Tordai József: Apa [Képalá]

Képalá |

A harminc éves Csaba és barátai 1980 augusztus 15-án érkeztek meg a Tisza partjára. Hat éves koruk óta ismerték egymást, és noha az élet az ország különféle részeire sodorta őket, az öt fiatal minden évben szakított időt arra, hogy együtt legyenek. Ároktőig mentek, és ott kerestek egy elhagyott partszakaszt, ahol felverték sátraikat. Azokban a "régi" időkben az emberek nélkülözték a mobiltelefon kétes áldásait ezért horgásztak, beszélgettek, énekeltek. Így múlatták az időt. Másnap egy másik társaság is érkezett ide, és a két csapat összebarátkozott. Csaba itt találkozott Laurával. A két fiatal azonnal egymásba szeretett és minden este kitették székeiket a folyó sekély partjára és végigbeszélgették az egész éjszakát. Csaba és Laura később összeházasodtak, gyermekeik születtek, de minden évben augusztus 16.án eljöttek ide, a megismerkedésük helyére ahol kitették székeiket a megszokott helyre és pontosan úgy beszélgettek, mint első alkalommal. Laura néhány évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt. Tiszteletére Csaba továbbra is kimegy a Tisza partjára. Ezúttal lánya kísérte el, és ő készítette ezt a képet édesapjáról.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Káldy Alexandra: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Tóth Eszter: Ha árad a Rába [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Bodóné Hofecker Zsuzsanna: Egészben ahogy vagy [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Polc

Hidegrázós élmény Ulickaja Csak egy pestisét olvasni

...

Családi ügyek, viharok és a klímakatasztrófa érdekelte legjobban a sci-fi írókat 2019-ben

...

Zadie Smith a karantén alatt a szenvedésről, a nők helyzetéről és a rasszizmusról elmélkedett

...

2020 hangulata a magyar fantasztikus kisprózákba is beszűrődik

...
20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv