszélye folytán egy fiatal lány élete veszélybe kerül, a grófnak mindent latba kell vetnie, hogy olyan jövőt teremtsen a lány számára, amilyet megérdemel. „A humorban bővelkedő, káprázatos szereplőgárdát felvonultató és gyönyörűen megírt jelenetek egész sorát kínáló regény lebilincselő stílusban mesél a gróf erőfeszítésiről, aki arra keresi a választ, mit is jelent értelmes életet élni” – olvashatjuk a könyv fülszövegében.

Towles bestselleréből most a Paramount és a Showtime készít adaptációt, amelynek producere és főszereplője Ewan McGregor lesz. Az orosz történelem viharos fejezeteibe betekintést nyújtó könyvről a színész azt mondta, hogy lenyűgöző és csodálatos történet, és nagyon izgatott, hogy eljátszhatja Rosztov gróf szerepét.

Forrás: The Hollywood Reporter 

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Beleolvasó

Navalnij sajtótitkára regényben írta meg, hogyan lehet Moszkvában ártatlanul rács mögé kerülni

Kira Jarmis Alekszej Navalnij sajtótitkára. A Zárka című első regényének főszereplője Ánya, akit Moszkvában, egy korrupcióellenes tüntetésen a rendőrség őrizetbe vesz, majd egy alig negyedórás tárgyalás után börtönbe viszik. Olvass bele!

...
Beleolvasó

John le Carré hőse a moszkvai fenyegetések miatt elvállal még egy munkát

...
Hírek

Körözik Oroszországban Dmitry Glukhovskyt, a Metró-trilógia íróját

Körözést adtak ki Dmitry Glukhovsky, a Metró 2033, illetve annak két folytatása, a Metró 2034, illetve Metró 2035 szerzője ellen Oroszországban – írta a HVG az Interfax hírügynökségre hivatkozva.

...
Nagy

Ebből a tíz könyvből kerül ki 2022 Margó-díjasa!

Minden eddiginél több, összesen 56 könyvet jelöltek idén a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjra. Az elismerést nyolcadik alkalommal osztják ki, és célja a legerősebb pályakezdő prózaírók bemutatása. A lista további sorsának alakulása most már a zsűri kezében van, a győztes nevét pedig az októberi Margó Irodalmi Fesztiválon ismerhetjük meg! Mutatjuk a kiválasztott tízet!

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

Nádas Péter emlékei és a Világló részletek rajzolják ki Újlipótváros rejtett történetét

...
Ruff Orsolya

Szvetlana Alekszijevics: Miért nem tudunk szembeszállni a diktatúrával?

...
Sándor Anna

Pető Andrea: Ha a háborús nemi erőszak áldozatait mártíroknak nevezzük, azzal nem nagyon segítünk

SZÓRAKOZÁS
...
Podcast

Númenor az emberi civilizáció csúcsa Tolkiennél, és ezt a sorozat jól elkapja (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 3.)

Megnéztük A hatalom gyűrűi harmadik és negyedik részét, és ismét összeültünk Barna Bálint és Füzessy Tamás Tolkien-szakértőkkel, hogy megvitassunk, mit láttunk. Podcast.

...
Szórakozás

Bereményi Géza kalapja alatt elfér a 20. század

A Bereményi kalapja nemcsak egy alkotó ember, hanem egy korszak és egy kreatív életpálya krónikája is, amelyben a személyesből kiindulva merülünk el a kollektívban. A Papp Gábor Zsigmond által rendezett filmből kiderül, hogy számít-e egyáltalán a név, mire jó „a valósághűség látszata”, hogyan lehet csajozni egy sanzonnal, miközben végigkövetjük azt is, hogyan születik meg a szemünk láttára egy dal a konyhaasztal mellett.

...
Szórakozás

Egy botrány természetrajza: jól összerakott történet, mélységek nélkül

Ritkán fordul elő, hogy a befogadó azt érezi: egy történet megfilmesített változata jobban ül, mint a könyv, amiből készült. Az Egy botrány természetrajza (Anathomy of a Scandal) című Netflix-sorozattal alighanem ez a helyzet.

Jó szívvel ajánljuk
Gyerekirodalom
Kiről mintázta Molnár Ferenc Nemecseket?
...
Gyerekirodalom

Mi a népmesék titka, és hogyan lehet újragondolni ezeket a történeteket? [Bookline Kids]

Zalka Csenge Virág A Százegy ajtajú palota című mesekönyve megőrzi a népmesei elemeket, de sikeresen ötvözi azokat a mai gyerekek számára izgalmas témákkal.

Polc

Negyven év után egy padláson bukkantak rá Czene Béla festményeire

...

Az igazi író élet-halál vitára készteti az igazi olvasókat

...

Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet

...

A Szív utca szerzőjének új könyvében a megszállott szenvedélyé a főszerep

...