Általános cikkek 2008 foci eb íróválogatott

Sajó László: Két pogány közt (A jó meghal a törökök kirepülnek) - Íróválogatott 2008

Könyves Magazin | 2008. június 26. |

(…) hiába közeledik az este a rangadók előtt már
nem érzel bizsergő pánikot csorbult arénák cirkuszi varázsa helyett
a töppedő csönd finoman rád vihog az unatkozó gyerek akár csatornát
is válthat a kényelmetlen székben végleg háttal ülsz egy elsüllyedt világnak(…)

Megyek a Népstadionba, 1977. április 30-án, Magyarország–Szovjetunió 2–1, „Nem-kella- Zsigu-li!”, „Kere-ki csatársorba gyere-ki!”, kijött, fejelt, GÓÓÓL!



Megyek a Puskás Ferenc Stadionba (nekem továbbra is: Nép-), a szoborparkba, Eb-elődöntőt nézni, hová jutottam?, kettős rangadók íze számban, hol sör, hol bor, hol volt még az unicum! 1976, Dózsa–Fradi 8–3, a visszavágón Fradi–Dózsa 3–0, Rothermelt az ötödik percben lecserélik, bejön Tóth Zoltán, aki évekre megoldotta volna a válogatott kapusgondját, ha nem tántorog ki Amerikába. 1979, Fradi–Újpest 7–1, „Kuti játékvezető csak egyszer hibázott, de akkor folyamatosan.” (Képes Sport) 6 Ft a diákjegy (később 7!), de a válogatott meccseire belógtunk.

Megyek a Népstadionba 1977. október 29-én, Magyarország–Bolívia 6–0, Zombori gólját csak mi látjuk, a kamera lemaradt. A visszavágót hajnalban, Sokol rádión hallgatom, kár volt félteni a csapatot a magaslati levegőtől (3–2, ide).

A szoborparkban melegítettek a fiúk, kijöttünk másfél órával a meccs előtt. Garaba emberközelből. Álltunk a szoborparkban, annyian, mint most a meccseken, magunk is szobrok, néztük őket, ma már szobrokat. És nem gondoltam, hogy itt egyszer sörözni fogok, óriáskivetítő előtt. Arra gondoltam, hogy’ jutunk be a szektorba, mert csak egy belépőnk volt (OTSH – Országos Testnevelési és Sporthivatal), nyolcunknak, ezt adogattuk ki-be. Megyek a (nekem) Népstadionba, német–törököt nézni, szégyen. A szoborparkban Rákóczi, Kossuth, Dobó, Kinizsi Pál (valamint Werbőczi és Dózsa) sötéten hátat fordítanak, Osztapenko zászlajával megálljt parancsol. Menjünk.

tovább>>>

 

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.