Adományozzatok mesét karácsonyra!

.konyvesblog. | 2018. november 12. |

xmas_clp_print-1.jpg

A Libri új kampányt indított, melybe szeretne bevonni minél több embert, hiszen a cél az, hogy a mese, az olvasás öröme mindenkihez eljusson.

A mostani karácsonyi kampány kimondottan a gyerekeket célozza meg, épp ezért a Libri arra kéri az embereket, hogy ha rejtőznek olyan gyerekkönyvek a könyvespolcaik mélyén, amelyekkel szívesen okoznának örömet a rászoruló gyerekeknek, hozzák el őket az országszerte felállított adománygyűjtő pontokhoz. Az úgynevezett Libri Mesepontok összesen harminc helyen találhatók, és november 5. és december 9. között várják a felajánlásokat.

A cég az így összegyűlt könyveket még karácsony előtt – kiegészítve 3 ezer saját ajándékkönyvével – alapítványok segítségével juttatja el a kórházakba, iskolákba, árvaházakba, nevelőotthonokba. Ezenkívül az adományokból azok a gyermekjóléti szervezetek is részesülnek, akikkel a cég évek óta szorosan együttműködik, ilyen az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány, az Autistic Art Közhasznú Alapítvány, a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert projektje, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért, valamint az az öt kórház Budapesten és vidéken, ahol a Libri olvasósarkot hozott létre.

A kampányban a Könyvesblog is részt vesz, mi is küldünk majd könyveket. Ha ti is csatlakoznátok, ITT még több információt találtok!