9 ingyenes ekönyvet ad nekünk a könyv világnapján az Amazon

Tegnap ünnepeltük a könyv és a szerzői jogok világnapját, ebből az alkalomból az Amazon kilenc Kindle ekönyvet tett ingyenesen letölthetővé. Az akció még ma is tart, mutatjuk, mi a kínálat és hogy lehet hozzáférni. 

Könyves Magazin | 2020. április 24. |

-

Sebnem Isiguzel: The Girl in The Tree

Sebnem Isiguzel díjnyertes könyvében egy fiatal lány felmászik Isztambul egyik legmagasabb fájára, és úgy dönt, innentől kezdve ott fog élni és onnan figyeli az alatta elterülő erőszakos világot.

Irma Venter: Hard Rain

Káosz, gyilkosság és egy izgalmas románc. Mindez ráadásul Kelet-Afrika tájain.

Jan Stocklassa: True Crime

A Millenium-trilógia szerzője elhintette a nyomokat. Egy újságíró követni kezdi őket, hogy megfejtse Svédország egyik legnagyobb megoldatlan bűntényét. A könyvről ITT írtunk.

Lu Yao: Life

A Mao Dun irodalmi díj győztesének mesterművében egy fiatalember sorsát követhetjük végig, ahogy lecseréli a vidéki életét a nagyvárosira.

Charlotte Lucas: Your Perfect Year

Egy szívmelengető történet a második esélyekről, az elveszett tervekről és egy teljesen új életről.

Sara Aharoni: The First Mrs. Rotschild

A díjnyertes történelmi regényben egy fiatal szerelmespárt ismerünk meg, akik egy németországi zsidó gettóban szeretnek egymásba. A világ egyik leggazdagabb dinasztiájának története.

Susana López Rubio: The Price of Paradise

Az 1950-es évek Kubájában két szerelmes egymásra talál. Egy tiltott szerelmi kapcsolat, ami fél évszázadon át kitart és túlél egy gyilkosságot, egy árulást és egy forradalmat is.

Fernando Vilela: Along the Tapajós

Vilela gyerekkönyvében két testvér utazik végig a Tapajós folyón Braziliában, hogy megmentsék a teknősüket.

Eduardo Strauch: Out of the Silence

Különleges történet egy rögbicsapatról, amely 1972-ben a repülőgépével az Andok hegyeibe csapódott. Az egyik túlélő megtörte a csendet, visszaemlékezésében elmesélte, mi történt velük azután.

Az ingyenes ekönyvek ITT tölthetők le. 

 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Ingyenes ekönyv készült gyerekeknek a koronavírusról

Egy angol kiadó képeskönyvet készített a koronavírusról, hogy a szülők pontos magyarázatot tudjanak adni a gyerekeiknek, arról, hogy mi történik, és hogyan védekezhetünk. Az ingyenes ekönyv magyarul is letölthető. 

...
Hírek

Tíz oldal, ahonnan angol nyelvű könyveket tölthetsz le ingyen

A koronavírus miatt elrendelt karantén idején az olvasás jelentősége még inkább megnőtt. Ezt felismerve az elmúlt napokban több író és kiadó is úgy döntött, hogy ingyenesen elérhetővé tesz bizonyos könyveket, emellett szabadon válogathatunk a magyar kötelezők között, a Scribden pedig az angolul tudók olyan szerzők művei között böngészhetnek, mint Atwood vagy Neil Gaiman.

...
Nagy

10+1 kötelező olvasmány, amit otthonról ingyen le tudsz tölteni

Online elérhető klasszikus könyveket ajánlunk a karantén idejére, nem csak iskolásoknak. 

Olvass!
...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Jo Nesbø új regényében sötét családi titkok után nyúl

Egy bonyolult családi kapcsolat áll a legújabb Jo Nesbø-krimi középpontjában - mutatunk egy részt A birodalomból!

...
Beleolvasó

Egy kutatócsoport matematikai módszerrel bizonyítja Isten létezését

Vajon tudna-e mit kezdeni a mai világ egy megváltóval, és tudna-e mit kezdeni a megváltó ezzel a világgal? Bódi Attila filozófiai és teológiai gondolatokat, a mágikus realizmus és a disztópia elemeit vegyíti új regényében - olvass bele a Paxba!

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Meghalt a Találd ki, mennyire szeretlek szerzője

Elhunyt a Találd ki, mennyire szeretlek című gyerekklasszikus szerzője. Sam McBratney kötete a mai napig nagyon népszerű világszerte; szeptemberben posztumusz jelenik meg a mesekönyv folytatása.

...
Gyerekirodalom

Berg Judit és Varró Dániel - Lételemük a mese

A  kortárs magyar gyerekirodalom két meghatározó alakja Berg Judit és Varró Dániel, akik az elmúlt években tovább építették és bővítették azokat a meseuniverzumokat, amelyeket nemcsak a gyerekek fedeznek fel örömmel, hanem a felnőttek is szívesen bolyonganak bennük. Páros interjúnkban generációs hatásokról, olvasói szokásokról és sorozatokról beszélgettünk velük.

...
Gyerekirodalom

10 oka is van annak, amiért Boleyn Anna menőbb, mint a köldökvillantós lányok

Meddig tart az óvó szeretet és hol kezdődik az érzelmi kisajátítás? Mucha Dorka új ifjúsági regényében ennek jár utána.