9 ingyenes ekönyvet ad nekünk a könyv világnapján az Amazon

Tegnap ünnepeltük a könyv és a szerzői jogok világnapját, ebből az alkalomból az Amazon kilenc Kindle ekönyvet tett ingyenesen letölthetővé. Az akció még ma is tart, mutatjuk, mi a kínálat és hogy lehet hozzáférni. 

Könyves Magazin | 2020. április 24. |

Sebnem Isiguzel: The Girl in The Tree

Sebnem Isiguzel díjnyertes könyvében egy fiatal lány felmászik Isztambul egyik legmagasabb fájára, és úgy dönt, innentől kezdve ott fog élni és onnan figyeli az alatta elterülő erőszakos világot.

Irma Venter: Hard Rain

Káosz, gyilkosság és egy izgalmas románc. Mindez ráadásul Kelet-Afrika tájain.

Jan Stocklassa: True Crime

A Millenium-trilógia szerzője elhintette a nyomokat. Egy újságíró követni kezdi őket, hogy megfejtse Svédország egyik legnagyobb megoldatlan bűntényét. A könyvről ITT írtunk.

Lu Yao: Life

A Mao Dun irodalmi díj győztesének mesterművében egy fiatalember sorsát követhetjük végig, ahogy lecseréli a vidéki életét a nagyvárosira.

Charlotte Lucas: Your Perfect Year

Egy szívmelengető történet a második esélyekről, az elveszett tervekről és egy teljesen új életről.

Sara Aharoni: The First Mrs. Rotschild

A díjnyertes történelmi regényben egy fiatal szerelmespárt ismerünk meg, akik egy németországi zsidó gettóban szeretnek egymásba. A világ egyik leggazdagabb dinasztiájának története.

Susana López Rubio: The Price of Paradise

Az 1950-es évek Kubájában két szerelmes egymásra talál. Egy tiltott szerelmi kapcsolat, ami fél évszázadon át kitart és túlél egy gyilkosságot, egy árulást és egy forradalmat is.

Fernando Vilela: Along the Tapajós

Vilela gyerekkönyvében két testvér utazik végig a Tapajós folyón Braziliában, hogy megmentsék a teknősüket.

Eduardo Strauch: Out of the Silence

Különleges történet egy rögbicsapatról, amely 1972-ben a repülőgépével az Andok hegyeibe csapódott. Az egyik túlélő megtörte a csendet, visszaemlékezésében elmesélte, mi történt velük azután.

Az ingyenes ekönyvek ITT tölthetők le. 

 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Ingyenes ekönyv készült gyerekeknek a koronavírusról

Egy angol kiadó képeskönyvet készített a koronavírusról, hogy a szülők pontos magyarázatot tudjanak adni a gyerekeiknek, arról, hogy mi történik, és hogyan védekezhetünk. Az ingyenes ekönyv magyarul is letölthető. 

...
Hírek

Tíz oldal, ahonnan angol nyelvű könyveket tölthetsz le ingyen

A koronavírus miatt elrendelt karantén idején az olvasás jelentősége még inkább megnőtt. Ezt felismerve az elmúlt napokban több író és kiadó is úgy döntött, hogy ingyenesen elérhetővé tesz bizonyos könyveket, emellett szabadon válogathatunk a magyar kötelezők között, a Scribden pedig az angolul tudók olyan szerzők művei között böngészhetnek, mint Atwood vagy Neil Gaiman.

...
Nagy

10+1 kötelező olvasmány, amit otthonról ingyen le tudsz tölteni

Online elérhető klasszikus könyveket ajánlunk a karantén idejére, nem csak iskolásoknak. 

Olvass!
...
Beleolvasó

Grecsó hősét villámcsapásszerűen éri a felismerés, hogy már nem szeretik

Grecsó Krisztián Valami népi című új kötetének történetei azokról az otthontalan helyzetekről szólnak, amikor azt érezzük, hogy nem vagyunk a helyünkön. Mutatunk egy részt belőle!

...
Beleolvasó

Erdős Virág megmutatja, hogyan hat a biciklis futárkodás a költészetre

Erdős Virág az első karanténidőszakban biciklis futárként dolgozott, új verseskötete ennek a tapasztalatnak a lenyomata. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A V-2 a szabotázs és a kémkedés regénye a náci rakétatámadások árnyékában

Az első rakéta öt perc múlva becsapódik Londonba. Hat perced van, hogy megállítsd a másodikat. Olvass bele Robert Harris könyvébe!

Gyerekirodalom
...
Szórakozás

Sorozat lesz Percy Jackson és az olimposzi hősök kalandjaiból

A Disney+ sorozatot forgat a a Percy Jackson és az olimposziak című regényszériából. A hírt az író, Rick Riordan jelentette be.

...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: téli meseregény lett január könyve

A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, melyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbbnek talál. Január kiemelt könyve A Zúzmaraszív folytatása lett.

...
Kritika

Mikszáth Kálmán csúcsra járatta a legendagyártást a Szent Péter esernyőjében

175 éve született Mikszáth Kálmán író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő. Egyik leghíresebb műve a Szent Péter esernyője, amelyet kötelező vagy ajánlott olvasmánynak rendszeresen feladnak a magyartanárok is. Az évforduló alkalmából újraolvastuk.