Hírek infografika

37 éves vagy, és még nem írtál könyvet? Lehetsz az új Jane Austen!

.konyvesblog. | 2015. január 16. |

Ha elmúltál már 25, de még nem vagy 30, könnyen lehetsz az új Douglas Adams. Ehhez csak életed főművét kell megírnod. Adams 28 éves korában írta a Galaxis útikalauz stopposoknak címűt, Jack Kerouac pedig még nála is fiatalabb volt, amikor az Útont papírra, illetve papírtekercsre vetette. Ha a negyvenes éveidben jársz, lehet belőled az új Tolkien, az új Dumas, vagy az új Dosztojevszkij, akik mind ebben az életszakaszban írták meg a könyvet, ami híressé tette őket. William Golding elsőre megírta élete könyvét, bár erre 44 éves koráig várnia kellett, A Legyek Ura csak 1954-ben jelent meg. Kerouac már egészen korán, 21 éves korában elkezdte megjelentetni az írásait, kortárs irodalmi példának pedig ott van Bret Easton Ellis, aki szintén 21 volt, amikor a Nullánál is kevesebb a boltokba került.

James Joyce-nak csak 5 könyvet kellett írnia, hogy neve örökre fennmaradjon, bár valószínűleg az örökös nem olvastam, de sosem vallanám be díj győztese, az Ulysses is elég lett volna. A romantikus regények királynője, Nora Roberts 64 év alatt eddig 218 könyvvel betonozta be hírnevét saját zsánerén belül, míg kolléganője, Danielle Steel 67 év alatt eddig mindössze 87 könyvet jegyez. Bár úgy tűnhet, hogy Stephen Kingnek negyedévente jelenik meg új regénye, a valós szám inkább az évi egyhez vagy kettőhöz közelít. 67 év alatt 53 könyvet sikerült megírnia, az elsőt 28 éves korában publikálta.

Itt egy szuper infografika híres írók műveinek számával, és életkorukkal első könyvük megjelenése, valamint leghíresebb könyvük megjelenése idején. Kattints a képre, és böngészd nagyban!


Explore the careers of some of the world’s most successful authors. Click image to open interactive version (via Blinkbox Books).

Forrás: HuffPost