Nézzetek bele Az Idő Kerekébe!

A Robert Jordan fantasy-sagája alapján készített televíziós sorozat, az azonos című Az Idő Kereke az Amazon Prime Videón debütál majd - most megérkezett az első előzetese.

ro | 2021. szeptember 03. |

Robert Jordan azonos című regényfolyama alapján készült Az Idő Kereke. A széria első kötete 1990-ben jelent meg, és a szerző eredetileg 6 kötetesre tervezte, végül 14 részes lett, és kiadtak egy előzménytörténetet is. Az író már nem érhette meg az összes könyv megjelenését, hiszen 2007-ben elhunyt, ám annyi jegyzetet hagyott hátra, amellyel Brandon Sanderson fantasy író be tudta fejezni a kötetet. Akkor még úgy tervezte a kiadó is, hogy ez - a sorban a 12. - kötet lesz a záró, viszont olyan terjedelmes volt Jordan hátrahagyott jegyzete, hogy a befejező rész végül három kötetben jelent meg.

Robert Jordan
A Világ Szeme - I. kötet - Az Idő kereke I.
Ford.: Würth Attila, Delta Vision, 2011, 454 oldal
-

Az adaptáció televízós premierje novemberben lesz, és közben megérkezett az első előzetes is. Ebben már felbukkan a csak nőkből álló mágiarendhez tartozó Moirane Damodred (Rosamund Pike), aki egy faluba érkezik. Nem véletlenül: az a hír járja, hogy itt található a Sárkány reinkarnációja, aki képes lehet felvenni a harcot a világ pusztulásával fenyegető Sötét Úrral szemben. Mivel nem tudja, melyikük lehet az, magával visz három fiút és két lányt.

A sorozatnak már berendelték a második évadát. Nyáron pedig kiderült az is, hogy már elindult a mozifilm előkészítése, a regények alapján várhatóan Zack Stentz (X-Men: Az elsők) írja majd a forgatókönyvet a filmtrilógiához.

Forrás: EW, LitHub

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Sötét fantasyként érkezik Sir Gawain kalandja a mozikba

Az A24 Films legújabb filmjében Sir Gawain – Artúr király unokaöccse – szerepében a Gettómilliomosból ismert Dev Patelt láthatjuk.

...
Gyerekirodalom

Ezt a fantasyt add a gyereknek, ha szerinted még korai a Trónok harca

Amikor már szinte csak a Trónok harcáról tudott a fiával beszélni, a könyvillusztrátor Schmal Róza inkább elővette a kamaszkori rajzait és jegyzeteit, és írt egy fantasyt.

...
Hírek

Pókember hamar megbánja, hogy Doctor Strange varázsol neki egyet (előzetes)

Megjelent az új Pókember-film, a Nincs hazaút előzetese. Amíg a bemutatóra vársz, elmerülhetsz a lassan 60 éves Pókember történetében.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Ternovszky Béla: A Macskafogó minden szempontból kegyelmi állapotban íródott

Ternovszky Béla animációs filmkészítőként is megmaradt nézőnek, és saját bevallása szerint világéletében olyan filmeket akart rendezni, amelyekre máskülönben ő is beült volna. Interjúnkban a Macskafogóról, festészetről, színészi próbálkozásokról és Rejtőről beszélgettünk vele.

...
Szórakozás

Ezeket az irodalmi adaptációkat nézzük májusban!

Mutatunk öt adaptációt, amit nem érdemes kihagyni májusban. 

...
Nagy

A Tokyo Vice felfedi Japán másik arcát a szexipartól a szervezett bűnözésig

Egy amerikai oknyomozó újságíró, Jake Adelstein bennfentesként írt memoárt Japán éjszakai életéről és alvilágáról. A történetből, amely kendőzetlenül mesél az ezredfordulós japán valóságról, az HBO készített tévésorozatot .

Polc

A tiltott szerelem krónikájában megingathatatlan a hit, hogy az ember szabadnak született

...

Az a kenetteljes cinizmus, amivel elveszed a másik ember életét és földjét

...

Margaret Atwood megmutatja, hogyan válunk mindannyian történetekké

...

Aki túlélte a menekülést a szaúdi Gileádból

...
Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

A kis Nicolas világa maga a jólfésült káosz [Bookline Kids]

A kis Nicolas semmit sem öregszik, a René Goscinny és Jean-Jacques Sempé szerzőpáros könyvei töretlenül népszerűek. De mi a titok? A Bookline Kids podcastsorozatában ennek jártunk utána.

...
Gyerekirodalom

Shona Innes meséje arról szól, hogyan és miért érdemes lassítani

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Olvass bele A gondolatok kertjébe!

...
Gyerekirodalom

Dolák-Saly Róbert a világ leghosszabb nyakú zsiráfjáról mesél

Dolák-Saly Róbert új könyvében félszáz vers és mese állatkertből ismert főszereplői vallanak magukról és rólunk, emberekről komoly-komolytalansággal vagy fordítva. Olvass bele!

...

Bereményinek egy páternoszterezés után elment a kedve a hivatalos írói szereptől

...

Palya Bea: Egygyökerű a beszéd és a zene. Minden hangadás kapcsolódás

...

Megtörni a hallgatást [Ms. Columbo Olvas]

...

A háború új jelentésréteggel ruházta fel Ruff Orsolya gyerekregényét