Általános cikkek athenaeum elmondhatatlan unalom

Alulmúlni a Da Vinci-kódot

picidzé | 2008. május 25. |

E
Andreu Carranza, Esteban Martín- A Gaudí-kulcs, Athenaeum,2008, 438 oldal,3290 forint


Egész biztos vagyok benne, hogy a cím elolvasása után az emberek 99,9 százalékának a Da Vinci-kód jut eszébe. Ha pedig megfordítják a könyvet, ez a szám 100 százalékra ugrik, mert az ajánló szerint méltó utódot tartunk a kezünkben. Háttöö. Elolvastam a Da Vinci-kódot is, mert ha már egyszer mindenki, akkor én is, de nekem nagyon nem tetszett. Ez pedig egy igen silány utánzat. Amolyan behelyettesítős. Főszereplők, híres ember, helyszín cserélve, sefülesefarka legenda hozzáadva, indulhat a banzáj.

A helyszín Barcelona, a főhősnőnek itt a nagypapáját intézik el, és valami iszonyatos nagy titkot kell megtalálnia, ami majd új korszakot nyit az emberiség történetében. Ezt persze Roppant Titokzatos és Rettentően Gonosz Emberek nem akarják, akik éjfélkor összegyűlnek a keresztútnál, és egy pentagramma előtt visszafelé szavalják a Hófehér Jaguárt. Szerencsére van hét lovag is, akik már Krisztus születése előtt is őrizték ezt a valamit (nem UGYANAZOK a lovagok persze, hehe), és hatalmas kardokat lengetve néha megjelennek segíteni. Akár le is írhatnám, mi a titok, de még a rossz könyvek poénját se lövöm le, aki még kíváncsi, olvassa el.

Abszolút egyéniség nélküli karakterek, végeérhetetlenül unalmas eszmefuttatások Gaudí életéről és az építészetről, dermesztően értelmetlen és annyira unalmas üldözések és gyilkosságok, hogy leírni is tereh. Egyszerűen semmi pozitívumot nem találtam a könyvben.
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.