Parázós és zöld sztorik, Budapest-séta, Farkasházi Réka-koncert - Ezekkel a programokkal várja a gyerekeket a Margó!
ro

Parázós és zöld sztorik, Budapest-séta, Farkasházi Réka-koncert - Ezekkel a programokkal várja a gyerekeket a Margó!

Zenés könyvbemutató, játékos fejlesztő, zöld könyvek és Budapest-séta: az őszi Margó most is számos programmal várja a gyerekeket és a családokat, ezekből mutatunk most párat.

Ornella Della Libera: Durva – Igaz történetek, amiket inkább elhallgatnánk 

-

Ornella Della Libera rendőrként dolgozik Nápolyban, regényeket és dalokat ír, és meghatározó alakja a gyermekvédelemnek. Könyve tíz történetet tartalmaz, és olyan témákat érint, mint a videójáték-függőség, a közösségi médián keresztül terjedő kihívások veszélyei, a diszkrimináció vagy a pedofília. A Durva nem elrettenteni akar, hanem biztosítani arról, hogy minden helyzetre van megoldás, még ha az adott pillanat teljesen kilátástalannak tűnik is. A könyvbemutatón Gyurkó Szilviával, a Hintalovon Alapítvány alapítójával és Tibenszky Moni Lisával, a Felelős Szülők Iskolája alapító ügyvezetőjével Fiala Borcsa, a WMN főszerkesztője beszélget.

Mikor? Október 13-én 17 órától Hol? Nemzeti Táncszínház, Kisterem

Részletek erre>>

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Társasjáték

-

Szombaton Farkasházi Réka és a Tintanyúl várja a gyerekeket, délelőtt a Társasjáték című mesekönyvet mutatják be sok-sok zenével. A kötetnek van egy CD-melléklete is, és minden dal egy meséhez kapcsolódik, amelyben sok család ismerheti fel mindennapjait: barátság, szeretet, elmúlás, ünnep és sok egyéb témában.

Mikor? Október 15-én 10 órától Hol? Nemzeti Táncszínház, Kisterem

Részletek erre>>

Zöldebb könyvek – kortárs ifjúsági regények a környezettudatosságon innen és túl

-

Beszélnünk kell a természetről! Vajon mihez kezdenének a mai kiskamaszok a berekben vagy akár a Börzsönyben egy hideg tavaszi éjszakán? Hogyan jelenik meg az ember-természet kapcsolata a kortárs regényekben? Hogyan változott az elmúlt időszakban az állatok szerepe az ifjúsági irodalomban? Pacskovszky Zsolt, író, szerkesztő, műfordító, a Regényes Természet Irodalmi Pályázat egyik zsűritagja beszélget Regős Mátyással (Lóri és a kihalt állatok) és Kemény Gabival (A konkrét hiúz) a pályázat két díjazott ifjúsági regényének szerzőjével.

Mikor? Október 15-én 10 órától Hol? Nemzeti Táncszínház, Kávézószínpad

Részletek erre>>

Hogyan lehet beleszeretni Budapestbe? Szűcs Ádám Budapest-túrája

-

Talán kijelenthetjük, hogy egy olyan méretű város, mint Budapest, voltaképp megismerhetetlen. De ha jó módszerekhez folyamodunk, a megismerhetetlensége először kezelhetővé válik, aztán pedig épp emiatt szerethetünk bele. Szűcs Ádám ehhez nyújt fogódzót különleges túráján. Szűcs Ádám több mint tíz évig volt az Egy nap a városban tulajdonosa és szerzője, 2022-ben jelent meg első regénye, A játék neve: Budapest. A túrán bemutat néhány helyszín a regényből, velük együtt olyan emlékeket, amik a tíz év blogolás során élményt adtak számára.

Mikor? Október 15-én 10.15 órától
Gyülekező: 1088 Pollack Mihály tér 3., Festetics Palota előtt
Útvonal: Bródy Sándor utca (Festetics palota előtti tér) - Gutenberg tér - Rákóczi tér - Krúdy utca - Mikszáth Kálmán tér - Reviczky u. - Kálvin tér

Részletek erre>>

Lapozz és parázz! Mersz már egyedül olvasni?

-

Mennyire segíti az olvasásra nevelést egy parázósabb történet? Újkeletű dologról van-e szó, vagy már hagyományosnak mondható az olvasó figyelmének ilyen eszközökkel való felkeltése? Holden Rose-zal, azaz Kovács Attilával Peer Krisztina gyermekpszichológus, meseterapeuta beszélget az idén megjelent két ifjúsági regényről, és arról, hogy került a borzongatás a sorozat középpontjába. (A lapátos fickó című könyvéről ITT írtunk, ITT pedig bele is tudtok olvasni.)

Mikor? Október 15-én 10.45 órától Hol? Nemzeti Táncszínház, Kávézószínpad

Részletek erre>>

Alex Suli: Interaktív program alsó tagozatosoknak

-

Vidám fejlesztő program Alexszel, a kíváncsi szurikátával: így igazán szórakozás a tanulás! Az Alexandra Kiadó tanulást segítő gyermekkönyv-sorozatában a kis szurikáta segíti az alsótagozatos gyerekeket. Alex minden tantárgyba belevetette magát, és színes rajzokkal, vicces fejtörőkkel, érdekes tényekkel teli képes lexikonok, munkafüzetek, könyvek lapjaira csábítja a kis olvasókat. Az Alex Suli célja, hogy valódi segítséget nyújtson a szülőknek és a pedagógusoknak, miközben élvezetessé és szerethetővé teszi a gyermekek számára az iskolán kívüli gyakorlást. Közreműködik: Galli-Hirling Borbála pedagógus és Alex, a szurikáta.

Mikor? Október 15-én 11 órától Hol? Nemzeti Táncszínház, Kamaraterem

Részletek erre>>

Hogyan éld túl a zuhanást? Miklya Luzsányi Mónika: Vérvonal – Étienne könyve

-

Mi történik, ha valaki egy nap alatt válik kiváltságosból üldözötté? Ha teljes mértékben meg kell változtatnia személyiségét? Lehet-e esély erre a változásra? Mi a meghatározóbb: genetikánk vagy a tanult viselkedés? Miklya Luzsányi Mónikával Veiszer Alinda beszélget.

Mikor? Október 15-én 11.30 órától Hol? Nemzeti Táncszínház, Kávézószínpad

Részletek erre>>

Gáncs Kristóf: Lajos kutya és a mesélés ereje

-

Gáncs Kristóf évek óta az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójaként ismert. Az élete sok szempontból megváltozott, amikor megszületett a kislánya, többek között napi rutinná vált az esti mesélés is, így pedig visszatért Kristóf életébe gyerekkori kis kedvence, Lajos kutya. Az átélt élmények és kalandok esténként mesévé változtak, majd csakhamar megjelent a Lajos kutya megérkezik, a közelmúltban pedig a Lajos kutya buszra száll című mesekönyv is. A szerzővel Szabados Ágnes beszélget.

Mikor? Október 16-án 14.30 órától Hol? Nemzeti Táncszínház, Kamaraterem

Részletek erre>>