Nálunk ilyen miért nincs

Valuska László | 2008. január 21. |
Ez lesz a rovat címe, lehet feliratkozni a tag rss-re. Mert nálunk minden más. Most például a könyveladásról van szó.

Az nem annyira izgat fel, hogy megjelent Stephen King új regénye Duma Key címen, de hogy megnézve a NY Times cikkét, még egy videóajánlója is van a könyvnek, az igen. Mert a könyvet is el lehet adni úgy, mint egy filmet. A magyar könyvpiacon mozgó alakok miért nem látják be, hogy az író és a könyv egy nagyon érdekes dolog még ma is, csak máshogy kell foglalkozni velük. Mert a mai megoldások nem működnek.


Az író állami ösztöndíjat szeretne, plusz minden gondját oldják meg, ő csak írni akar. Pedig rengeteg olyan szépírónk (ha van ilyen kategória) van, akiben benne van, hogy többen olvassák akivel lehetne mit kezdeni. Mert az is egy megoldás, hogy Tisza Kata interjút ad a Playboynak (ne tessék most tiszakatázni). És nagyon jók a felolvasások, meg pénzt is kap az író úr érte.

Itt van Vámos Miklós például: nagyon jól menedzseli magát, mert ott van az ÉSben, írókkal beszélget az Alexandrában, és erős médiakampányokat folytat, ha megjelenik tőle valami. Duzzoghatunk, hogy de nem jó szövegeket ír, viszont rengeteg olvasója van. Lehet, hogy más íróknak is lehetne több olvasójuk? Egy baj van, hogy az értelmiség rögtön kurválkodással vádol, és letehetségtelenez. Szét kell tudni választani az írást és a promóciót. Akarja az író, hogy olvassák, és ezért tegyen is.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Az AI-nak már most gazdagabb a szókincse a magasan képzett emberekénél

Magyar kutatók két népszerű AI-szoftver verbális intelligenciáját hasonlították össze 9000 emberével.

...
Zöld

Vajon megváltoztatja-e az embert, ha napi kapcsolatban van a halállal?

Vajon nem veszítünk el valami létfontosságút azáltal, hogy az életünkben rejtve hagyjuk a halált? Hayley Campbell olyan emberekkel készített éleslátó és őszinte interjúkat, akiknek az elmúlás a mestersége. Olvass bele!

...
Zöld

Ez a könyv bebizonyítja, hogy a szívből jövő nevetéstől leszünk igazán boldogok

Ros Ben-Moshe kiterjedt kutatásokra, a humor- és nevetésterápia gyakorlatára, valamint a pozitív pszichológia és az idegtudományok eredményeire támaszkodva mutatja be, hogy a nevetés tényleg a legjobb orvosság. Olvass el a könyvéből egy részletet!