9 ingyenes ekönyvet ad nekünk a könyv világnapján az Amazon

Tegnap ünnepeltük a könyv és a szerzői jogok világnapját, ebből az alkalomból az Amazon kilenc Kindle ekönyvet tett ingyenesen letölthetővé. Az akció még ma is tart, mutatjuk, mi a kínálat és hogy lehet hozzáférni. 

Könyves Magazin | 2020. április 24. |

Sebnem Isiguzel: The Girl in The Tree

Sebnem Isiguzel díjnyertes könyvében egy fiatal lány felmászik Isztambul egyik legmagasabb fájára, és úgy dönt, innentől kezdve ott fog élni és onnan figyeli az alatta elterülő erőszakos világot.

Irma Venter: Hard Rain

Káosz, gyilkosság és egy izgalmas románc. Mindez ráadásul Kelet-Afrika tájain.

Jan Stocklassa: True Crime

A Millenium-trilógia szerzője elhintette a nyomokat. Egy újságíró követni kezdi őket, hogy megfejtse Svédország egyik legnagyobb megoldatlan bűntényét. A könyvről ITT írtunk.

Lu Yao: Life

A Mao Dun irodalmi díj győztesének mesterművében egy fiatalember sorsát követhetjük végig, ahogy lecseréli a vidéki életét a nagyvárosira.

Charlotte Lucas: Your Perfect Year

Egy szívmelengető történet a második esélyekről, az elveszett tervekről és egy teljesen új életről.

Sara Aharoni: The First Mrs. Rotschild

A díjnyertes történelmi regényben egy fiatal szerelmespárt ismerünk meg, akik egy németországi zsidó gettóban szeretnek egymásba. A világ egyik leggazdagabb dinasztiájának története.

Susana López Rubio: The Price of Paradise

Az 1950-es évek Kubájában két szerelmes egymásra talál. Egy tiltott szerelmi kapcsolat, ami fél évszázadon át kitart és túlél egy gyilkosságot, egy árulást és egy forradalmat is.

Fernando Vilela: Along the Tapajós

Vilela gyerekkönyvében két testvér utazik végig a Tapajós folyón Braziliában, hogy megmentsék a teknősüket.

Eduardo Strauch: Out of the Silence

Különleges történet egy rögbicsapatról, amely 1972-ben a repülőgépével az Andok hegyeibe csapódott. Az egyik túlélő megtörte a csendet, visszaemlékezésében elmesélte, mi történt velük azután.

Az ingyenes ekönyvek ITT tölthetők le. 

 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Ingyenes ekönyv készült gyerekeknek a koronavírusról

Egy angol kiadó képeskönyvet készített a koronavírusról, hogy a szülők pontos magyarázatot tudjanak adni a gyerekeiknek, arról, hogy mi történik, és hogyan védekezhetünk. Az ingyenes ekönyv magyarul is letölthető. 

...
Hírek

Tíz oldal, ahonnan angol nyelvű könyveket tölthetsz le ingyen

A koronavírus miatt elrendelt karantén idején az olvasás jelentősége még inkább megnőtt. Ezt felismerve az elmúlt napokban több író és kiadó is úgy döntött, hogy ingyenesen elérhetővé tesz bizonyos könyveket, emellett szabadon válogathatunk a magyar kötelezők között, a Scribden pedig az angolul tudók olyan szerzők művei között böngészhetnek, mint Atwood vagy Neil Gaiman.

...
Nagy

10+1 kötelező olvasmány, amit otthonról ingyen le tudsz tölteni

Online elérhető klasszikus könyveket ajánlunk a karantén idejére, nem csak iskolásoknak. 

Olvass!
...
Beleolvasó

A videójátékok világa segít elmenekülni a valóság elől

Gabrielle Zevin regénye, a Világépítők egyrészt óda a videójátékok aranykorához; másrészt két ember története, akik introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekeznek felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni

Mark Greaney első regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. A Szürke Emberből készült a Netflix eddigi legdrágább, 200 millió dolláros költségvetéssel bíró filmje Ryan Gosling főszereplésével. Olvass bele!

...
Beleolvasó

"Látod? Látod? Látod? Bölcső. Macskabölcső!" [Vonnegut100]

Száz éve született Kurt Vonnegut, akinek könyveit kultikus rajongás övezi mind a mai napig. Nincs ez másként az eredetileg 1963-ban megjelent Macskabölcsővel sem, amely olvasók egész generációjában hagyott kitörölhetetlen nyomot. Olvass bele!

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Hogyan segíthet a gyerekirodalom a történelemtanulásban?

A múlthoz való kapcsolódás a gyerekeknek is fontos, de vajon a történelmi témájú gyerekkönyvek hogyan segíthetnek magának a történelemnek a tanulásában?

...
Gyerekirodalom

Karády Katalin ezeregy titkát apránként fejti fel egy mai kamasz

A vidéki rokonoknál vendégeskedő kiskamasz Lotti kilátástalannak látja a helyzetét, de idővel megismeri rég elhunyt édesanyja – és rajta keresztül Karády Katalin – történetét.

...
Gyerekirodalom

Az Altamira-barlangrajzoktól Banksyig - A művészettörténet legizgalmasabb műtermeibe kalauzol egy új könyv

Révész Emese és Grela Alexandra a Hol készül a művészet? című kötettel képzeletbeli utazásra hívja az olvasókat, melynek során a gyerekek betekinthetnek a leghíresebb alkotók műtermeibe.