Al Pacino a Lear király legújabb adaptációján dolgozik

Al Pacino a Lear király legújabb adaptációján dolgozik

A színész összesen négy filmes projektben van most benne, emellett pedig az önéletrajzát írja.

ro | 2023. április 25. |

Ma ünnepli 83. születésnapját Al Pacino, az amerikai színészlegenda ugyanakkor a jelek szerint nem lassít, jelenleg négy projekten dolgozik - ezek egyike pedig nem más, mint a Lear király legújabb adaptációja. A napokban egy New York-i fellépésén erről azt mondta, hogy reményei szerint jövőre már elkezdhetik a forgatást.

Al Pacinót természetesen karrierje legfontosabb filmjeiről is kérdezték, így felmerült, hogy látta-e a The Offer című sorozatot, ami A Keresztapa 1972-es forgatásának kulisszái mögé vezet. Kiderült, hogy a színész megnézte a sorozatot, amiről azt mondta, hogy nagyjából a fele igaz annak, amit ott látunk.

Sorozat készül a legendás Keresztapa-film forgatásáról

Az 1972-es A keresztapa című film ma már kultikus státuszban van, de a forgatás idején ennek még nem volt semmi jele. A kihívásokkal teli időszakról The Offer címen készült sorozat - itt az előzetese.

Tovább olvasok

Azt elismerte, hogy annak idején a forgatás tényleg nagyon káoszos volt, és kezdetben azt gondolták Diane Keatonnal, hogy a karrierjüknek vége. Ezzel szemben a film óriási siker lett, több kategóriában is Oscarra jelölték. A színészek közül Marlon Brando végül el is nyerte a legjobb színésznek járó elismerést. A beszélgetésen most megkérdezték Al Pacinót, nem húzta-e fel magát azon, hogy őt a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában jelölték, miközben több sora, megszólalási lehetősége volt a filmben, mint Marlon Brandónak. "Szórakozol velem? Dehogy húzott fel" - válaszolta most a színész, akitől megkérdezték azt is, hogy többre tartja-e a második Keresztapa-filmet az elsőnél. Al Pacino viszont válaszában világossá tette, hogy ilyesmiről szó sincs, azt ugyanakkor elismerte, hogy van különbség a két film között, a másodikat komorabb, lassabban építkező műnek tartja.

Persze megkérdezték tőle azt is, van-e olyan szerep, amit visszadobott, és ezt azóta is bánja. Kiderült, hogy Al Pacinót annak idején megkeresték a Csillagok háborúja forgatókönyvével, nagyon sok pénzt kínáltak neki, ha játszana benne, de nem értette az egészet, ezért nemet mondott. Al Pacino nevetve még hozzátette, hogy ezzel lehetővé tette Harrison Ford számára, hogy karrierje legyen, aki bezzeg ezt soha nem köszönte meg neki.

A színész a filmes projektjei mellett arra is szakít időt, hogy az önéletrajzát írja. Az kiderült a beszélgetésen, hogy ebben egy társszerző segít neki, viszont azt is mondta, hogy úgy érzi, elérte azt a kort, amikor az ember már memoárírásra adja a fejét.

Forrás: The Hollywood Reporter

Kapcsolódó cikkek
...
Podcast

50 éve mutatták be A Keresztapát

Már megjelenése előtt megvették Mario Puzo regényének, A Keresztapának a megfilmesítési jogait: húszmillió eladott példány, sok-sok Oscar-díj lett a végeredmény. Podcast.

...
Hírek

Elhunyt James Caan, A Keresztapa és a Tortúra sztárja

82 éves korában elhunyt James Caan, A Keresztapa, a Tortúra és a Szerencsejátékos című filmek Oscar-jelölt sztárja. 

...
Nagy

Minden, amit a Star Warsról tudnod kell és tudni érdemes

Polc

Csak a dzsungel van Závada Péter új verseskötetében

...

Alice Munro novelláiban a takaros előkertek mögött mindig ott a titok, a temetetlen múlt

...

Elveszve, mégis megtartva – Tompa Andrea új regényében a történelem fehér foltokkal büntet

...

Az embermentő labdarúgó ‒ dédunokája írt könyvet a válogatott első gólszerzőjéről

...
A hét könyve
Kritika
A Tél Szokcsóban nem a beteljesülés regénye, hanem az áthidalhatatlan távolságoké
...
Panodyssey

Borda Réka: Hová lettek a tárgyak az irodalomból? [Tárgydilemmák]

"A szépirodalom persze az ember, nem a környezet nagy kérdéseit taglalja – mindazonáltal környezetünk nemcsak hogy nem elhanyagolható, hanem sok esetben minket meghatározó dolgok összessége, amelyek funkcióval való megtöltése képes színesíteni, mélységgel megtölteni az irodalmi alkotásokat. Elvégre tárgyaink és tereink mi magunk vagyunk: nincs civilizáció, ha mi, emberek nem alakítjuk környezetünket." Borda Réka Tárgydilemmák című esszésorozatának következő részében azt vizsgálja, hogyan és miért hiányzik a materialitás irodalmunkból.

Hírek
...
Könyvtavasz

Amikor anya és lánya hazatér, a család ősi birtokán egy több száz éve eltűnt telepeskolónia rejtélye is megoldódhat

...
Zöld

A 19. századi dán festők a sörfőzés maradékát használhatták vásznaik alapozására

...
Hírek

Lefagyasztják az olaszországi áradások miatt elázott régi könyveket

...
Hírek

Floridai alsó tagozatosok már nem olvashatják Amanda Gorman versét, a Fehér Ház tiltakozik

...
Könyvtavasz

Mesés versek ringatják álomba a gyerekeket

...
Nagy

Földi Andrea: Az AI segíthet az illusztrálásban, de a kreativitás egy megfoghatatlan és végletekig emberi tulajdonság

...
Hírek

Ők kapták idén a ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatást!

...
Hírek

A Biblia soha nem látott, 1500 éves részletét találták meg

...
Szórakozás

Ismét film készült Amerika egyik legtöbbet kifogásolt kedvencéből