Magyar írók regényborítóit tervezi újra egy grafikus

Magyar írók regényborítóit tervezi újra egy grafikus

Könyves Magazin | 2020. május 14. |

Müller Péter grafikus 30 napos kihívásba kezdett, aminek a lényege, hogy minden egyes nap újratervezi valamelyik magyar szerző ismert regényének borítóját. Magáról a munkafolyamatról ezt írta:

„Nem jár egész nap ezen a fejem, de néha a legváratlanabb helyen, például vásárlás, vagy fűnyírás közben villan be egy-egy ötlet. Azt vettem észre, hogy némelyik címet jobb tovább érlelni, mintsem elkapkodni. Több olyan cím van, amit már többször hátrébb soroltam. Sőt van olyan könyvborító, ami már elkészült, akár posztolható is lenne, de nem érzem eléggé jónak, ezért még pihentetem egy kicsit.”

Az első tíz nap termését mindenesetre már közzé is tette a honlapján. Ezek között van például Bartis Attila A nyugalom című könyve, Krasznahorkai Sátántangója és Szabó Magda Az ajtó című regénye is. Várhatóan a következő napokban újabb borítókkal bővül majd a portfólió, mi most csak hármat mutatunk meg - a többiért katt IDE!

-

-

-

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Készítsd el a saját Penguin-könyved ezzel a szuper borítógenerátorral!

Mutatjuk, hogy festenének a magyar klasszikusok, ha a nagymúltú brit kiadó megjelentetné őket! Küldjétek el ti is a saját borítóterveiteket!

...
Nagy

Borítópornó: Marc-Uwe Kling – QualityLand

Egy rózsaszín, delfinalakú vibrátort tart egy robotkéz a könyborítón: Oláh Gáborral beszélgettünk Marc-Uwe Kling nem túl távoli jövőben játszódó QualityLand című könyvének provokatív borítójáról.

...
Hírek

Így készülnek a romantikus regények borítói

A hét könyve
Kritika
Szöllősi még sosem írt annyira filmszerűen, mint az Illegálban
...
Kritika

A Lovecraft földjén a horror és a rasszizmus határait mossa össze

A Lovecraft földjén címének többszörös áthallása egyszerre utal a népszerű horroríró, H. P. Lovecraft szülőföldjére, rasszizmusára és műveinek mítoszteremtő szörnyuniverzumára. Matt Ruff e két utóbbit mosta össze, megadva történetének sava-borsát.

...
Nagy

Ezeket a könyveket jelölték idén a Margó-díjra (1.rész)

Idén immáron hatodik alkalommal dől el, hogy ki kapja a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. A jelölt könyvek befutottak, mi pedig bemutatjuk, kik közül kerülhet ki 2020 Margó-díjasa.

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

Az életünket akkor tudjuk helyre tenni, ha ismerjük a családi múltunkat

...
Ruff Orsolya

Szöllősi még sosem írt annyira filmszerűen, mint az Illegálban

...
Forgách Kinga

Az élet egy kártyavár, és nem te osztod a lapokat